Perziken inblikken

Bron

Het tomatenmes heeft een lemmet van maximaal 15 centimeter, het is een bescheiden mes met groot gemak. Tomatenmessen kunnen aan de mespunt een vork hebben maar hoeft zeker niet. Een tomaat bewerken met een koksmes zou tevens binnen de mogelijkheden behoren. De tomaten vel is een behoorlijk lastige die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Het tomatenmes bevat fijne kartels waardoor het met gemak en zonder pletten door de schil snijdt.

Deze uitgebreide gids voor het inblikken van perziken geeft je alles wat je moet weten om het hele jaar door heerlijke perziken bij de hand te hebben! Het is makkelijker dan je zou denken en levert keer op keer de zoetste, lekkerste resultaten op.

Perziken hebben zo'n klein venster om vers te zijn. Inblikken en conserveren is de beste manier om buiten de zomer van deze smakelijke vrucht te genieten! Op deze manier heb je perziken klaar voor gebruik wanneer je een schoenmaker , taartrepen of een crisp wilt maken !

3 jars of canned peaches. Recept voor perziken in blik

Terwijl veel mensen opgroeien en leren hoe ze kunnen bewaren en bewaren, deed ik dat niet. Er waren zoveel termen als kilo's druk en verwerkingstijden die me zo vreemd en intimiderend leken. Als je net als ik bent en niet bekend bent met inblikken, kan het allemaal ontmoedigend lijken! Nu ik als volwassene leer hoe ik kan, heb ik geleerd dat het veel moeilijker klinkt dan het in werkelijkheid is. Wat ooit een tijdrovend gedoe leek, is een plezierig proces geworden! En het beste deel? Je krijgt lekker, lang houdbaar fruit dat perfect zoet is! Perziken zijn een van mijn favoriete fruitsoorten en het is echt jammer dat ze maar een paar maanden per jaar in het seizoen zijn.

Dit is de oplossing daarvoor! Niets is beter dan midden in de winter een perziktaart willen maken en eraan denken dat je perziken uit blik klaar hebt staan. Een van mijn persoonlijke favorieten die onlangs perziken in blik gebruikten, zijn mini-perzik-schoenmakers . Eerlijk gezegd, het maakt niet uit welk perzikgerecht je wilt maken, perziken uit blik helpen het verbazingwekkend te maken! Nu, er is veel om over te gaan met het inblikken van perziken, maar ik ga het opsplitsen, zodat het gemakkelijk te begrijpen is. Van perzikkeuzes tot wat in godsnaam heet inpakken? Ik heb je gedekt. Je wordt in een mum van tijd een pro in het inblikken en houdt ervan om sappige perziken bij de hand te hebben!

Ingrediënten en Perziken plukken

Er zijn veel verschillende variaties in het inblikken van perziken. Ik hou van mijn perziken extra zoet, dus ik gebruik een siroop op suikerbasis! Wil je je fruit niet te zoet? Ik heb jullie allemaal een spiekbriefje gegeven over het maken van verschillende soorten siroop hieronder. Laten we eerst de ingrediënten opsplitsen die nodig zijn voor een basisversie van dit recept. Metingen voor elk ingrediënt zijn te vinden in de afdrukbare receptenkaart aan het einde van de post.

  • Perziken : Het belangrijkste ingrediënt hier! Daarom is het erg belangrijk om de juiste perziken te plukken. Gebruik in de eerste plaats geen witte perziken. Ze hebben een lagere zuurgraad dan gele perziken en er is momenteel geen veilige manier om ze in te blikken. Ik gebruik graag grote, gele perziken voor het inblikken. Zorg er ook voor dat je perziken van hardsteen zijn . In dit soort perzik komt de pit er gemakkelijk uit, waardoor het perfect is om in te blikken en te bakken. De meeste in de winkel gekochte perziken zijn van hardsteen, maar je kunt vragen of ze geen plaksteen zijn . Bij clingstone-perziken zit het vruchtvlees vast aan de pit, waardoor het moeilijker te verwijderen is. En wat de rijpheid betreft, zoek naar perziken die groot en zwaar zijn met nog steeds een beetje stevigheid als ze worden geperst.
  • Water : Ik gebruik water om de suiker in mijn siroop te verdunnen. In dit recept gebruik ik 4 kopjes suiker op 10 kopjes water. Dit geeft je een gemiddeld zoetheidsniveau. Voor meer verhoudingen en verschillende soorten siroop, zie mijn spiekbriefje hieronder.
  • Suiker : Het gebruik van gewone kristalsuiker werkt hier goed. Het smelt naar beneden om de perfecte zoete, stroperige consistentie te hebben.

Process shots of washing peaches Verpakkingstypes, siropen en verwerkingstijden

Deze spiekbrief geeft je alles wat je moet weten over de ingrediëntenverhoudingen en verwerkingstijden voor je perziken in blik. Er zijn een paar factoren die het resultaat van uw perziken beïnvloeden. Het soort siroop, de hoogte waarop je bakt en het type verpakking dat je kiest, zijn er een paar. Ik zal hieronder meer informatie geven over elk van deze belangrijke details!

Syrup and processing time guide for canning peaches. Hot Pack versus Raw Pack

Als u uw perziken inblikt zonder toegevoegde suikers, moet u uw fruit warm verpakken. In hete verpakking moet u uw perziken blancheren voordat u ze inblikt. Het helpt je perziken lucht vrij te maken om de houdbaarheid te verlengen – dit is de methode die ik in dit recept gebruik! In rauwe verpakking voeg je eenvoudig rauw of ongekookt voedsel toe aan een pot gevuld met hete siroop. Deze methode is sneller, maar kan ertoe leiden dat uw perziken eerder bruin worden.

Soorten siroop

  • Zeer licht : Naast het gebruik van water, heeft zijn soort siroop de minste hoeveelheid zoetheid waardoor de natuurlijke smaak van het fruit doorschijnt.
  • Licht : Lichte siroop zorgt voor een goede balans tussen zoetheid en de natuurlijke smaak van het fruit. Als je niet zeker weet welke siroop je moet kiezen, is dit een goede plek om te beginnen!
  • Medium : Dit type siroop is meestal aan de zoetere kant. Als je een zoetekauw bent en op zoek bent naar iets snoepachtigs, dan is dit de siroop voor jou!
  • Sap : Het gebruik van druiven- of appelsap als siroop is een geweldige manier om een perfecte fruitige smaak te krijgen zonder veel geraffineerde suikers.
  • Honing : De smaak van honing past goed bij de smaak van perzik! Honing is van nature zoeter dan suiker, dus houd er rekening mee dat een beetje een lange weg gaat.
  • Water : Dit is de meest eenvoudige "siroop", maar kan de smaak van uw perzik enigszins verdunnen.

Verwerkingstijd

Verwerken , bij het inblikken, is je gevulde potten in kokend water zetten. Het kennen van de hoogte van waar je woont is erg belangrijk bij het inblikken. Als je het niet zeker weet, kan een snelle Google-zoekopdracht je die cijfers gemakkelijk geven! Hoe hoger je inblikken, hoe dunner je lucht is. Dit heeft invloed op je kooktemperatuur. Raadpleeg de spiekbrief hierboven om er zeker van te zijn dat je je blikken de juiste tijd in kokend water laat verwerken.

Preparing peaches for canning. Hoe perziken te blikken?

Thuis fruit inblikken hoeft niet ingewikkeld te zijn. U krijgt heerlijke resultaten in slechts een paar eenvoudige stappen! Met hoe handig het is om vers ingeblikte perziken in huis te hebben, is inblikken super verslavend!

  1. Bereid potten voor : Om te beginnen, was en ontsmet potten en deksels. Houd potten warm in de oven ingesteld op 170F, leg de deksels opzij in een schone kom.
  2. Bereid inmaakpotten en kom voor op ijsbad : Breng water aan de kook in een grote inmaakpot (genoeg om de potten 1 inch te bedekken) en een tweede pan om perziken te blancheren. Zet een grote kom met koud water en ijs klaar voor het ijsbad.
  3. Perziken snijden en blancheren : Snijd de perziken eerst doormidden en verwijder de pit. Voeg vervolgens de perzikhelften toe aan de tweede pan met kokend water om te blancheren. Kook 2-3 minuten als je perziken rijp zijn, kook 4-5 minuten als de perziken nog behoorlijk stevig zijn. Breng perziken rechtstreeks over in het ijsbad en laat ze 2-3 minuten afkoelen.
  4. Perziken schillen: Schil vervolgens de schil van de perziken. Als ze niet gemakkelijk loskomen, moet je misschien een schilmesje gebruiken om ze af te maken. Hoe zachter je perziken zijn, hoe makkelijker de schil eraf komt.
  5. Bereid Siroop : Bereid vervolgens uw siroop door het water en de suiker toe te voegen aan een sauspan en aan de kook te brengen en de suiker is volledig opgelost. Houd de siroop warm terwijl je klaar bent met het bereiden van alle perziken.
  6. Potten vullen met fruit: Zodra de perziken klaar zijn om te worden gepot, haalt u warme potten uit de oven met behulp van de pottang of een theedoek. Gebruik een vork om de perzikhelften met de platte kant naar beneden in de potten te plaatsen. Vul de potten net onder de onderkant van de hals. Het is beter om te weinig te verkopen dan te vol.
  7. Voeg siroop toe : Gebruik een inblikkende trechter met wijde opening, giet de hete siroop in elke pot en laat ½ inch vrije ruimte in de pot. Veeg vervolgens de randen van de potten schoon met een schone handdoek en gebruik de magnetische deksellifter om het deksel op de pot te plaatsen. Draai de ring vingertop strak.
  8. Potten toevoegen aan kokend water: Gebruik vervolgens de pottang om de potten in de pan met kokend water te plaatsen. Zodra alle potten in het water staan, plaatst u het deksel terug en brengt u het weer aan de kook. Zodra het water weer kookt, stelt u de timer in op 30 minuten. *Pas dit aan volgens de verwerkingstijd voor uw hoogte
  9. Van het vuur halen : Als de 30 minuten voorbij zijn, haal je de pan van het vuur en laat je hem 5 minuten staan. Haal vervolgens de potten uit de pot en zet ze op een schone handdoek. U zou de deksels na een paar minuten moeten horen sluiten. Laat de potten minstens 12 uur ongestoord rusten voordat u controleert of ze allemaal volledig zijn afgesloten. Draai tenslotte de ringen rond de potten vast en bewaar ze tot 12 maanden op een koele, donkere plaats.

Process shots of preparing syrup and filling jars.

Hoe lang gaan perziken uit blik mee?

Je perziken uit blik kun je het beste binnen een jaar gebruiken. Vermijd het gebruik van perziken uit een pot die lekt of ernstig gedeukt is. Bovendien, als je schimmel ziet of je perziken bruin zijn geworden, is het het beste om ze niet te consumeren. Dit betekent meestal dat uw fruit is blootgesteld aan lucht en niet meer goed is afgesloten.

Adding a jar of canned peaches to boiling water for processing.

Meer tips voor de beste perziken uit blik

Iedereen heeft zijn persoonlijke tips en trucs voor de best ingeblikte goederen, hier zijn de mijne! Ze zijn supergemakkelijk en kunnen je helpen een beetje extra flair toe te voegen en de beste resultaten te garanderen. Je zult dol zijn op de perzikachtige goedheid die je creëert!

  • Gebruik Citroensap : Citroensap heeft veel geweldige functies als het gaat om inblikken. Voeg wat toe aan je fruit voor het inblikken om bruin worden te minimaliseren. Bovendien helpt citroensap om je conserven lekker zuur te houden om de groei van bacteriën te voorkomen.
  • Perziken die van kleur veranderen: maak je geen zorgen als je merkt dat je perziken een beetje blauw, roze of rood worden! Dit is een natuurlijke chemische reactie die soms optreedt na het verhitten van fruit. Het is volkomen ongevaarlijk.
  • Vermijd suikervervangers : Het is het beste om geen suikervervangers te gebruiken. Omdat suiker van nature antibacterieel is, zal het helpen voorkomen dat je fruit bederft. Sap of honing zijn de enige andere vervangers die ik zou aanraden in plaats van een siroop op suikerbasis.
  • Extra smaak toevoegen : U kunt een kaneelstokje op de bodem van uw potten toevoegen voordat u perziken en siroop toevoegt. Dit geeft je fruit een vleugje kruiden. Perfect voor de herfst!

Closeup of canned peaches with a peach skewered on a fork.

Geweldige perzikrecepten om te proberen

Perfect zacht, scherp en sappig, perziken zijn naar mijn mening een topfruit. Ze werken in talloze gerechten! Dit zijn enkele van mijn andere favoriete manieren om dit smakelijke zomerfruit te gebruiken. En als ze buiten het seizoen zijn, geen probleem! U kunt uw nieuw ingeblikte perziken gebruiken in elk van deze beproefde recepten! Je vrienden en familie zullen gek worden van deze andere perzikachtige desserts.

Gebakken

Perzik Scones

Desserts

Ouderwetse Peach Schoenmaker

Desserts

Bruine Suiker Gegrilde Perziken

Ontbijt

Perzik Duitse Pannenkoek

Inblikkende perziken afdrukken

Deze uitgebreide gids voor het inblikken van perziken geeft je alles wat je moet weten om het hele jaar door heerlijke perziken bij de hand te hebben! Het is makkelijker dan je zou denken en levert keer op keer de zoetste, lekkerste resultaten op.
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord perziken in blik, perziken in blik
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 12 blikken perziken
Calorieën 479kcal
Auteur Alyssa Rivers
Apparatuur

  • Apparatuurlijst hier gekoppeld aan amazon
Ingrediënten

  • 15 pond perziken
  • 10 kopjes water
  • 4 kopjes suiker*
instructies:

  • Was en ontsmet potten en deksels . Houd potten warm in de oven ingesteld op 170F, leg de deksels opzij in een schone kom.
  • Breng water aan de kook in een grote inmaakpot (genoeg om de potten 1 inch te bedekken) en een tweede pan om perziken te blancheren. Zet een grote kom met koud water en ijs klaar voor het ijsbad.
  • Halveer de perziken en verwijder de pit. Voeg perzikhelften toe aan de tweede pan met kokend water om te blancheren. Kook 2-3 minuten als je perziken rijp zijn, kook 4-5 minuten als de perziken nog behoorlijk stevig zijn. Breng perziken rechtstreeks over in het ijsbad en laat ze 2-3 minuten afkoelen.
  • Schil de schil van de perziken. Als ze niet gemakkelijk loskomen, moet je misschien een schilmesje gebruiken om ze af te maken. Hoe zachter je perziken zijn, hoe makkelijker de schil eraf komt.
  • Bereid je siroop door het water en de suiker toe te voegen aan een sauspan en aan de kook te brengen en de suiker is volledig opgelost. Houd de siroop warm terwijl je klaar bent met het bereiden van alle perziken.
  • Zodra de perziken klaar zijn om te worden gebotteld, haalt u warme potten uit de oven met behulp van de pottentang of een theedoek. Gebruik een vork om de perzikhelften met de platte kant naar beneden in de potten te plaatsen. Vul de potten net onder de onderkant van de hals. Het is beter om te weinig te verkopen dan te vol.
  • Gebruik een inblikkende trechter met wijde opening, giet de hete siroop in elke pot en laat ½ inch vrije ruimte in de pot. Veeg de randen van de potten schoon met een schone handdoek en gebruik de magnetische deksellifter om de deksel op de pot te plaatsen. Draai de ring vingertop strak.
  • Gebruik de pottentang om de potten in de pan met kokend water te plaatsen. Zodra alle potten in het water staan, plaats je het deksel terug en breng je weer aan de kook. Zodra het water weer kookt, zet u de timer op 30 minuten.
  • Als de 30 minuten voorbij zijn, haal je de pan van het vuur en laat je hem 5 minuten staan. Haal de potten uit de pot en zet ze op een schone handdoek. U zou de deksels na een paar minuten moeten horen sluiten. Laat de potten minstens 12 uur ongestoord rusten voordat u controleert of ze allemaal volledig zijn afgesloten. Draai de ringen rond de potten vast en bewaar ze tot 12 maanden op een koele, donkere plaats.

Voeding

Calorieën: 479kcal | Koolhydraten: 121g | Eiwit: 5g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 11 mg | Kalium: 1079 mg | Vezel: 9g | Suiker: 114g | Vitamine A: 1848IE | Vitamine C: 37 mg | Calcium: 41 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo