Pindakaas en Jelly Bars

Bron

Een uiterst scherp koksmes bij je keukenmessen stoppen? Voor iedere keukenprinses is een vlijmscherp mes een echte must have. Een prachtig design en vanzelfsprekend enorm scherp. Als je dit koksmes koopt heeft je messenset een prachtige uitbreiding erbij.

Pindakaas- en geleirepen hebben alle klassieke smaken waar je van houdt in een smakelijk, goudbruin stukje hemel. Je familie zal gek worden van deze gemakkelijke en heerlijke lekkernijen!

Bars zoals deze zijn de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden wanneer de kinderen een zoete traktatie willen. Voor meer snacks met een grote smaak maar weinig moeite, probeer Nanaimo , snickerdoodle en havermoutchocoladereepjes eens !

A stack of 2 peanut butter and jelly bars. Super eenvoudig recept voor pindakaas en geleirepen

Pindakaas en gelei is een van die smaakcombinaties waar ik keer op keer naar terugkom. Het heeft iets dat zowel super nostalgisch is als gewoon ronduit heerlijk. Ik bedoel, hoe kun je fout gaan met je favoriete jam en de rijke romigheid van pindakaas? Het antwoord is: dat kan niet. Maar je kunt het verbeteren door die geweldige smaken te nemen en ze in een boterachtige, overheerlijke reepvorm te doen. Bij elke hap zet je je tanden in lagen jammy goedheid die perfect in balans zijn door een kruimelige, boterachtige korst en zachte, nootachtige pindakaas. En alsof je nog meer overtuiging nodig had…

Het beste van dit recept is dat je de smaken naar wens kunt aanpassen. Geen fan van pindakaas? Gooi in plaats daarvan cashew-, amandel- of hazelnootboter! Je kunt ook elk type jam of gelei toevoegen. Ik gebruik persoonlijk graag zelfgemaakte jam voor de best mogelijke smaak. Welke combinatie je ook kiest, het resultaat is gegarandeerd de perfecte balans tussen nootachtig en zoet! Het andere geweldige aan dit recept is dat het maar een paar minuten voorbereiding kost. Meng eenvoudig je korst en vulingrediënten, bakken en gaan! Het is perfect voor al mijn drukke lezers die er zijn. Het heeft ook een line-up voor alle pantry's, wat uw leven gemakkelijker maakt! Heerlijk, gemakkelijk en goedkoop, dit is het recept om te herhalen.

Ingrediënten voor PB&J Bars

Ik ben dol op recepten waarbij ik gewoon mijn keuken binnen kan lopen en kan beginnen met koken. Pindakaas- en geleirepen zijn perfect voor als je zin hebt in een zoete lekkernij, maar geen zin hebt om naar de winkel te gaan! Exacte afmetingen voor elk ingrediënt vindt u hieronder in de receptenkaart.

  • Boter : Voor dit recept gebruik ik ongezouten boter, verzacht.
  • Crunch Peanut Butter : Ik gebruik graag knapperige pindakaas voor de textuur die het geeft, maar je kunt ook glad gebruiken als je daar de voorkeur aan geeft!
  • Bruine suiker: toegevoegd voor een rijke zoetheid.
  • Ei: Gebruikt als bindmiddel om de staven vorm te geven.
  • Vanille : toegevoegd om de smaak te verbeteren. Ik gebruik puur vanille-extract voor het beste resultaat.
  • Bloem voor alle doeleinden : AP-meel heeft een laag eiwitgehalte, zodat het gebakken goederen licht en luchtig houdt.
  • Quick Oats : Haver geeft je repen een smakelijke textuur en een lichte nootachtige smaak.
  • Baking Soda : zorgt ervoor dat je repen niet te dik worden.
  • Zout : wordt gebruikt om de algehele smaak van uw repen te verbeteren.
  • Jam : U kunt elke gewenste jam gebruiken!

Pindakaas en Jelly Bars maken

Het maken van PB&J-repen is zo eenvoudig als maar kan! Gecombineerd met de basisingrediënten van de voorraadkast, is dit het soort traktatie dat je op elk moment kunt maken! Mijn kinderen vinden het geweldig om me te helpen het deeg en de jam in lagen te leggen. Het is een leuke en snelle activiteit die eindigt in een heerlijk toetje. Er is niets beter dan dat!

  1. Bereid je pan voor : Verwarm eerst de oven voor op 350 °. Spuit een 8×8 bakvorm in met kookspray en zet opzij. U kunt de bakvorm met bakpapier bekleden als u de staven uit de pan wilt tillen voordat u ze aansnijdt.
  2. Meng boter, pindakaas en bruine suiker : Gebruik vervolgens het peddelhulpstuk in de kom van een mixer om de boter, pindakaas en bruine suiker op medium te kloppen tot ze gecombineerd zijn. Voeg het ei en de vanille toe en mix opnieuw tot een gladde massa.
  3. Meng de droge ingrediënten: Klop in een middelgrote kom de bloem, haver, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg het droge mengsel toe aan de natte ingrediënten en mix op laag tot alles gemengd is.
  4. Laag: Druk vervolgens voorzichtig 2/3 van het mengsel gelijkmatig in de bodem van de pan, gevolgd door de jam die er gelijkmatig over wordt verdeeld. Het resterende derde deel van het deeg kan in kleine stukjes over de jam worden gedruppeld. Als het het niet volledig dekt, maak je geen zorgen! Het hoeft niet helemaal bedekt te zijn, maar gelijkmatig over de bovenkant verdeeld.
  5. Bakken : Bak ongeveer 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
  6. Koel en serveer: Laat ten slotte afkoelen voordat u het aansnijdt en serveert.

Process shots of adding layers to peanut butter and jelly bars.Sliced bars on parchment paper.

Tips voor Pindakaas en Jelly Bars

Pindakaas- en geleirepen zijn een snel, gemakkelijk dessert dat dezelfde nostalgische smaak van een PB&J levert, maar met een vleugje nootachtigheid van de haver en zoete kleverigheid. Hier zijn een paar tips om van je repen de BESTE te maken! Ze zullen binnen enkele minuten worden opgeslokt!

  • Pindakaasvariaties: Als je van knapperige pindakaas houdt, blijf dan bij knapperig. Als je de voorkeur geeft aan gladde pindakaas, ga je gang en schakel het uit voor soepel! Als je van semi-crunchy houdt, probeer dan ¼ kopje knapperig en ¼ kopje glad. Je kunt ook andere notenpasta vervangen, zoals cashew, hazelnoot en amandel.
  • Jamvariaties: gebruik je FAVORIETE jam in dit recept, of probeer een nieuwe smaak om het te veranderen! Elke vorm van jam zou absoluut heerlijk zijn, maar ik gebruikte aardbei omdat dat mijn favoriet is.
  • Quick Oats vs Rolled Oats: Als je van een beetje meer kauw houdt, probeer dan de snelle haver in het recept voor gerolde haver uit te schakelen. Dit zal de textuur van het pindakaasdeeg een klein beetje veranderen en je repen een beetje meer taaiheid geven.
  • Laat volledig afkoelen : Het is het beste om uw PB&J-staven volledig te laten afkoelen voordat u gaat snijden. Hierdoor behoudt elke plak zijn vorm beter. Als je te vroeg snijdt, kun je overal een papperige puinhoop en jam krijgen.
Pindakaas en Jelly Bars bewaren

Als het je lukt om deze smakelijke repen langer dan een paar uur te bewaren, kunnen ze in een luchtdichte verpakking op het aanrecht of in de koelkast worden bewaard. Ze zijn de perfecte traktaties om op te bergen en mee te nemen voor onderweg! Ze kunnen zelfs worden toegevoegd aan schoollunches voor een draai aan een klassiek nietje.

  • Kamertemperatuur: Bewaren in een luchtdichte verpakking of in een ritssluitingszak gedurende maximaal 5 dagen.
  • In de koelkast: Bewaar in een luchtdichte verpakking of in een ritssluitingszak voor maximaal 8 dagen. Het is het beste om de repen op kamertemperatuur te laten komen voordat je ze serveert.

Close-up of a cut peanut butter and jelly bar

Meer snelle en gemakkelijke reeprecepten

Dit zijn enkele van mijn favoriete recepten voor dessertbars. Ze zijn zo makkelijk, taai en heerlijk! Deze zijn perfect voor een menigte, maar mijn persoonlijke favoriete manier om ze te serveren is door een pan voor mezelf te maken! Dat wil zeggen, als ze niet door mijn familie worden verslonden voordat ik bij ze ben! Of je nu iets chocoladeachtigs , fruitigs of nootachtigs wilt , daar is een reep voor!

Desserts

Neiman Marcus Bars

Desserts

Perfecte citroenrepen

Amerikaans

No Bak Butterscotch Bars

Desserts

Taaie Bruine Boter Blondies

Pindakaas en Jelly Bars afdrukken

Pindakaas- en geleirepen hebben alle klassieke smaken waar je van houdt in een smakelijk, goudbruin stukje hemel. Je familie zal gek worden van deze gemakkelijke en heerlijke lekkernijen!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord pindakaas en gelei, pindakaas en gelei repen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 9 Bars
Calorieën 398kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • ½ kopje ongezouten boter verzacht
  • ½ kopje crunch pindakaas
  • 1 kopje verpakte bruine suiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille
  • 1 3/4 kop bloem voor alle doeleinden
  • 1 kopje snelle haver
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel Zout
  • 12 ons jam naar keuze
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350°. Spuit een 8×8 bakvorm in met kookspray en zet opzij. U kunt de bakvorm met bakpapier bekleden als u de staven uit de pan wilt tillen voordat u ze aansnijdt.
  • Gebruik in de kom van een mixer het peddelhulpstuk om de boter, pindakaas en bruine suiker op medium te kloppen tot ze gecombineerd zijn. Voeg het ei en de vanille toe en mix opnieuw tot een gladde massa.
  • Klop in een middelgrote kom de bloem, haver, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg het droge mengsel toe aan de natte ingrediënten en mix op laag tot alles gemengd is.
  • Druk voorzichtig 2/3 van het mengsel gelijkmatig in de bodem van de pan, gevolgd door de jam die er gelijkmatig over wordt verdeeld. Het resterende derde deel van het deeg kan in kleine stukjes over de jam worden gedruppeld. Als het het niet volledig dekt, maak je geen zorgen! Het hoeft niet helemaal bedekt te zijn, maar gelijkmatig over de bovenkant verdeeld.
  • Bak ongeveer 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen voor het snijden en serveren.

Voeding

Calorieën: 398kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 8g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 48 mg | Natrium: 337 mg | Kalium: 209 mg | Vezel: 3g | Suiker: 25g | Vitamine A: 345IE | Calcium: 41 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo