Pot De Crème

Bron

Wil je een nieuw koksmes? Dit exemplaar, is een prachtig chef’s knife. Dit keukenmes houdt prettig vast waardoor snijden soepel en veilig gaat. Als je dit koksmes besteld heeft je messenset een professionele uitbreiding erbij.

Pot de crème is zijdezacht en boordevol chocoladesmaak. Perfect geproportioneerd in individuele porties, kunt u elke maaltijd op een hoog niveau afsluiten met dit verrukkelijke dessert!

Chocoladedesserts zijn klassiek voor elk feest of samenzijn. En niet alleen dat, iedereen houdt van ze! Probeer deze taart, deze fantastische koekjes of deze heerlijke taart en uw gasten gaan vol en tevreden de deur uit!

Pot de creme in a ramekin with a scoop taken out. Wat IS Pot De Crème?

Allemaal chocoladeliefhebbers, stop waar je bent. Dit dessert MOET je proberen! Het gaat erom hoe je het maakt! Pot de crème is een vla die lijkt op pudding. Het grootste verschil tussen de twee is dat je de pudding roert in plaats van laat opstijven. Pudding gebruikt ook een verdikkingsmiddel en dit kan de smaak een beetje maskeren. Bij pot de crème gebruik je eidooiers om het op de perfecte consistentie te krijgen. Het is zo elegant en stijlvol en uw gasten zullen dol zijn op de presentatie!

Omdat pot de crème geen zetmeel gebruikt, is de smaak van de chocolade GROOT. Ik bedoel, we hebben het erover dat je de chocolade meer proeft dan het zoete, en het is GOED. Pot de crème is het ultieme chocoladedessert en al sinds de 17e eeuw een klassieke Franse favoriet! Het is elegant en stijlvol en smaakt goddelijk. Het is alles wat je zou kunnen wensen in een chocoladedessert!

Eenvoudige ingrediënten om Pot De Crème te maken

Er zijn slechts zes ingrediënten die je nodig hebt om dit heerlijke dessert te maken. Deze ingrediëntenlijst is zo kort en duidelijk. Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Chocolade: gebruik bitterzoete of halfzoete chocolade van hoge kwaliteit
  • Slagroom: Dit geeft het die romige textuur die je vaak ziet in vla.
  • Volle melk: Ik gebruik volle melk omdat het precies de juiste consistentie heeft. Je wilt niet dat je melk te dun is.
  • Eierdooiers: Wanneer u aan het bakken bent, kunt u uw eieren het beste mengen als ze op kamertemperatuur zijn.
  • Suiker: Dit zal de chocoladesmaak een beetje zoeter maken.
  • Vanille: De vanille zal alle andere zoete ingrediënten versterken.

Hoe Pot De Crème te maken

Dit is het dessert dat je wilt kiezen als je iets eenvoudigs wilt maken en indruk wilt maken op je gasten. Het is heerlijk en zit boordevol chocoladesmaak die iedereen kan waarderen.

  1. Oven voorverwarmen en chocolade hakken: Verwarm de oven voor op 325 °. Hak de chocolade in kleine stukjes en zet apart.
  2. Sudderen en kloppen : Verwarm de room en melk in een middelgrote pan tot het net kookt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Klop vervolgens de chocolade totdat deze volledig is gesmolten en glad is.
  3. Mix en zeef: Klop in een grote kom de eierdooiers en de suiker door elkaar. Voeg heel langzaam het chocolademengsel toe aan het eiermengsel. Zeef in een andere grote kom en roer de vanille erdoor.
  4. Bak in een waterbad en laat een nacht afkoelen: Verdeel de custard in vier 6-ounce ramekins. Plaats de vormpjes in een grote ovenschaal en vul de pan met heet water tot halverwege de vormpjes. Bak gedurende 25-30 minuten. De pot de creme mag nauwelijks gestold zijn. Chill 's nachts, of ten minste 4 uur. Serveer met slagroom en chocoladeschilfers.

6 pictures showing how to melt chocolate, mix the ingredients together and cook them in ramekins.

Baktips en veelgestelde vragen

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het bakken van dit heerlijke dessert. Ik heb er een lijst van gemaakt en wat je kunt doen om ze te repareren, zodat de jouwe perfect wordt.

  • De textuur is korrelig: als je textuur korrelig wordt, kan het zijn dat deze te koud is geserveerd. Zorg ervoor dat je je dessert minstens 20-30 minuten voordat je het gaat serveren eruit haalt, zodat de textuur mooi en glad wordt.
  • Hoe weet ik wanneer ze klaar zijn? Omdat verschillende ovens anders koken, is het belangrijk dat je goed kijkt terwijl ze koken. Als je de pot de creme te lang kookt, wordt de textuur korrelig. Open de oven als je denkt dat ze gaar zijn en schud de pan heen en weer. Het midden moet met de pan meebewegen, maar de buitenranden moeten worden ingesteld.
  • Kan ik restjes bewaren? Ja! Dek ze af en ze blijven 4-5 dagen goed in de koelkast.

The top view of pot de creme.

Maak deze van tevoren

Aangezien deze toch in de koelkast moeten blijven om op te stijven, doe daar je voordeel mee! Maak deze een dag of twee voordat je ze nodig hebt! Haal ze ongeveer 30 minuten voordat je ze gaat serveren eruit en garneer de bovenkant met wat chocoladeschilfers en wat slagroom!

Pot de creme with whipped cream and chocolate shavings on top with a scoop taken out of the ramekin.

Meer desserts waar iedereen van houdt

Deze pot de creme is een van mijn favoriete desserts om te maken om echt een "WOW! van mijn gasten! Maar het is niet de enige! Probeer deze andere populaire dessertrecepten die ik heb, waardoor iedereen aan tafel om seconden zal vragen. Ze zijn allemaal zo goed, probeer ze allemaal!

Desserts

Makkelijke Crème Brûlée

Desserts

De beste New Yorkse cheesecake ooit!

Taart

De gemakkelijkste verse aardbeientaart

Desserts

Chocolade Lava Taart

Afdrukken Pot De Crème

Pot de crème is zijdezacht en boordevol chocoladesmaak. Perfect geproportioneerd in individuele porties, kunt u elke maaltijd op een hoog niveau afsluiten met dit verrukkelijke dessert!
Natuurlijk Dessert
Keuken Italiaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord potten de creme
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 Porties
Calorieën 576kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 6 ons hoogwaardige bitterzoete of halfzoete chocolade
  • 2 kopjes slagroom
  • ½ Kop Volle Melk
  • 6 grote eierdooiers
  • 1/3 kop suiker
  • ¼ theelepel vanille
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 325 °. Hak de chocolade in kleine stukjes en zet apart.
  • Verwarm de room en melk in een middelgrote pan tot het net kookt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Klop tot de chocolade volledig gesmolten en glad is.
  • Klop in een grote kom de eidooiers en de suiker door elkaar. Voeg heel langzaam het chocolademengsel toe aan het eiermengsel. Zeef in een andere grote kom en roer de vanille erdoor.
  • Verdeel de vla in vier 6-ounce ramekins. Plaats de vormpjes in een grote ovenschaal en vul de pan met heet water tot halverwege de vormpjes. Bak 25-30 minuten, tot de custards nog maar net gestold zijn. Chill 's nachts, of ten minste 4 uur. Serveer met slagroom en chocoladeschilfers.

Voeding

Calorieën: 576kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 7g | Vet: 52g | Verzadigd vet: 30g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g | Cholesterol: 443 mg | Natrium: 71 mg | Kalium: 158 mg | Suiker: 18g | Vitamine A: 2166IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 145 mg | IJzer: 1 mg

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo