Plantaardige sagu recept

Bron

Een nieuw keukenmes kopen? Voor iedere kok hebben we wel iets zoals dit koksmes. Deze ligt prettig in de hand waardoor snijden soepel en veilig gaat. Dit chef’s knife gaat een trots in je keuken worden.

Plantaardige sagu is een populair bijgerecht bereid in Karnataka met een speciale versgemalen masala. Dit specifieke recept is enigszins groenachtig van kleur, meestal vanwege de gemalen pasta die we toevoegen.

groente sagu

Past goed bij Poori, maar ook bij Rava idli en andere gerechten zoals chapati, dosa enz.

Dit smaakt vergelijkbaar met mijn andere recept op deze site, en past goed bij dit geweldige recept voor sponge dosa .

[feast_advanced_jump_to]

Veg sagu is een smaakvolle kant voor poori. Ik heb het een paar keer eerder geprobeerd zonder te weten dat het sagu is.

Vanaf hier heb ik me een beetje aangepast. Dus hier is mijn versie van het recept.

ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt om dit gerecht te bereiden. Je kunt ook meer groenten toevoegen zoals knol khol (wilde kool)

sagu ingrediënten

  • Gemengde groenten – Wortel, bonen, bloemkool, aardappel, erwten
  • Masala pasta – Geroosterde gram dal, cashew, kokos, groene peper, ui, knoflook, korianderblaadjes, komijnzaad, kaneel, kruidnagel, kardemom, marathi moggu, steranijs.

Zie receptenkaart voor volledige lijst en exacte hoeveelheden.

instructies:

1. Doe alle ingrediënten onder 'Om te malen' in een mixie.

masala malen

2. Meng het soepel met ¼ kopje water.

gemalen pasta

3. Verhit een pan met dikke bodem met ghee+ olie. Eenmaal warm voeg je de ingrediënten onder 'Te temperen' op volgorde toe.

Dan gaan currybladeren, asafoetida en kurkuma erin. Geef het een frituur.

humeur sagu

4. Voeg daarna fijngesnipperde ui toe.

ui

5. Bak tot het doorschijnend wordt.

gebakken

6. In gaat groenten. Ik voeg alles toe behalve bloemkool.

gemengde groenten

7. Strooi een snufje zout en bak nog 2 minuten.

gebakken

8. Giet er 2 kopjes water bij en zout indien nodig. Kook gedurende 2 minuten.

kook groenten

9. Voeg daarna bloemkool toe en ga nog 2 minuten door.

bloemkool toevoegen

10. Laat de groenten precies goed gaar worden, kook niet te lang.

gekookte groenten

11. Voeg nu de gemalen pasta toe.

gemalen pasta

12. Pas water, indien nodig, licht aan. Laat nog 4 minuten sudderen of tot de sagu een homogene consistentie krijgt.

sudderen

13. Vergeet niet tussendoor te roeren om aangebrande bodem te voorkomen.

vegetarische sagu klaar

14. Schakel de vlam uit. Knijp als laatste wat citroen uit en meng goed.

Citroen

Geniet met je favoriete gerecht, ik had met poori.

karnataka vegetarische sagu voor poori Plantaardige sagu voor pooriServiesuggesties

  • Poori recept, hoe maak je pluizige puri
  • Rava idli recept, Hoe maak je Rava Idli

Top Tip

  • Gebruik geen dun roestvrijstalen vat om te koken, omdat het op de bodem verbrandt.
  • In plaats van groenten te koken, kun je het ook in de snelkookpan fluiten. Aj houdt niet van de textuur van onder druk gekookte groenten, dus ik kook altijd.
  • Omdat khus khus in Singapore verboden is, heb ik in plaats daarvan cashewnoten gebruikt. Als je bouillon hebt, kun je 1 theelepel gebruiken.
  • Ik gebruikte ongeveer 8 bonen, 1 aardappel, 1 grote wortel, ½ kopje verse groene erwten.
  • Je kunt hier ook knol khol langs gebruiken.

plantaardige saagu Karnataka Plantaardige saguReceptenkaart

vegetarische sagu

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Plantaardige sagu recept

Plantaardige sagu is een populair bijgerecht bereid in Karnataka met een speciale versgemalen masala. Dit specifieke recept is enigszins groenachtig van kleur, meestal vanwege de gemalen pasta die we toevoegen.
Cursus Bijgerecht
Keuken Indiaas, Karnataka
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Porties 4 personen
1x2x3x

Bekerafmetingen

ingrediënten

  • 2 kopjes Gemengde groenten Bonen, wortel, bloemkool, aardappel, erwten
  • 1 ui fijngesnipperd
  • ½ Citroen
  • Zout
temperen

  • 2 eetlepels olie + ghee
  • ½ theelepel Mosterd
  • 1 theelepel urad dal
  • 1 Biryani-blad
  • 1 takje kerrieblaadjes
  • ⅛ theelepel Asafoeitda
  • ⅛ theelepel Kurkuma
Schuren

  • ¼ kopje Kokos
  • ¼ kopje koriander losjes gevuld
  • ¼ Ui in blokjes
  • 2 theelepel gember
  • 3 teentjes Knoflook
  • 4 Groene pepers
  • 4 Cashewnoten
  • 1 eetlepel gefrituurde gram dal
  • 1 theelepel korianderzaad
  • ¼ theelepel Komijnzaad
  • ½ inch kaneel
  • 1 Kardemom
  • 1 teentje
  • ¼ Steranijs
  • 1 kleine Marathi moggu
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

  • Doe alle ingrediënten onder 'Te malen' in een mixie.
    ¼ kopje kokosnoot, ¼ kopje koriander, 2 theelepel gember, 3 teentjes knoflook, 4 groene pepers, 4 cashewnoten, 1 eetlepel gebakken gram dal, 1 theelepel korianderzaad, ¼ theelepel komijnzaad, ½ inch kaneel, 1 kardemom, 1 kruidnagel, ¼ Steranijs, 1 kleine Marathi moggu, Ui
  • Maal het glad met ¼ kopje water.
  • Verhit een pan met dikke bodem met ghee+ olie. Eenmaal warm voeg je de ingrediënten onder 'Te temperen' op volgorde toe.
    2 eetlepels olie + ghee, ½ theelepel mosterd, 1 theelepel urad dal, 1 biryaniblad, 1 takje kerrieblaadjes
  • Dan gaan currybladeren, asafoetida en kurkuma erin. Geef het een frituur.
    ⅛ theelepel Asafoeitda, ⅛ theelepel Kurkuma
  • Voeg daarna de fijngesnipperde ui toe.
    1 ui
  • Bak totdat het doorschijnend wordt.
  • In gaat groenten. Ik voeg alles toe behalve bloemkool.
  • Strooi er een snufje zout over en laat nog 2 minuten sudderen.
  • Giet er 2 kopjes water bij en zout indien nodig. Kook gedurende 2 minuten.
  • Voeg daarna de bloemkool toe en kook nog 2 minuten.
  • Laat de groenten precies goed gaar worden, kook niet te lang.
  • Voeg nu de gemalen pasta toe. Pas water lichtjes aan, zout indien nodig.
  • Kook nog 4 minuten of tot de sagu een homogene consistentie krijgt.
  • Vergeet niet tussendoor te roeren om aangebrande bodem te voorkomen.
  • Voeg als laatste citroensap toe en meng.
Video

Opmerkingen:

Je kunt hier ook knol khol langs gebruiken.
YoutubeHou je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Het bericht Groente sagu recept verscheen eerst op Raks Kitchen .

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo