Pompoenrepen zonder bloem

Bron

Koken kent vrolijke momenten voor het avondmaal, bijvoorbeeld nieuwe combinaties uitproberen en vol trots op tafel zetten. In folders van supermarkten puilen je ogen uit van al dat lekkers, met wat oefenen kan jij dit ook bereiden? Nieuwe verse kruiden uitproberen is ook wat je altijd kan verbeteren. Je ruikt wat er straks op de eettafel komt al van ver. Dan de kruiden fijn hakken met een scherp mes om over je gerecht te strooien. Begint het al te kriebelen?

Verwen deze feestdagen met deze gezonde en glutenvrije bloemloze pompoenrepen! Zo vochtig en geruststellend, deze gemakkelijke herfsttraktatie is perfect gekruid en afgewerkt met een zoete esdoornglazuur.

pompoenreep met een hap eruit genomen op perkamentpapier

Hoe meer pompoentraktaties, hoe beter! Dat is wat ik altijd zeg. Vooral als ze gezond, zoet en gemaakt zijn met makkelijke ingrediënten.

Ik ben helemaal gevallen voor deze van nature gluten- en zuivelvrije Flourless Pumpkin Bars. Ze worden niet alleen in één kom gemaakt, maar de ingrediënten zijn supereenvoudig en perfect voor degenen die het niet willen overdrijven met de vakantiedesserts. Ze bevriezen ook goed, zodat je er het hele seizoen van kunt genieten of ze meenemen op een reis naar het pompoenveld.

Over gezonde pompoenrecepten gesproken, ik denk dat je ook een kick krijgt van mijn pompoentaart overnight oats en romige pompoenhummus . Want wie zegt dat je niet bij elke maaltijd pompoen kunt eten?

Functies van het recept

  • Geen meel nodig! Deze repen zijn volledig bloemloos, glutenvrij, zuivelvrij en paleo (zonder het glazuur).
  • Elke hap is superglad en vochtig zonder dat er olie nodig is.
  • Een gezonde herfsttraktatie die smaakt naar pompoentaartvulling!

vierkante dessertrepen op perkamentpapier bestrooid met kaneel Ingrediënt notities:

  • Pompoen – Het ingeblikte spul! Zorg ervoor dat het pure pompoenpuree is en geen pompoentaartvulling.
  • Amandelboter – Romige, volledig natuurlijke amandelboter is het beste!
  • Ei – De meeste bloemloze recepten vragen om een ei om alles samen te binden. Een lijnzaadei, geprakte banaan of ¼ kopje appelmoes kan als veganistische vervanging werken, maar ik heb het zelf niet geprobeerd.
  • Suiker – De natuurlijke zoetheid van ahornsiroop en kokossuiker zorgen voor de juiste hoeveelheid zoetheid. Deze geven de pompoenrepen de beste smaken, maar je kunt in plaats daarvan ook agavesiroop, honing en witte suiker gebruiken.
  • Pumpkin pie spice – Gebruik in de winkel gekocht of maak er zelf een . Het enige wat je nodig hebt is gemalen kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, piment en gember. Bewaar het in je kast om te gebruiken in pompoencakes , taarten en meer!
  • Esdoornglazuur – Deze zoete decoratie is gemaakt met ahornsiroop en poedersuiker. Houd de pompoenrepen paleo door er ahornsiroop over te sprenkelen en de suiker weg te laten.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Maak het beslag en bak dan. Klop de natte ingrediënten samen in een kom voordat je de suiker, pompoentaartkruiden en bakpoeder toevoegt. Giet het beslag in een voorbereide schaal en bak.

Pompoentaartvulling geklopt in een glazen kom

Stap 2: Laat ze afkoelen. Als de repen klaar zijn, haalt u ze uit de oven en laat u ze volledig afkoelen voordat u ze uit de schaal haalt.

vierkante pompoenrepen in een ovenschaal

Stap 3: Maak het esdoornglazuur. Klop de ahornsiroop en de poedersuiker samen in een kleine kom. Sprenkel het over de afgekoelde repen, snijd het in kleine vierkantjes en geniet ervan!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Is het glazuur te dik? Roer ½ theelepel siroop erdoor om het te verdunnen.
  • Is het glazuur te dun? Voeg 1 eetlepel poedersuiker per keer toe tot het zo dik is als je wilt.
  • Voor sneller afkoelen zet je de ovenschaal met de vers gebakken repen in de koelkast.
  • Meng leuke toevoegingen aan het beslag, zoals chocoladeschilfers, gedroogd fruit, gehakte pecannoten of walnoten, of geraspte kokosnoot.

Kunnen ze veganistisch gemaakt worden?

Het ei is het enige ingrediënt dat je hoeft te vervangen om de bloemloze pompoenrepen vegan te maken. Probeer het te ruilen voor een lijnzaadei, geprakte banaan of ¼ kopje appelmoes.

Wat kun je nog meer gebruiken om ze te versieren?

Bedek de repen met esdoornglazuur of gewone ahornsiroop, meer pompoentaartkruiden, slagroom (of kokoszweep), geraspte kokosnoot, gehakte noten of ahornsiroop .

Opslag

  • Koelkast – De repen blijven tot 3 dagen goed in de koelkast.
  • Diepvriezer – Bevries de afgewerkte repen in een laag op een bakplaat. Als ze stevig bevroren zijn, breng je ze over naar een luchtdichte container en vries je ze maximaal 3 maanden in.

vierkante dessertrepen op perkamentpapier met een laagje glazuur Meer Paleo-traktaties

  • Zoete Aardappel Brownies
  • Glutenvrij Courgettebrood
  • Kokosmeel Bananen Muffins

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

pompoenreep met een hap eruit genomen op perkamentpapier

Pompoenrepen zonder bloem afdrukken

Verwen deze feestdagen met deze gezonde en glutenvrije bloemloze pompoenrepen! Zo vochtig en geruststellend, deze gemakkelijke herfsttraktatie is perfect gekruid en afgewerkt met een zoete esdoornglazuur.
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Vegetarisch
Trefwoord bloemloze pompoenrepen, pompoenrepen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 9 repen
Calorieën 131kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 1 kop pompoen
  • 1 ei
  • 1/3 kop romige amandelboter
  • 1/3 kopje ahornsiroop
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels kokossuiker of gebruik rietsuiker of bruine suiker
  • 2 theelepels pompoentaartkruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder
voor het glazuur:

  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/4 kop poedersuiker
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 °. Bekleed een 8×8 ovenschaal met perkamentpapier, laat een overhang van 1 "voor gemakkelijk verwijderen; opzij zetten.
  • Klop vervolgens de pompoen, het ei, de amandelboter, de ahornsiroop en de vanille samen in een grote kom. Voeg vervolgens de suiker, het pompoenkruid en het bakpoeder toe en roer tot het mengsel glad is.
  • Giet het mengsel in de voorbereide ovenschaal. Plaats het in de oven en bak de repen 30-35 minuten of tot het midden is gestold.
  • Haal ze uit de oven en plaats de schaal op een koelrek. Laat de repen volledig afkoelen voordat u ze verwijdert; voor snellere afkoeling, zet de schaal in de koelkast.
  • Maak voor het serveren het ahornglazuur: klop ahornsiroop en poedersuiker door elkaar en sprenkel het over de repen.
  • Snijd in 9 grote of 16 kleine repen en geniet ervan!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn voor 1 reep en zijn een schatting*Bewaren: bewaar repen maximaal 3 dagen in de koelkast*Ik heb niet geprobeerd deze vegan te maken (recepttips in blogpost), maar als je dat doet, laat het me dan weten Ik kan het bericht voor anderen bijwerken!

Voeding

Calorieën: 131kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 3g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 18 mg | Natrium: 70 mg | Kalium: 155 mg | Vezel: 1g | Suiker: 15g | Vitamine A: 1125IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 56 mg | IJzer: 1 mg

Opmerking: dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in september 2015. Het is in september 2021 bijgewerkt met nieuwe tekst en foto's.

Het bericht Pompoenrepen zonder bloem verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo