
Punugulu recept | Punugulu-recept in Andhra-stijl – Overgebleven Idli-beslagbonda. Een perfecte snack voor bij de thee, recept met volledige video en stap-voor-stap foto's.
Punugulu is een populaire theetijdsnack in Andhra, gemaakt door rijst, urad dal te weken en te fermenteren. We kunnen ook punugulu maken met overgebleven beslag. Het is vergelijkbaar met de Madurai Vellaiappams . Vaak maakt amma vellaiappam met overgebleven idli-beslag.
Kan ik punugulu maken zonder het beslag te laten fermenteren?
Je kunt het maken zonder het beslag te laten gisten, door 2-3 eetlepels zure wrongel aan het beslag toe te voegen. Maar gefermenteerd beslag geeft zachtheid en luchtigheid aan de punugulu.
Gebruik altijd dik idli-beslag, het dosa-beslag zal weinig vloeibaar zijn en neemt meer bloem waar, wat op zijn beurt de bonda hard en rubberachtig maakt.
Op zoek naar een soortgelijke theetijdsnack, ga dan naar Kara vadai , Thavala vadai , Medhu bonda

Punggulu afdrukken| Idli maavu bonda
- 1 kopje Idli-beslag*
- 2 eetlepels maida | meel
- 2 el rijstmeel
- 1/2 tl komijnzaad
- 3-4 groene pepers
- 1 el gehakte korianderblaadjes en kerrieblaadjes
- ½ tl zout
- 1 ui fijngesnipperd
- Olie om te frituren
- *Als je geen idli-beslag hebt, laat je 2 kopjes idli-rijst en 1 kopje urad dal 3 uur weken
- En maal dit tot fijn beslag en laat 6-7 uur fermenteren.
-
Voeg in een kom het idli-beslag toe.
-
Als je geen Idli-beslag hebt, week dan de rijst en het dal samen en maal dit tot een gladde pasta zonder veel water toe te voegen.
-
Voeg zout toe en laat dit 6-7 uur fermenteren. Je kunt 2 eetlepels zure wrongel toevoegen en de fermentatie overslaan, maar gefermenteerd beslag geeft een perfecte smaak.
-
Voeg hieraan fijngehakte chili, korianderblaadjes, kerrieblaadjes en ui toe.
-
Voeg ook het rijstmeel, de maida en het zout toe en meng goed.
-
Klop dit goed met een lepel om het beslag luchtig en luchtig te maken. Dit geeft een perfecte textuur en houdt het binnenste gedeelte zacht en poreus.
-
Verhit olie om te frituren.
-
Neem kleine porties van het beslag en doe dit in de olie. Voeg in batches toe.
-
Frituur op middelhoog vuur.
-
Zodra een kant goudbruin van kleur wordt, draait u de bonda's om.
-
Diep aan beide kanten en uit de pan halen.
-
Giet overtollige olie af in een keukenhanddoek.
-
Punugulu is klaar. Dit kan ook geserveerd worden met kokoschutney.
2. De hoeveelheid bloem is afhankelijk van de dikte van het beslag.
3. Als het erg dik is, voeg dan 1-2 eetlepels yoghurt toe en klop goed.
4. Punugulu is het lekkerst als hij warm wordt geserveerd.
- Voeg in een kom het idli-beslag toe.
Je kunt punugulu maken zonder Idli-beslag.
- Als je geen Idli-beslag hebt, week dan de rijst en het dal samen en maal dit tot een gladde pasta zonder veel water toe te voegen.
- Voeg zout toe en laat dit 6-7 uur fermenteren. Je kunt 2 eetlepels zure wrongel toevoegen en de fermentatie overslaan, maar gefermenteerd beslag geeft een perfecte smaak.
- Voeg hieraan fijngehakte chili, korianderblaadjes, kerrieblaadjes en ui toe.
- Voeg ook het rijstmeel, de maida en het zout toe en meng goed.
- Klop dit goed met een lepel om het beslag luchtig en luchtig te maken. Dit geeft een perfecte textuur en houdt het binnenste gedeelte zacht en poreus.
- Verhit olie om te frituren.
- Neem kleine porties van het beslag en doe dit in de olie. Voeg in batches toe.
- Frituur op middelhoog vuur.
- Zodra een kant goudbruin van kleur wordt, draai je de bonda's om.
- Diep aan beide kanten en uit de pan halen.
- Giet overtollige olie af in een keukenhanddoek.
- Punugulu is klaar. Dit kan ook geserveerd worden met kokoschutney.
- Je kunt 1 tl geraspte gember aan het beslag toevoegen.
- De hoeveelheid bloem is afhankelijk van de dikte van het beslag.
- Als het erg dik is, voeg dan 1-2 eetlepels yoghurt toe en klop goed.
- Punugulu is het lekkerst als hij warm wordt geserveerd.
Het bericht Punugulu recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .