Pompoen-cheesecake met karamelsaus

Bron

De eigenschap van een fileermes is het hebben van een lang buigzaam lemmet die je in staat stelt om dicht langs graat te snijden. Daarbij is het keukenmes super scherp, alles bij elkaar genomen zorgt het fileermes voor het minste product verlies.
Bestel iets uit onze aanbod fileermessen, het wordt goed verpakt verzonden voor veilige aflevering.

Deze pompoen-cheesecake die is besprenkeld met karamelsaus is het ultieme herfstdessert. Het is rijk, romig en gekruid tot in de perfectie!

Een zelfgemaakte cheesecake als toetje is zeker een manier om indruk te maken op je gasten. Het maakt niet uit of je key lime , chocolade of mint oreo voelt … er is een cheesecake voor elke trek!

A side view of a slice of pumpkin cheesecake.

Geweldig Caramel Pumpkin Cheesecake Recept

Pumpkin cheesecake is een rijk en romig dessert vol met alle klassieke herfstkruiden! Ik vind het geweldig dat het eruitziet alsof een professionele kok het heeft gebakken, maar het is eenvoudig te maken! Als je altijd al cheesecake hebt willen bakken, maar dacht dat het te moeilijk zou zijn, dan is dit recept iets voor jou. Deze cheesecake heeft een heerlijke gingersnap korst met daarop een laag zijdezachte pompoen cheesecake. Doe er dan wat slagroom en zelfgemaakte karamelsaus op en je hebt een toetje om nooit te vergeten. Het is zo lekker dat je voor het avondeten een toetje wilt hebben!

Dit recept is een geweldige kijk op een traditionele pompoentaart als het gaat om smaak en textuur! Het smaakt niet alleen waanzinnig lekker, maar het ziet eruit alsof het rechtstreeks uit een bakkerij komt! Daarom is pompoencheesecake mijn nieuwe go-to voor Thanksgiving-dessert! Als je graag verschillende opties hebt voor je vakantiedessert, probeer dan deze pompoenpecantaartrepen en pompoenbroodpudding ! Het zijn geweldige die nog steeds die heerlijke herfstsmaak binnenbrengen, maar de dingen veranderen van traditionele taarten!

Pompoen Cheesecake Ingrediënten

Je zult HOUDEN van hoe geweldig deze cheesecake blijkt te zijn! Sterker nog, ik wed dat je het snel weer wilt maken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Gingersnap Crumbs : Zorg ervoor dat je Gingersnap-kruimels fijngemalen zijn. Je kunt ze in een keukenmachine gooien voor het beste resultaat. Peperkoekkoekjes kunnen ook worden gebruikt in plaats van gingersnaps.
  • Kristalsuiker : dit voegt zoetheid toe aan je korst en helpt al je ingrediënten samen te smelten tijdens het bakken.
  • Boter : Ik gebruik ongezouten boter die gesmolten is.

Pompoen Cheesecake

  • Kristalsuiker : Voor zoetheid. Je kunt ook bruine suiker gebruiken voor een rijkere smaak.
  • Roomkaas : Dit is de basis van de cheesecake. Zorg ervoor dat het op kamertemperatuur is voordat je het aan je mengsel toevoegt! Het zal helpen om alles soepeler te mengen.
  • Vanille-extract: dit geeft een rijkere smaak aan je cheesecake. Gebruik puur vanille-extract voor het beste resultaat!
  • Canned Pumpkin: Dit is de ster van de show! Kies voor een pompoen van hoge kwaliteit. Als je deze smaak echt naar een hoger niveau wilt tillen, probeer dan deze zelfgemaakte pompoenpuree te maken . Het is zo makkelijk!
  • Eieren : Dit is het bindmiddel voor je cheesecake. Hierdoor zal het helpen om alles op zijn plaats te zetten. Zorg ervoor dat je eieren op kamertemperatuur zijn voordat je ze toevoegt.
  • Kaneel : een noodzaak voor elke herfstsmaak. Geeft een heerlijk aards kruid.
  • Gemalen kruidnagel : Dit voegt een aromatische en lichtzoete smaak toe.
  • Gemalen gember : Voegt die heldere, heerlijke smaak van peperkoekkoekjes toe.
  • Nootmuskaat : toegevoegd voor een warme, nootachtige smaak.
  • Slagroom : Gebruikt voor topping. Je kunt je eigen slagroom maken, maar ik geef de voorkeur aan het gemak van ingeblikt.
  • Caramel Sauce : Decadente karamel brengt alles samen! Ik gebruik dit voor het bijvullen. Je kunt kant-en-klare karamel gebruiken, maar ik denk dat zelfgemaakte karamelsaus dit hele recept echt opwaardeert.

Laten we een cheesecake bakken!

Thuis een pompoen cheesecake maken hoeft niet ingewikkeld te zijn! Gebruik deze supereenvoudige stappen om een dessert te maken dat een "WOW!" van uw gasten!

  1. Prep Oven : Verwarm de oven voor op 350 graden F.
  2. Voor koekjeskruimels: gebruik een keukenmachine om de koekjes tot fijne kruimels te vermalen. Meet vervolgens 2 kopjes kruimels af en giet ze in een mengkom. Voeg ¼ kopje suiker en gesmolten boter toe en roer om te combineren.
  3. Pan voorbereiden : Bedek vervolgens de buitenbodem van een 8-inch springvorm met folie, waarbij u de folie halverwege de buitenzijden van de pan vastzet.
  4. Pers in de pan: Druk het kruimelmengsel in de bodem en ongeveer halverwege de zijkanten van de springvorm.
  5. Bakken en opzij zetten : Bak de korst 5 minuten. Haal uit de oven en zet apart terwijl je de cheesecake vulling maakt.

Voor de Pompoen Cheesecake

  1. Meng roomkaas, suiker en vanille: Meng in een grote mengkom de roomkaas op kamertemperatuur, 1 kopje suiker en vanille. Mix met een elektrische mixer tot een gladde massa.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe: Voeg de pompoen, eieren, kaneel, kruidnagel, gember en nootmuskaat toe en mix tot een gladde massa, maar meng niet te lang. Giet de vulling in de voorbereide pan.
  3. Bereid het waterbad voor: Pak een pan die groter is dan de cheesecakevorm en vul deze met ongeveer ½ inch water om een waterbad te maken.
  4. Voeg toe aan cheesecake pan: Plaats de cheesecake pan in de schaal met het water.
  5. Bakken: bak 60-70 minuten, of tot de zijkanten van de cheesecake net zijn uitgehard en het midden nog maar net wiebelt.
  6. Afkoelen: Haal het uit de oven (het zal blijven bakken terwijl het afkoelt). Verwijder het aluminiumfolie en laat de cheesecake volledig afkoelen op een rooster voor het afkoelen van de draad.
  7. Dek af en zet in de koelkast: Bedek de pan als hij is afgekoeld met plasticfolie en zet hem enkele uren of een nacht in de koelkast.
  8. Verwijder de zijkanten van de pan: Als de cheesecake in de koelkast is afgekoeld, verwijder dan de zijkanten van de pan (ik laat graag een bot botermes langs de binnenrand van de pan lopen voordat ik de zijkanten van de springvorm losmaak).
  9. Serveren: Serveer met karamelsaus ( zelfgemaakt of in de winkel) en desgewenst slagroom erop.
4 pictures showing how to make a cheesecake crust and how to start mixing pumpkin cheesecake filling.
Tips en trucs voor het bakken van cheesecake

Dit zijn enkele van mijn persoonlijke tips voor het personaliseren en perfectioneren van je pompoencheesecake! Je zult in een mum van tijd bakken als een pro met een heerlijke herfsttraktatie voor je neus!

  • Korstvervangers : Ik bak graag pompoen cheesecake met een gingersnap korst omdat ik dol ben op die smaakcombinatie! Maar je kunt ook een crackerkorst uit Graham gebruiken! Het heeft een perfecte zoete smaak die goed samengaat met pompoen.
  • Ingrediënten op kamertemperatuur : Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw eieren en roomkaas op kamertemperatuur zijn voordat u ze aan uw mengsel toevoegt. Wanneer ingrediënten op kamertemperatuur zijn, zullen ze een veel gladdere afwerking geven!
  • Gebruik volvette ingrediënten : Hoewel dit niet het meest gezonde recept is, smaakt het wel heerlijk!! Crèmes en kazen met een hoog vetgehalte zorgen voor de romigste en lekkerste cheesecake.
  • Niet te lang bakken: Te lang bakken van uw cheesecake kan leiden tot scheuren en een dichte textuur. Houd het in de oven in de gaten om de beste romige textuur te krijgen.
  • Houd de oven gesloten : Het is het beste om de ovendeur tijdens het bakproces gesloten te houden. Door de ovendeur te openen, laat je warmte ontsnappen! Hierdoor kan je cheesecake ongelijkmatig bakken. Gebruik in plaats daarvan de ovenlamp!
  • Laat het volledig afkoelen : ik weet dat het meer dan moeilijk is om op zo'n heerlijk dessert te wachten! Maar als je je cheesecake niet volledig laat afkoelen voordat je hem opeet, dan wordt het een papperige puinhoop! Dit kan enkele uren duren. Ik laat de mijne zelfs graag een nachtje afkoelen voor het beste resultaat!
  • Toppings : Naast een scheutje lekkere zelfgemaakte karamel , zijn er nog vele andere toppings die heerlijk smaken bij deze cheesecake. Probeer wat gehakte noten, fudge, marshmallow-room of pompoenkruid toe te voegen!

A slice of cheesecake being served.

Overgebleven pompoen-cheesecake bewaren

Dit recept is niet alleen heerlijk, maar het is ook nog eens goed te bewaren! Je kunt altijd een stukje rijke en romige goedheid hebben. Het is dagenlang houdbaar (zelfs maanden als je het goed in de vriezer bewaart!) en smaakt net zo lekker als de dag dat je het maakte.

  • In de koelkast : Maximaal 4 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking.
  • In de vriezer : Wanneer bewaard in een luchtdichte verpakking of stevig verpakt in plasticfolie, is pompoencheesecake maximaal 2 maanden houdbaar. Ontdooi een volledige dag in de koelkast voor het opdienen.

A slice of pumpkin cheesecake drizzled with a homemade caramel sauce.

Meer van mijn favoriete cheesecakes

Nu je dit recept onder je riem hebt, is het tijd om enkele van mijn andere favoriete cheesecake-recepten uit te proberen! Deze beproefde recepten hebben allemaal een geweldige, decadente smaak verpakt in elke hap. Breng er een naar je volgende evenement en het zal zeker een hit worden! Verwacht geen restjes.

Desserts

De beste New Yorkse cheesecake ooit!

Chocolade Brownie Cheesecake

Cheesecake

Chocolade Brownie Cheesecake

Desserts

No Bak Zeer Berry Cheesecake

Desserts

No Bake Roomkaas Pindakaastaart

Een lezersrecensie

“Bestaande uit de beste seizoensingrediënten, zeker een blijvertje! Prachtige foto's ook!”
2potten2koken

Print Pompoen Cheesecake met Karamelsaus

Deze geweldige Pumpkin Cheesecake met Caramel Sauce wordt zeker je nieuwe favoriete herfstdessert! Het begint met een eenvoudige zelfgemaakte gingersnap-korst, dan een laag zijdezachte pompoen-cheesecake, gegarneerd met slagroom en een scheutje karamelsaus.
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord pompoen, pompoen cheesecake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur en 45 minuten
Porties 8 Plakken
Calorieën 653kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

Gingersnap Korst

  • 2 kopjes fijngemalen gingersnapkruimels ongeveer 10 ons
  • 1/4 kop kristalsuiker
  • 7 eetlepels ongezouten boter gesmolten
Pompoen Cheesecake

  • 1 kopje kristalsuiker
  • 3 (8 ounce) pakjes roomkaas (kamertemperatuur!)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kop ingeblikte pompoen of zelfgemaakte pompoenpuree
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 1 1/4 theelepels nootmuskaat
  • slagroom als topping
  • karamelsaus als topping
instructies:

Voor de Gingersnap-korst

  • Verwarm de oven voor op 350 graden F.
  • Gebruik een keukenmachine om de koekjes tot fijne kruimels te vermalen. Meet 2 kopjes kruimels af en giet ze in een mengkom. Voeg ¼ kopje suiker en gesmolten boter toe en roer om te combineren.
  • Bedek de buitenbodem van een 8-inch springvorm met folie en zet de folie halverwege de buitenzijden van de pan vast.
  • Druk het kruimelmengsel op de bodem en ongeveer halverwege de zijkanten van de springvorm.
  • Bak de korst 5 minuten. Haal uit de oven en zet apart terwijl je de cheesecake vulling maakt.
Voor de Pompoen Cheesecake

  • Meng in een grote mengkom de roomkaas op kamertemperatuur, 1 kopje suiker en vanille. Mix met een elektrische mixer tot een gladde massa.
  • Voeg de pompoen, eieren, kaneel, kruidnagel, gember en nootmuskaat toe en mix tot een gladde massa, maar meng niet te lang. Giet de vulling in de voorbereide pan.
  • Pak een pan die groter is dan de cheesecakevorm en vul deze met ongeveer inch water om een waterbad te maken.
  • Plaats de cheesecakevorm in de schaal met het water.
  • Bak 60-70 minuten, of tot de zijkanten van de cheesecake net zijn uitgehard en het midden nog maar net wiebelt.
  • Haal het uit de oven (het zal blijven bakken als het afkoelt). Verwijder het aluminiumfolie en laat de cheesecake volledig afkoelen op een rooster voor afkoeling van de draad .
  • Eenmaal afgekoeld, dek de pan af met plasticfolie en zet hem enkele uren of een nacht in de koelkast.
  • Als de cheesecake in de koelkast is afgekoeld, verwijder dan de zijkanten van de pan (ik laat graag een bot botermes langs de binnenrand van de pan lopen voordat ik de zijkanten van de springvorm loslaat).
  • Serveer met karamelsaus ( zelfgemaakt of in de winkel) en desgewenst slagroom.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 27 oktober 2021Oorspronkelijk geplaatst op 19 september 2018

Voeding

Calorieën: 653kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwit: 9g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 24g | Cholesterol: 181 mg | Natrium: 440 mg | Kalium: 301 mg | Vezel: 2g | Suiker: 41g | Vitamine A: 6300IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 129 mg | IJzer: 3mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo