Perziken invriezen

Bron

De energie komt weer helemaal tot bloei door, bijvoorbeeld nieuwe combinaties uitproberen en vol trots op tafel presenteren. In het kookbook van jouw gewenste chef puilen je ogen uit van al dat lekkers, hoe meesterlijk zou het zijn als jij dit ook kan? Een ovengerecht bereiden is ook een hele ervaring. Je ruikt wat er zodirect op tafel komt al aan het einde van de straat. Dan de kruiden fijn hakken met een koksmes om daarna door je saus te roeren. Begint het al te kriebelen?

Perziken invriezen is het beste omdat ze in ALLES gebruikt kunnen worden! Als je het hele jaar door wilt genieten van heerlijke perziken, zoek dan niet verder, want met dit recept kun je sappige, heerlijke perziken krijgen wanneer je maar wilt!

Sommige vruchten moet je gewoon hebben als ze in het seizoen zijn en perziken zijn daar een van. Als je ze bevriest, zorg je ervoor dat je in een mum van tijd de meest verbazingwekkende hebt! Perziken kunnen worden gebruikt in smoothies , schoenmakers en chips ! Deze recepten behouden die sappige smaak het hele jaar door!

Frozen peaches ready to eat. Hoe verse perziken te bevriezen?

Een perfect rijpe perzik in het seizoen is een van de lekkerste vruchten die er zijn! Maar het sleutelwoord in die zin is in seizoen. Als je perziken koopt die buiten het seizoen zijn, zijn ze hard en smaakloos. Je verliest zoveel van die geweldige perziksmaak dat ze het gewoon niet waard zijn om te gebruiken. De manier om dat te omzeilen is om alle perziken tijdens het perzikseizoen te kopen en ze in te vriezen!! Bevroren perziken zijn absoluut de beste en gemakkelijkste manier om die zomerse perziksmaak te behouden. Het kost maar een paar stappen en je hebt het hele jaar door rijpe, sappige perziken binnen handbereik!

Bevroren perziken zijn de perfecte oplossing voor een persoon die van perzik houdt (ik!). Omdat sommige van mijn favoriete recepten aller tijden perziken vereisen, zijn ze een must om te hebben voor gemakkelijke toegang. Perziken gebruiken met mijn favoriete desserts , ontbijten en zelfs brunch is iets dat ik vaak maak! Perziken buiten het seizoen is dus geen optie voor mij! Als je perziken invriest, behouden ze zowel hun mooie kleur als hun smaak! Dit recept is zo eenvoudig en een absolute must voor elke liefhebber van perziken. Probeer het eens en ik ben er zeker van dat je het hele jaar door heerlijke recepten met rijpe perziken zult hebben, net als ik!

Ingrediënten voor Bevroren Perziken

Het absoluut beste van dit recept is dat er maar TWEE ingrediënten zijn. Dat klopt, twee. Er is dus absoluut geen reden om NIET het hele jaar door in heerlijke, sappige perziken te bijten! Zie de receptenkaart hieronder voor exacte ingrediëntenmetingen.

  • Perziken: Natuurlijk hebben diepgevroren perziken één specifiek ding nodig: perziken! Zorg dat ze rijp zijn!
  • Citroensap: Het citroensap helpt bij het behouden van het uiterlijk en de smaak van uw perziken!

Hoe bevries ik perziken?

Er is heel weinig voorbereidend werk nodig bij het invriezen van perziken! Dus haal die perziken tevoorschijn en laten we ervoor zorgen dat je ze het hele jaar door voor al je heerlijke etenswaren hebt!

  1. Koken en blancheren: Breng een grote pan aan de kook. Snijd de perziken doormidden en doe ze voorzichtig in de pan met kokend water. Blancheer 1 minuut tot het vel los is.
  2. IJsbad: Plaats de perziken in een ijsbad om het kookproces te stoppen. Schil de perziken en snijd ze in ongeveer 8 plakjes. Gooi in een kom met citroensap.
  3. Uitleggen en invriezen: Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de perziken in een enkele laag op de bakplaat. Bevries gedurende 4 uur of 's nachts totdat ze volledig vast zijn.
  4. Ziplock-zak: breng over van het vel en doe in een diepvrieszak van gallonformaat om te bevriezen.

4 step by step pictures of cutting and boiling peaches.

Vragen over bevroren perzik

Om het hele jaar door de beste perziken te hebben, moet je eerst weten hoe je de beste perziken uitkiest! Hier zijn een paar snelle tips die je zullen helpen met de veelgestelde vragen die mensen hebben en die je zullen helpen om het meeste uit dit recept te halen!

  • Welke soorten perziken krijg ik? Meestal zie je twee soorten perziken in je supermarkt of boerenmarkt: Freestone en Clingstone. Clingstone-perziken danken hun naam aan het feit dat de pit beter aan de huid "kleeft". Als je perziken vers eet, maakt het niet uit welke je eet. Maar als je ze invriest, zou je Freestone-perziken moeten krijgen. Dit komt omdat de pit er vrijer uit zal komen, waardoor dit proces gemakkelijker voor u wordt! Vraag uw kruidenier of de lokale boer en zij zullen u kunnen vertellen welke ze hebben!
  • Hoe verwijder ik de pit? Snijd je perzik doormidden rond de pitlijn helemaal rond de perzik. Draai de perzikhelften in tegengestelde richting en open de perzik uit elkaar. Trek dan de pit eruit!
  • Kan ik perziken heel invriezen? Ja! Schuif de hele perzik gewoon in een ritssluitingszak en vries in! Houd er rekening mee dat om een perzik die in zijn geheel is ingevroren te gebruiken, je moet wachten tot de hele perzik is ontdooid voordat je de pit kunt verwijderen! Dus ik geef de voorkeur aan gesneden perziken omdat ze veelzijdiger en sneller te gebruiken zijn.

Peaches lined up on parchment paper on a baking sheet.

Tips voor het plukken van perziken

Ik weet zeker dat ik perziken wil kunnen gebruiken wanneer ik maar wil! Als dat je doel is en je samen met mij beproefde perzikrecepten wilt maken, ongeacht het seizoen, dan zijn hier een paar tips om dat mogelijk te maken!

  • Textuur: Om een rijpe perzik te plukken, gaat het erom hoe hij aanvoelt. Pak het op en als je er een beetje in kunt knijpen dan is het klaar. Je wilt geen perzik die te stevig is, want dan is hij niet rijp genoeg maar te zacht en kun je hem niet gebruiken! Knijp zachtjes en als het een beetje meegeeft, is dat je perzik!
  • Kleur: Een rijpe perzik heeft een donkergele kleur. Je zult zien dat sommige perziken rood zijn, maar dat bepaalt niet of ze rijp zijn, dat betekent alleen dat ze in de zon zijn geweest!
  • Geur: Als je de zoetheid van een perzik ruikt wanneer je hem oppakt, is dat een teken dat hij rijp genoeg is om te eten!
  • Vorm : Wist je dat als een perzik rijpt, hij ronder wordt? De vorm helpt je ook bij het plukken!
  • Kneuzingen: Zorg ervoor dat u niet te hard in de perziken knijpt om blauwe plekken te veroorzaken. Zorg er ook voor dat de perziken die je plukt niet al blauwe plekken hebben!

Frozen, sliced peaches in a ziplock bag.

Meer perzikrecepten om van te houden

Bevroren perziken zijn de perfecte manier om het hele jaar door heerlijke perzikrecepten te hebben! Er zijn zoveel manieren om perziken te eten en dit zijn enkele van mijn favoriete perzikrecepten. Mijn kinderen zijn er gek op, dus ze worden constant herhaald bij ons thuis! Ik weet dat je zult genieten van hoe heerlijk en "peachy enthousiast" ze zijn! Genieten van!

Desserts

Zelfgemaakte mini perzik schoenmaker

Dranken

Watermeloen Perzik Koeler

Ontbijt

Perzik Duitse Pannenkoek

Gebakken

Perzik Scones

Afdrukken Hoe perziken invriezen

Perziken invriezen is het beste omdat ze in ALLES gebruikt kunnen worden! Als je het hele jaar door wilt genieten van heerlijke perziken, zoek dan niet verder, want met dit recept kun je sappige, heerlijke perziken krijgen wanneer je maar wilt!
Cursus Diepvriesmaaltijden
Keuken Amerikaans
Trefwoord bevroren perziken, hoe perziken in te vriezen
Voorbereidingstijd 4 uur 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 44kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 pond rijpe perziken
  • sap van een halve citroen
instructies:

  • Breng een grote pan aan de kook. Snijd de perziken doormidden en doe ze voorzichtig in de pan met kokend water. Blancheer 1 minuut tot het vel los is.
  • Leg de perziken in een ijsbad om het kookproces te stoppen. Schil de perziken en snijd ze in ongeveer 8 plakjes. Gooi in een kom met citroensap.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de perziken in een enkele laag op de bakplaat. Bevries gedurende 4 uur of 's nachts totdat ze volledig vast zijn.
  • Breng over van het vel en doe in een vriezer-veilige gallon-zak om te bevriezen.

Voeding

Calorieën: 44kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Kalium: 215 mg | Vezel: 2g | Suiker: 10g | Vitamine A: 370IU | Vitamine C: 7 mg | Calcium: 7 mg | IJzer: 1 mg

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo