Pinda chaat recept

Bron

Dit fileermes bezit een geweldig lang dun en bovenal flexibel lemmet om zo dicht mogelijk langs bot te snijden. De scherpte is aanzienlijk, allemaal bij elkaar opgeteld zorgt het fileermes voor het minste product verlies. De fileermessen die wij aanbieden zijn een trots bezit voor iedere keuken die gezien aan de messenmagneet mogen worden.

Pinda chaat recept | geroosterde pindakaas| Mungfali chaat gezonde snacks recept met geroosterde pinda's als hoofdingrediënt. Pinda chaat recept met volledige video en stap-voor-stap foto's.

Toen ik Chana dal namkeen plaatste , vertelde een van mijn vrienden in Noord-India dat ze dit als een chaat serveren. Die keer herinnerde ik me mijn Moong dal chaat en deelde de link ook met haar. In Tamilnadu krijgen we pinda-masala-zonnedal op het strand en ook op straat. Beach pori is een van de populaire straatsnacks en hier worden gekookte pinda's aan toegevoegd. Als grote fan van pinda's wilde ik al heel lang pindachaat proberen.

Ik wilde eigenlijk de chaat proberen met masala-pinda's, degene die we met besan bedekken en frituren. Maar deze keer wilde ik het gezond houden. We krijgen de diepgekleurde pinda's hier op lokale markten en ik ben er ook dol op. Dus ik gebruikte het om deze geroosterde pinda chaat te maken. Dit is ook een gezonde, smakelijke snack voor bij de thee. Je kunt hetzelfde ook maken met in de winkel gekochte geroosterde pinda's.

Bekijk ook onze interessante chaatrecepten

  • Moong dal chaat
  • Geroosterde phool makhana chaat
  • Zoete aardappel chaat

Recept voor geroosterde pinda chaat

Pindakaas

Print Geroosterde Pinda Chaat recept

Gezonde en smakelijke chaat met geroosterde pinda's, ook een perfecte theetijdsnack
Cursus chaat recepten
Indiase keuken
Trefwoord Chaat-recept, snacks voor theetijd
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 6 minuten
Totale tijd 21 minuten
Porties 1
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • ½ kopje rauwe pinda's
  • 1 tl olie
  • ¼ kopje fijngehakte uien
  • ¼ kopje fijngehakte tomaten
  • 1 groene chili fijn gesneden
  • ¼ tl rode chilipoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ¼ theelepel chaat masala
  • Zout indien nodig
  • ½citroensap
  • Enkele korianderblaadjes
instructies:

  • Voeg olie toe in een pan en voeg de rauwe pinda's toe.
  • Rooster dit op middelhoog vuur tot het knapperig wordt.
  • Als alternatief kunt u ook in de winkel gekochte geroosterde pinda's gebruiken.
  • In dat geval is de chaat in een handomdraai gedaan.
  • Doe de geroosterde pinda's in een brede kom.
  • Ik heb de schil niet van de pinda's gehaald, maar als je wilt, kun je dat doen en dan verder gaan.
  • Voeg de fijngehakte uien, tomaat en groene chili toe.
  • Voeg nu alle poeders één voor één toe, rode chilipoeder, komijnpoeder, zout en chaat masala.
  • Pers het citroensap uit.
  • Meng goed gelijkmatig.
  • Garneer met korianderblaadjes.
  • Pindakaas is klaar.
  • Serveer onmiddellijk.
Video

Opmerkingen:

1. Om dit gezonder te maken, kun je fijngehakte wortel, komkommer, granaatappel en rauwe mango toevoegen aan de pinda-chaat.2. Je kunt geroosterde pinda's ook vervangen door gekookte pinda's.3. Je kunt deze pinda-chaat ook maken met in de winkel gekochte masala kadalai.4. Droog geroosterde murmura | pori kan ook aan deze Roasted peanut chaat worden toegevoegd.
  • Voeg olie toe in een pan en voeg de rauwe pinda's toe.
  • Rooster dit op middelhoog vuur tot het knapperig wordt.
  • Als alternatief kunt u ook in de winkel gekochte geroosterde pinda's gebruiken.
  • In dat geval is de chaat in een handomdraai gedaan.

Pinda chaat recept

  • Doe de geroosterde pinda's in een brede kom.
  • Ik heb de schil niet van de pinda's gehaald, maar als je wilt, kun je dat doen en dan verder gaan.

Pinda chaat recept

  • Voeg de fijngehakte uien, tomaat en groene chili toe.
  • Voeg nu alle poeders één voor één toe, rode chilipoeder, komijnpoeder, zout en chaat masala.
  • Pers het citroensap uit.

  • Meng goed gelijkmatig.

  • Garneer met korianderblaadjes.
  • Pindakaas is klaar.

  • Serveer onmiddellijk.

Pinda chaat recept

  1. Om dit gezonder te maken, kun je fijngehakte wortel, komkommer en rauwe mango toevoegen aan de pindachaat.
  2. Je kunt geroosterde pinda's ook vervangen door gekookte pinda's.
  3. Je kunt deze pinda-chaat ook maken met in de winkel gekochte masala kadalai.
  4. Droog geroosterde murmura | pori kan ook aan deze Roasted peanut chaat worden toegevoegd.

Het bericht Peanut chaat recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo