Pori dosa recept | Dosa gepofte rijst

Bron

Het tomatenmes is klein van stuk maar doet groot werk. Tomatenmesjes kunnen een vork aan de punt bezitten maar dat is geen vaste regel. Een tomaat valt ook met een glad lemmet te bewerken zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel erg scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Met dank aan de fijne kartels van het tomatenmes is die tomaten schil kinderspel.

Pori dosa recept | Dosa gepofte rijst | Zachte sponsachtige dosa zonder urad dal – Murmura dosa-recept met volledige video en stapsgewijze foto's.

Traditioneel wordt dosa gemaakt met rijst en urad dal. Urad dal geeft de zachtheid in Idli en dosa. In dit recept gebruiken we geen urad dal, maar gebruiken we pori | gepofte rijst. Gepofte rijst wordt veel gebruikt bij het maken van bhel puri.

We gebruiken dit voor het maken van Karthigai pori urundai. Ik heb nog een enorm pak pori over na het maken van pori urundai voor Karthigai. Een paar dagen geleden, toen ze met een vriendin praatte, vertelde ze me over dit Pori dosa-recept. Ik heb het recept genoteerd en wilde dit deze keer proberen.

Een heel eenvoudig dosa-recept met gepofte rijst, het recept is zo goed gelukt. De dosa was super zacht en sponsachtig. We hoeven het recept voor dosa-beslag niet te fermenteren. Het heeft dus gewoon de inweektijd nodig.

Ik heb een paar variaties voor dit recept op het net gezien. Je kunt de gepofte rijst ook in karnemelk weken in plaats van in water. Dit zal vergelijkbaar zijn met het Set dosa-recept.

Kijk ook eens

  • Sorakkai dosa
  • Ash kalebas dosa
  • Uppu huli khara dosa
  • Komkommer rietsuiker dosa

Bekijk ook onze gepofte rijst recepten

  • Pori upma recept
  • Pori vada
  • Strand stijl pori

Dosa-recept voor gepofte rijst

Afdrukken Gepofte rijst dosa recept

Makkelijk te maken recept voor zachte pori dosa
Cursus ontbijt, diner
Indiase keuken
Trefwoord Dosa-recepten, Zuid-Indiase ontbijtrecepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 22 minuten
Inweektijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 32 minuten
Porties 12 dosa
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

  • 1 kop Rauwe rijst
  • 4 kopjes Pori | Murmura
  • Olie naar behoefte om de dosa te maken
  • Zout indien nodig
  • 2 el zure wrongel optioneel
instructies:

  • Was en week de rauwe rijst en de pori apart gedurende 3 uur.
  • Maal dit in een grinder of mixie tot een glad beslag.
  • Ik heb een grinder gebruikt om dit tot een gladde pasta te malen.
  • Haal uit en voeg overdracht toe aan een vat.
  • Voeg eventueel zout en zure wrongel toe.
  • Goed mengen.
  • Het beslag hoeft niet te fermenteren.
  • Begin met het maken van de doseringen.
  • Giet een pollepel dosa-beslag op een hete tawa.
  • Druppel wat olie aan de zijkanten.
  • Kook op middelhoog vuur.
  • Zodra een kant gaar is, draait u de dosa om.
  • Bak een minuutje aan de andere kant.
  • Uitnemen en serveren met een pittige chutney naar keuze.
  • We hadden dit met zelfgemaakte thakkali thokku.
  • Pori dosais zal super zacht en sponsachtig zijn.
Opmerkingen:

1. Het is niet nodig om urad dal- of methi-zaden toe te voegen tijdens het weken voor deze pori dosa.2. Dit dosa-beslag blijft 3-4 dagen goed in de koelkast.3. Het toevoegen van zure wrongel geeft een pittige smaak aan de pori dosa | murmura dosa | gepofte rijst dosa.
  • Was en week de rauwe rijst en de pori apart gedurende 3 uur.
  • Maal dit in een grinder of mixie tot een glad beslag.

  • Ik heb een grinder gebruikt om dit tot een gladde pasta te malen.
  • Haal uit en voeg overdracht toe aan een vat.
  • Voeg eventueel zout en zure wrongel toe.
  • Goed mengen.

pori dosa

  • Het beslag hoeft niet te fermenteren.
  • Begin met het maken van de doseringen.
  • Giet een pollepel dosa-beslag op een hete tawa.
  • Druppel wat olie aan de zijkanten.

pori dosa

  • Kook op middelhoog vuur.
  • Zodra een kant gaar is, draait u de dosa om.
  • Bak een minuutje aan de andere kant.

gepofte rijst dosa

  • Uitnemen en serveren met een pittige chutney naar keuze.
  • We hadden dit met zelfgemaakte thakkali thokku.

gepofte rijst dosa

  • Pori dosais zal super zacht en sponsachtig zijn.

  1. Het is niet nodig om urad dal- of methi-zaden toe te voegen tijdens het weken voor deze pori dosa.
  2. Dit dosa-beslag blijft 3-4 dagen goed in de koelkast.
  3. Het toevoegen van zure wrongel geeft een pittige smaak aan de pori dosa | murmura dosa | gepofte rijst dosa.

Het post Pori dosa recept | Gepofte rijst dosa verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo