Pindakaaskoekjes zonder bloem

Bron

Erg significant is het tomatenmesje niet, het is een bescheiden mesje met enorm gemak. Tomatenmesjes kunnen een vork aan de punt hebben maar dit is niet altijd het geval. Wil je een tomaat met een koksmes snijden zal dit ook een mogelijkheid zijn. De tomaten vel is best taai waardoor dit alleen met een erg scherp koksmes gaat lukken. Dankzij de fijne kartels van het tomatenmes is die tomaten vel kinderspel.

Een bloemloze draai aan een klassiek koekje? Ja graag! Deze bloemloze koekjes zitten boordevol ongelooflijke pindakaassmaak en zijn perfect voor elk glutenvrij dieet!

Als je van alles en nog wat pindakaas doet , MOET je deze pindakaasbekers, deze pindakaasrepen of dit fantastische pinwheel-snoepje PROBEREN.

A stack of flourless peanut butter cookies. Pindakaaskoekjes zonder bloem

Ok, ok, ik weet dat je je afvraagt hoe deze koekjes zonder bloem zijn! Maar wees niet bang, ze zijn GEWELDIG en je zult van ze houden. Ze hebben nog steeds die zachte koekjestextuur en de smaak is diep van smaak, dankzij alle pindakaas en bruine suiker. Alleen omdat ze geen meel hebben, wil nog niet zeggen dat ze gezond zijn! Maar het betekent wel dat ze net zo lekker zijn als deze goede ouderwetse pindakaaskoekjes die we allemaal kennen en waar we van houden.

Deze koekjes hebben maar zes ingrediënten en je kunt ze delen met iedereen die glutenvrij is! Met deze koekjes doe je geen concessies aan de smaak. Ze zijn zelfs zo lekker dat ik garandeer dat je het moeilijk zult hebben om er maar één te stoppen. Ik maakte deze samen met wat bloemloze chocoladebrownies en mijn familie at alles binnen enkele seconden van tafel! Probeer ze eens; het is een recept om van te houden!

Ingrediënten in Bloemloze Pindakaaskoekjes

Nu je weet wat er niet in deze cookies zit, is het tijd om uit te zoeken wat er wel in zit! Je hebt waarschijnlijk al deze ingrediënten in huis, dus begin met het opkloppen ervan. Misschien wilt u zelfs de batch verdubbelen. Ze zijn zo goed!

  • Pindakaas: ik gebruik graag romige pindakaas in deze koekjes, maar je kunt ook chunky gebruiken als je daar de voorkeur aan geeft!
  • Kristalsuiker: Zoals ik al zei, deze koekjes zullen niet gezond zijn, maar ze zullen ZOO GOED zijn.
  • Bruine suiker: Pak die bruine suiker in als je aan het meten bent!
  • Zuiveringszout: dit is het ingrediënt dat ze zacht en taai houdt, zelfs zonder de bloem.
  • Zout: Het zout wordt gebruikt om alle smaken van de ingrediënten te versterken.
  • Ei: Het ei, samen met de pindakaas, zal alles samenbinden.

Laten we koekjes bakken!

Deze bloemloze pindakaaskoekjes zullen je van je sokken blazen! Misschien wil je er een paar verbergen om voor jezelf te houden! Bak ze op en ze vliegen zo snel van je aanrecht.

  1. Bakplaten voorverwarmen en bekleden: Verwarm de oven voor op 350° en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Opzij zetten.
  2. Combineer en mix ingrediënten: Gebruik de handmixer in een middelgrote kom om de pindakaas, bruine suiker en kristalsuiker samen te kloppen. Eenmaal gecombineerd voeg je de baking soda, het zout en het ei toe. Mix tot het net volledig is gecombineerd.
  3. Schep en laat de koekjes inspringen: Schep royale eetlepels deeg op de bakplaten, laat 2 centimeter tussen elk koekje. Druk met een vork een inkeping in de bovenkant van de koekjes.
  4. Bakken: Bak gedurende 8-10 minuten. Het koekje mag net aan de rand goudbruin worden. Ze zien er ondergebakken uit, maar ze zullen blijven bakken terwijl ze afkoelen. Nog langer en ze zullen overbakken en kruimelig worden.
  5. Laat ze afkoelen OP de bakplaat: Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat voordat ze worden overgebracht naar een koelrek of een bord.

4 pictures showing how to mix the ingredients and indent the dough with a fork.

Tips voor het bakken van koekjes

Deze koekjes zijn zo lekker en je wilt er zeker van zijn dat ze precies goed uitkomen. Hier zijn een paar tips die ik voor je heb om dat te laten gebeuren!

  • Niet gaar: De sleutel om deze koekjes zacht te laten worden, is ze eruit te halen terwijl ze een beetje niet gaar zijn. Als je ze op de bakplaat laat afkoelen (in plaats van ze op een afkoelrek te leggen), zijn ze gaar op de bakplaat en worden ze niet te gaar in de oven. Het is het geheim van een zacht en heerlijk koekje!
  • Gebruik het ovenlampje: ik weet het, ik weet het, het is verleidelijk om de ovendeur te openen om te zien hoe deze koekjes het doen, maar doe het niet! Als je de ovendeur opent, laat je veel warmte ontsnappen waardoor de koekjes ongelijkmatig bakken. Gebruik in plaats daarvan de ovenlamp!
  • Gebruik gewone pindakaas : Als je in dit recept natuurlijke pindakaas gebruikt, gaan de koekjes uitlopen en wordt de textuur anders. Je kunt dus natuurlijke pindakaas gebruiken, maar weet dat ze een beetje anders kunnen uitpakken dan deze!

Flourless peanut butter cookies on a cooling rack.

variaties

Als je van deze koekjes houdt en ze vaker wilt maken, dan zijn hier een paar ideeën over hoe je ze kunt veranderen!

  • Chocolade: je kunt mini-chocoladestukjes aan het beslag toevoegen of wat smelten en erover sprenkelen. Je kunt niet fout gaan met pindakaas en chocolade samen!
  • Butterscotch : Een ander fantastisch duo is pindakaas en butterscotch.. Voeg wat chips toe aan deze koekjes en je gaat nooit meer terug!
  • Noten: Voeg wat van je favoriete noten zoals walnoten, pecannoten of amandel toe aan het deeg. Ze geven deze koekjes een heerlijke crunch.

A flourless peanut butter cookie being dipped in milk.

Kun je bloemloze koekjes invriezen?

Ja! Zowel de koekjes als het deeg bevriezen heel goed. Hier leest u hoe u ze allemaal kunt bevriezen om ze voor later te bewaren!

  • Koekjes invriezen: doe ze in een luchtdichte bak en label er de datum op. De koekjes blijven 3-4 weken goed in je vriezer.
  • Het deeg invriezen : Schep het deeg in afzonderlijke balletjes. Leg ze op een bakplaat en vries ze ongeveer 30 minuten in. Haal dan het deeg eruit en doe de balletjes in een ritssluitingszak met de datum erop. Het bevroren deeg is tot 3 maanden houdbaar. Als je klaar bent om het deeg te bakken, haal je ze eruit en kook je ze zoals aangegeven. Voeg gewoon een paar minuten toe aan de kooktijd. Je hoeft het deeg niet te ontdooien!
Meer bloemloze recepten om te proberen

Of je nu bakt zonder bloem voor je dieet of het is maar wat je voorkeur heeft, ik heb nog een paar recepten voor je om te proberen! Deze bloemloze recepten hebben allemaal een ongelooflijke textuur en smaak en geven je niet het gevoel dat je iets mist! Probeer ze uit, u zult het ermee eens zijn!

Desserts

Bananencake zonder bloem

Desserts

Chocoladetaart zonder bloem

Desserts

Chocolade brownies zonder bloem

Afdrukken Pindakaaskoekjes zonder bloem

Een bloemloze draai aan een klassiek koekje? Ja graag! Deze koekjes zitten boordevol ongelooflijke pindakaassmaak en zijn perfect voor elk glutenvrij dieet!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord bloemloze pindakaaskoekjes, pindakaaskoekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 18 Koekjes
Calorieën 133kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 kop romige pindakaas
  • ½ Kopje kristalsuiker
  • ½ Kopje Bruine Suiker verpakt
  • ½ Theelepel Baking Soda
  • 1 snufje zout
  • 1 groot ei
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350° en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Opzij zetten.
  • Gebruik in een middelgrote kom de handmixer om de pindakaas, bruine suiker en kristalsuiker samen te kloppen. Eenmaal gecombineerd voeg je de baking soda, het zout en het ei toe. Mix tot het net volledig is gecombineerd.
  • Schep royale eetlepels deeg op de bakplaten, laat 2 centimeter tussen elk koekje. Druk met een vork een inkeping in de bovenkant van de koekjes.
  • Bak 8-10 minuten. Het koekje mag net aan de rand goudbruin worden. Ze zien er ondergebakken uit, maar ze zullen blijven bakken terwijl ze afkoelen. Nog langer en ze zullen overbakken en kruimelig worden.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een koelrek of bord legt.

Voeding

Calorieën: 133kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 4g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 10 mg | Natrium: 104 mg | Kalium: 105 mg | Vezel: 1g | Suiker: 13g | Vitamine A: 15IE | Calcium: 13 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo