Pompoenbrood

Bron

Of je nu een uitstekende keukenprinses of juist beginner bent, goed keukenmateriaal heb je nu eenmaal nodig. Product bewerking met het meest geschikte mes zoals het HAKMES is dan ook het beste. Voor het beste snijresultaat is het praktisch dat je goed kan snijden, dan komt het mes extra goed tot haar recht.

Dit eenvoudige pompoenbrood is de perfecte manier om feest te vieren om in de herfststemming te komen. Makkelijk te maken en heerlijk voor ontbijt of dessert, het is gemaakt met bloem voor alle doeleinden, pompoentaartkruiden en gegarneerd met het BESTE kaneel-esdoornglazuur.

gesneden pompoenbrood op perkamentpapier naast een mok koffie

Oh hallo heerlijk pompoenbrood! Jongens, ik weet niet wat ik anders moet zeggen dan dat dit brood perfectie is. Het is vochtig, het is gemaakt met pompoen en veel pompoenkruiden, en het esdoornglazuur is niet van deze wereld.

Of u nu op zoek bent naar een zoete traktatie naast je 's ochtends te hebben koffie of genoten na het diner als dessert, pompoen brood is gewoon het ding!

Ik ben dol op mijn paleo-pompoenmuffins en bloemloze pompoenrepen , maar dit pompoenbrood is *chefs kiss* ZO goed!

Recept kenmerken:

  • Gemaakt in ÉÉN kom, wat het bereiden van dit brood nog makkelijker maakt.
  • Gemaakt met bloem voor alle doeleinden en gezoet met een combinatie van bruine suiker en rietsuiker, hoewel vervangingen altijd beschikbaar zijn, zodat je dit naar wens kunt aanpassen.
  • Je zult het esdoornglazuur bij de lepel willen eten – serieus, het is ZO goed.

gesneden brood belegd met gehakte walnoten Ingrediënt notities:

Eieren – Hoewel ik dit recept alleen met echte eieren heb getest, zouden lijnzaadeieren (2 eetlepels lijnzaadmeel + 5 eetlepels water) ook moeten werken.

Pompoen – Het recept vraagt om 15 oz. wat overeenkomt met 1 blik pompoen. Zorg ervoor dat je echte pompoenpuree gebruikt en geen pompoentaartmix.

Amandelmelk – Je kunt ELKE soort melk in dit brood gebruiken.

Kokosolie – Mijn favoriete olie om te gebruiken bij het bakken omdat het een vleugje zoetheid toevoegt aan elk recept. Als je een vervanging nodig hebt, zou appelmoes waarschijnlijk werken, of je zou avocado-olie kunnen proberen.

Bloem voor alle doeleinden – U kunt desgewenst ook wit volkoren of volkoren meel gebruiken, hoewel de baktijd zal verschillen (zie het gedeelte "opmerkingen" op de receptenkaart).

Suiker – Ik gebruik graag een combinatie van bruine suiker en rietsuiker, waardoor het brood net zoet genoeg is. Als je wilt dat het minder zoet is, vervang dan kokossuiker.

Specerijen – Ik gebruikte individuele pompoentaartkruiden in dit brood – kaneel, gember, nootmuskaat en piment – maar voel je vrij om in plaats daarvan 1,5 eetlepels pompoentaartkruiden te gebruiken als je dat liever hebt.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Bekleed je broodpan. Begin met het bekleden van de bodem van je broodpan met een stuk bakpapier. Sla deze stap niet over! Er is niets erger dan wanneer je brood aan de bodem van de pan plakt, en het perkament voorkomt dat.

Stap 2: Smelt kokosolie. Smelt vervolgens de kokosolie in de magnetron of boven het fornuis tot het gesmolten is. Laat het vervolgens 5-10 minuten afkoelen tot kamertemperatuur voordat u het gebruikt.

Stap 3: Klop natte ingrediënten. Klop in een grote kom de pompoen, eieren, melk, olie en vanille door elkaar.

Stap 4: Voeg droge ingrediënten toe. Voeg aan diezelfde kom de bloem, suikers, bakpoeder, bakpoeder en pompoentaartkruiden toe en gebruik een houten lepel of rubberen spatel om alles samen te vouwen.

Pompoenbroodbeslag in een kom en in een broodpan

Stap 5: Bak het brood. Breng het broodbeslag over naar uw voorbereide broodpan en gebruik de achterkant van een lepel om de bovenkant glad te strijken. Bak het brood 63-68 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat het 10 minuten in de broodpan staan voordat je het voorzichtig op een koelrek omkeert.

gebakken pompoenbrood op bakpapier

Stap 6: Voeg het glazuur toe. Wacht tot het brood is afgekoeld voordat je het glazuur toevoegt (anders zal het glazuur smelten/niet echt aan het brood blijven plakken). Klop de ahornsiroop, poedersuiker en kaneel tot een glad mengsel. Sprenkel het dan over het brood.

Tips en trucs

– Mix het beslag niet te lang! Hierdoor wordt het brood dicht en droog. Ik gebruik graag een elektrische mixer, zodat het beslag sneller samenkomt dan met de hand te roeren.

-Proef het glazuur en voeg naar smaak meer ahornsiroop en/of kaneel toe.

-Formaat broodpan: ik heb een 8×4 broodpan gebruikt voor dit recept, maar een 9×5 werkt ook – houd het in de gaten, want de baktijd kan enigszins variëren.

-Om glutenvrij pompoenbrood te maken, vervangt u in plaats daarvan de bloem voor alle doeleinden door een 1: 1 glutenvrije bloemmix.

-Als je geen kokosolie hebt, vervang deze dan door avocado-olie of zelfs appelmoes.

-Add-ins: voor extra textuur, voel je vrij om een kopje gehakte walnoten, gehakte pecannoten of chocoladeschilfers toe te voegen aan het broodbeslag.

Opslag

  • Kamertemperatuur: Het pompoenbrood is in een afgesloten bak op het aanrecht tot 5 dagen houdbaar.
  • Diepvriezer : Het brood kan tot 2 maanden goed worden ingevroren. Wikkel het in plasticfolie, plaats het dan in een diepvriesbestendige zak en in de vriezer.

gesneden brood met een glazuur Meer makkelijke broodrecepten

  • Amandel Bananenbrood
  • Glutenvrij Courgettebrood
  • Pompoenbrood met butternut

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

gesneden pompoenbrood op perkamentpapier naast een mok koffie

Afdrukken Pompoenbrood

Dit Gezonde Pompoenbrood is de perfecte manier om feest te vieren om in de herfststemming te komen. Makkelijk te maken en heerlijk voor ontbijt of dessert, het is gemaakt met volkoren meel, pompoentaartkruiden en gegarneerd met het BESTE kaneel-esdoornglazuur.
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Dieet Vegetarisch
Trefwoord gezond pompoenbrood, pompoenbrood
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 10
Calorieën 290kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 15 oz. pompoen puree
  • 2 eieren
  • 1/4 kopje kokosolie gesmolten en afgekoeld
  • 1/4 kopje amandelmelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1/2 kop rietsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel piment
voor het glazuur:

  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1/2 kop poedersuiker
  • 1/4 theelepel kaneel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 °. Bekleed een 8×4 broodpan met bakpapier en vet de zijkanten in met kokosolie of anti-aanbakspray; opzij zetten.
  • Smelt vervolgens de kokosolie en zet deze apart. Wacht tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur voordat u het gebruikt.
  • Klop in een grote kom de pompoen, eieren, melk, olie en vanille door elkaar.
  • Voeg in diezelfde kom de bloem, beide suikers, bakpoeder, bakpoeder, zout en pompoentaartkruiden toe en gebruik een houten lepel of rubberen spatel om alles door elkaar te roeren totdat de bloem is verdwenen.
  • Breng het beslag over in uw voorbereide broodpan en gebruik de achterkant van een lepel om de bovenkant glad te strijken. Bak het brood 63-68 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat het brood 10 minuten in de pan liggen voordat u het voorzichtig op een koelrek omkeert. Wacht tot het brood is afgekoeld voordat je het glazuur toevoegt.
  • Voor het glazuur: klop de siroop, poedersuiker en kaneel door elkaar. Als het brood is afgekoeld, sprenkel je het glazuur erover. Snijd het brood en geniet!
Opmerkingen:

* Calorieën zijn voor 1 sneetje brood en zijn een schatting * Add-ins: Voel je vrij om 1/2 kopje gehakte walnoten, gehakte pecannoten of chocoladeschilfers toe te voegen aan het broodbeslag. *Om dit glutenvrij te maken: gebruik een 1:1 glutenvrije bloemmix voor alle doeleinden. *Als je wit volkoren meel of volkoren meel gebruikt, is het brood na 45-55 minuten gaar.

Voeding

Calorieën: 290kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwit: 4g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 33 mg | Natrium: 295 mg | Kalium: 160 mg | Vezel: 2g | Suiker: 32g | Vitamine A: 6668IE | Vitamine C: 2 mg | Kalium: 72 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Pompoenbrood verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo