Praliné appeltaart

Bron

Koken kent vrolijke momenten in de keuken, bijvoorbeeld een gerecht uitproberen en vol trots op tafel zetten. In folders van supermarkten zie je de meest lekkere creaties voorbij schieten, met wat inspanning kan jij dit ook bereiden? Met alle bekwaamheid je gerecht alle liefde geven die je hebt. Je ruikt de pan inhoud al van afstand. Mooi groen en vers geplukt uit eigen moestuin. Staat het koks hart al open?

Praline Apple Bundt Cake zit boordevol appels, pecannoten en bedekt met een pralineglazuur met bruine suiker – het perfecte herfstdessert! Het is een nieuwe favoriet waarvan ik zeker weet dat hij dit najaar meer dan eens zal opduiken!

Gevuld met alle essentiële herfstingrediënten om een heerlijk dessert te maken, zal deze bundtcake zeker passen bij elk feest of samenzijn! Het ooey-kleverige glazuur dat erop is gemotregend, maakt dit bijna perfect! De taart is een van mijn favoriete dingen aan mijn zoetekauw bent dus als je net als ik je zal genieten van deze recepten als Kentucky boterkoek , churro cupcakes , en deze heerlijke coconut crème taart !

Sliced bundt cake. Appel Bundt Taart

Voor mij is er niets dat zo schreeuwt als de combinatie van appels, kaneel en bruine suiker. Deze cake is een van mijn favoriete manieren om mijn appelliefhebbende hart te bevredigen! Het is tot in de perfectie gebakken en smaakt precies zoals een cake hoort te smaken. Vochtig, luchtig, licht en zoet. De textuur is ongelooflijk en als je het afmaakt met een zoete pralineglazuur, maakt het het echt over de top en maakt het extra speciaal! Voeg daar nog aan toe dat dit een tulband is, dus het smaakt niet alleen geweldig, maar het ziet er ook zo mooi uit, je zult dit recept elke keer als je voor gasten moet bakken, grijpen!

Deze cake is het perfecte dessert of een fantastische optie voor een zondagse brunch! Het is zo simpel en makkelijk te maken. Het moeilijkste is om 55 minuten te wachten voordat het in de oven is gebakken voordat je het kunt eten !! Het is gewoon te onweerstaanbaar voor liefhebbers van cake en het wordt zo snel opgeslokt dat je misschien zelfs een extra wilt maken! Ik weet niet wat het is met herfst, maar het bakniveau is een tandje hoger. Dit recept is geen uitzondering en zal er een zijn waar je dol op bent en waar je elke herfst naar uitkijkt!

Ingrediënten voor Praliné Appel Bundt Cake

Gemaakt van alle heerlijke herfstingrediënten waar ik van hou, zal deze bundtcake zeker een uitzonderlijke smaak opleveren. De meeste ingrediënten die je al in je keuken hebt staan, geven je geen excuus om dit niet te maken en vandaag op te eten! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Lichtzure room: Je kunt Griekse yoghurt gebruiken als je geen zure room bij de hand hebt!
  • Canola-olie : dit voegt vocht toe aan de cake.
  • Eieren : Ik zie altijd de beste resultaten als mijn eieren op kamertemperatuur zijn voordat ik ga bakken.
  • Vanille : voegt zoetheid toe aan de cake.
  • Bruine suiker : zorg ervoor dat u de bruine suiker licht in uw maatbeker doet.
  • Bakpoeder : Dit maakt de textuur lichter en zorgt voor luchtbellen in de cake. Dit is wat een cake zo luchtig maakt!
  • Zuiveringszout : Zuiveringszout helpt je cake te rijzen en niet plat en taai te zijn.
  • Zout : een onmisbaar ingrediënt, zout versterkt alle andere smaken in de ingrediënten!
  • Kaneel : hier begint het naar herfst te smaken.
  • Meel : Ik gebruik graag bloem voor alle doeleinden in deze cake.
  • Appels: In dit recept gebruik je twee keer appels, sommige worden gehakt en andere versnipperd!
  • Pecannoten: Hak, rooster en verdeel deze.

Glazuur

  • Bruine suiker : Dit wordt het hoofdingrediënt dat je proeft! Het is zo lekker!
  • Melk (of room) : gebruik dit om het glazuur een romige consistentie te geven.
  • Boter: Voor dit glazuur moet ongezouten boter worden gebruikt.
  • Poedersuiker : dit is wat alle ingrediënten daadwerkelijk aan elkaar plakt en het precies de juiste dikte geeft.

4 pictures of ingredients being mixed into a bowl, step by step. Laten we een taart maken!

Appels zijn geweldige dingen om een dessert te veranderen, omdat ze meestal betaalbaar en gemakkelijk te verkrijgen zijn. Deze appel praline bundt cake speelt echt in op de appelsmaak en wordt gemengd met de kaneel en het romige glazuur, dit recept zal je doen watertanden! Laten we het uitproberen en een taart maken!

  1. Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 350 graden Vet een cakevorm van 10 kopjes in.
  2. Klop : Klop in een grote kom zure room of yoghurt, olie, eieren en vanille door elkaar. Klop de bruine suiker erdoor tot een gladde massa.
  3. Voeg droge ingrediënten toe: Voeg bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel toe en roer tot alles gecombineerd is. Roer de bloem erdoor tot het gecombineerd is. Roer gehakte en geraspte appels en 1 kop pecannoten erdoor.
  4. Bakken: Giet in ingevette tulband en bak 50-55 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat 15-20 minuten in de pan afkoelen voordat u het op een koelrek omkeert om af te koelen tot kamertemperatuur.
  5. Glazuur: combineer bruine suiker en melk in een middelgrote pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en kook 3-4 minuten, onder voortdurend roeren.
  6. Haal van het vuur en roer de boter erdoor tot hij gesmolten is. Roer de poedersuiker erdoor en klop tot een gladde massa. Laat 5-10 minuten afkoelen om iets in te dikken voordat je het over de afgekoelde cake giet. Bestrooi met de resterende ½ kopje pecannoten.

Ingredients being whisked on the stove.

Bundt Taart Tips

Deze praline appeltaart is decadent en heerlijk! Ik maak geen grapje als ik zeg dat dit geweldig blijkt te smaken en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Bundt cake pannen zijn zo geweldig op die manier! Voel je vrij om dit je eigen te maken door het glazuur te veranderen in glazuur of verschillende toppings naar keuze toe te voegen! Alle andere soorten noten, bessen of zelfs chocoladeschilfers zouden heerlijk zijn! Hier zijn nog enkele tips om dit recept precies goed te laten verlopen!

  • Appels schillen: Ik heb de appels niet geschild voor dit recept, maar als je dat liever hebt, kan dat!
  • Haal de cake eruit: Om de cake eruit te halen als hij gaar is, laat je hem 15 minuten staan. Neem vervolgens een botermes en haal het langs de binnenranden zodat het de cake voorzichtig van de vorm scheidt. Wanneer je de cake verwijdert, tussen de kookspray en deze truc, moet deze perfect gevormd uitkomen!
  • Een bundtlet-pan gebruiken: Als u deze in individuele porties wilt maken met een bundtlet-pan, verander dan uw kooktijd in 25-30 minuten.

Praline apple bundt cake on a cake stand being sliced with a knife.

Hoe bewaart u praline appeltaart?

Als je restjes van dit recept hebt, wil je zeker weten hoe je ze moet bewaren, zodat je ze kunt snacken wanneer je maar de kans krijgt! Hier zijn enkele tips om dat te doen!

  • Toonbank: Je kunt dit in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur maximaal 5 dagen bewaren!
  • Diepvriezer: Als je een hele cake of restjes wilt invriezen, doe dat dan ZONDER het glazuur erop. (Het glazuur heeft niet dezelfde textuur na het invriezen.) Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren in een luchtdichte verpakking. Om te ontdooien, plaats je het gewoon in de koelkast totdat het zacht is.

Cake on a plate being eaten with a fork.

Meer appelrecepten voor de herfst

Hoe gemakkelijk appels ook zijn om in de herfst langs te komen, ik vind het erg leuk om ze in zoveel mogelijk recepten te verwerken! Appels zijn zo'n hit bij ons thuis omdat ze kunnen worden gebruikt bij het ontbijt, de lunch, het avondeten en de snacktijd! Dat betekent dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe manieren om ze te koken. Hier zijn enkele van mijn favoriete appelrecepten om te proberen. Ik weet dat je net zoveel van ze zult houden als ik! Genieten van!

Salades

Snickers Karamel Appel Salade

Voorgerechten

Gebakken Kaneel Suiker Appel Chips

Desserts

Appel Churro Cheesecake Repen

Salades

Broccoli Appel Salade

Afdrukken Praliné Appel Bundt Taart

Praline Apple Bundt Cake zit boordevol appels, pecannoten en bedekt met een pralineglazuur met bruine suiker – het perfecte herfstdessert! Het is een nieuwe favoriet waarvan ik zeker weet dat hij dit najaar meer dan eens zal verschijnen!!
Cursus Taart, Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord appeltaart, appeltaart recept
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 12 sneetjes
Calorieën 642kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 kopje lichte zure room of Griekse yoghurt
  • 1 kopje canola-olie
  • 4 grote eieren
  • 3 theelepels vanille
  • 2 kopjes licht verpakte bruine suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 2 appels fijngesneden
  • 1 appel versnipperd
  • 1 1/2 kopjes gehakte geroosterde pecannoten, verdeeld
Glazuur

  • 1 kopje bruine suiker
  • 1/2 kopje melk of room
  • 1 eetlepel boter
  • 1 1/2 kopjes poedersuiker
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Vet een bundtpan van 10 kopjes in .
  • Klop in een grote kom zure room of yoghurt, olie, eieren en vanille door elkaar. Klop de bruine suiker erdoor tot een gladde massa.
  • Voeg bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel toe en roer tot alles gemengd is. Roer de bloem erdoor tot het gecombineerd is. Roer gehakte en geraspte appels en 1 kop pecannoten erdoor.
  • Giet in ingevette tulbandvorm en bak 50-55 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat 15-20 minuten in de pan afkoelen voordat u het op een koelrek omkeert om af te koelen tot kamertemperatuur.
Glazuur

  • In een middelgrote pan , combineer bruine suiker en melk. Breng op middelhoog vuur aan de kook en kook 3-4 minuten, onder voortdurend roeren.
  • Haal van het vuur en roer de boter erdoor tot hij gesmolten is. Roer de poedersuiker erdoor en klop tot een gladde massa. Laat 5-10 minuten afkoelen om iets in te dikken voordat je het over de afgekoelde cake giet. Bestrooi met de resterende ½ kopje pecannoten.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 24 augustus 2021Oorspronkelijk geplaatst op 20 september 2016

Voeding

Calorieën: 642kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwit: 7g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 9g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 18g | Transvet: 1g | Cholesterol: 65 mg | Natrium: 192 mg | Kalium: 338 mg | Vezel: 3g | Suiker: 59g | Vitamine A: 152IE | Vitamine C: 2 mg | Calcium: 119 mg | IJzer: 3mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo