Perfect krokant gebakken friet

Bron

Het tomatenmes is 1 van de verfijnde mesjes in de keuken. Tomatenmessen kunnen aan de mespunt een vork bezitten maar hoeft zeker niet. Een tomaat valt ook met een glad lemmet te bewerken zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel erg scherp zijn wilt het lemmet door die taaie tomaten schil pakken. Het mesje bezit fijne kartels waardoor het zonder moeite en zonder pletten door de vel snijdt.

Deze goudgebakken, gebakken frietjes zijn perfect krokant zonder de rommel van frituren! Gegooid met olie en smakelijke Italiaanse kruiden, zullen deze zeker een nieuwe familiefavoriet worden!

Sla de afhaalmaaltijden over en maak geweldige frietjes vanuit het comfort van je huis! Probeer daarna mijn airfryer-frietjes, zoete-aardappelfrietjes en gebakken courgettefriet! Ze zijn niet alleen verbazingwekkend knapperig en lekker, maar ook nog eens gezond!

Fries on a white plate served with fry sauce. Best-ooit gebakken frietjes recept

Mijn familie is behoorlijk geobsedeerd door frituren. We houden van warm en knapperig geserveerd met alle dipsauzen. Onze go-to zijn meestal airfryer-friet, maar deze gebakken versie geeft ze waar voor hun geld! Eerlijk gezegd zou je niet denken dat ze zo geweldig zouden zijn door ze te bakken, maar dit recept is een game-changer! Je krijgt alle knapperigheid en smaak minus het gedoe en de calorieën om ze in olie te frituren. Het is een gezonde manier om in je bak te komen. Het is ook de perfecte kant voor een sappige burger!

Ik gebruik hier roodbruine aardappelen, gemengd met lekkere Italiaanse kruiden en olijfolie, waardoor ze lekker knapperig worden in de oven. Dit is een recept dat je niet wilt missen! Elke hap is zo goudkleurig en smaakvol. Combineer ze met wat zelfgemaakte frituursaus en ik verzeker je dat ze niet lang zullen bestaan! Deze gebakken frietjes zijn absoluut een van mijn nieuwe favoriete snacks. Makkelijk, gezond en lekker, zoals snacks horen te zijn!

Ingrediënten voor Gebakken Friet

Zolang je aardappelen bij de hand hebt, is de kans groot dat je al het andere nodig hebt voor deze geweldige friet. Deze ingrediëntenlijst is leuk en eenvoudig, maar komt samen om iets zoooo goeds te maken! Zoals altijd zijn individuele afmetingen te vinden in de onderstaande receptenkaart!

  • Roodbruine aardappelen: Roodbruine aardappelen hebben een dikke schil (ideaal om te krokante) en een laag vochtgehalte, waardoor ze perfect zijn voor friet.
  • Olijfolie : Het hoge rookpunt van olijfolie maakt je frietjes lekker krokant! Voegt ook een geweldige smaak toe.
  • Italiaanse kruiden : je kunt niet fout gaan als je je friet in smakelijke kruiden gooit! Vind hier mijn recept voor mijn favoriete mix van basilicum, tijm, oregano, marjolein en rozemarijn.
  • Parmezaanse kaas : Voegt een kaasachtige smaak toe.
  • Zout en peper : naar smaak toevoegen! Je kunt zelfs geschaafd zeezout gebruiken voor wat extra textuur.

Je frietjes maken

Deze gebakken frietjes komen in een handomdraai samen. Met hoe gek makkelijk ze zijn, wil je ze keer op keer maken! Ze hebben maar een paar minuten voorbereidingstijd. Het is het perfecte ding om voor uw gezin te maken in een oogwenk!

  1. Oven voorverwarmen, Aardappelen Voorbereiden: Laten we beginnen! Verwarm eerst je oven voor op 425 graden Fahrenheit. Snijd de aardappel in plakjes met een frituursnijder of snijd in reepjes van inch. Spoel vervolgens af met koud water en dep droog met keukenpapier.
  2. Gooi: In een middelgrote kom, meng met olijfolie, Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper.
  3. Bakken : Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes in een gelijkmatige laag over de bakplaat. Bak vervolgens 20 minuten en draai dan om. Bak nog 15-20 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Serveer : klaar! Nu is het tijd om te genieten van je frietjes met je favoriete saus.

Process shots of slicing potatoes and adding seasonings.

Gids voor het maken van de beste friet

Omdat we hier niet frituren, heb ik een paar tips verzameld om je te helpen hetzelfde resultaat te bereiken! Als je eenmaal thuis je perfecte frituur hebt gemaakt, wil je niet meer betalen voor afhalen!

  • Spoelen: Door je friet in koud water te spoelen, wordt overtollig zetmeel verwijderd en worden ze zo knapperig mogelijk!
  • Pat Dry: Sla deze stap niet over! Hoe hoger het watergehalte, hoe groter de kans dat je friet drassig is. Ik dep ze graag droog met keukenpapier. Zo kan ik zien hoeveel water er per keer wordt afgevoerd.
  • Kruiden : wil je de hitte een boost geven? Probeer in plaats daarvan je friet in Cajun-kruiden te gooien! Citroenpeper is ook een van mijn favoriete variaties. Het maakt je frietjes zo pittig!
  • Sauzen : Natuurlijk, ketchup is geweldig, maar verbeter je frituurspel met een smakelijke frituursaus, copycat Chick-fil-A-saus, BBQ of zelfs kaassaus voor een heerlijke twist!

Baked fries topped with herbs laid out on parchment paper.

Restjes bewaren

Hoewel ze het best vers worden geserveerd, kunnen uw gebakken frietjes een paar dagen later worden genoten als u ze op de juiste manier bewaart. Het is een snelle en lekkere snack!

  • In de koelkast : In een luchtdichte verpakking zijn je gebakken frietjes tot 5 dagen houdbaar.
  • In de vriezer: Deze frietjes zijn 3-4 maanden houdbaar in een diepvrieszakje. Het mooie is dat diepvriesfriet rechtstreeks de oven of airfryer in kan. Ik maak mijn frietjes in bulk, zodat ik er later van kan genieten. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn!
  • Opwarmen: Om je frietjes lekker knapperig te houden, verwarm je ze 8-10 minuten in de oven op 400 graden Fahrenheit. Je kunt ze ook 5 minuten op 375 graden in de airfryer doen.

Dipping a fry into fry sauce.

Meer beproefde aardappelrecepten

Ik ben een sukkel voor aardappelen in elke vorm. Hier zijn een paar van mijn favoriete recepten, klaar om je die verwennerij met koolhydraten te geven waar je naar hunkert! Ze zijn supergemakkelijk in elkaar te zetten, maar zo boterachtig en heerlijk. Of je ze nu als bijgerecht of op zichzelf serveert, ze zullen een hit zijn! Ik weet zeker dat je deze net zo leuk zult vinden als ik!

Bijgerechten

Krokante Aardappelschillen

gebakken aardappel geladen

Bijgerechten

Perfect Gebakken Aardappel Recept

Bijgerechten

Parmezaanse Knoflook Geroosterde Aardappelen

Bijgerechten

Knoflookboter Hasselback Aardappelen

Afdrukken Gebakken Friet

Deze goudgebakken, gebakken frietjes zijn perfect krokant zonder de rommel van frituren! Gegooid met olie en smakelijke Italiaanse kruiden, zullen deze zeker een nieuwe familiefavoriet worden!
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord gebakken friet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 211kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 4 middelgrote roodbruine aardappelen
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 Eetlepels Parmezaan
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 425 graden. Snijd de aardappel in plakjes met een frituursnijder of snijd in reepjes van inch. Spoel af in koud water en dep droog met keukenpapier.
  • Meng in een middelgrote kom met olijfolie, Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes in een gelijkmatige laag over de bakplaat. Bak 20 minuten en draai dan om. Bak nog 15-20 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer met ketchup of frituursaus.

Voeding

Calorieën: 211kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 6g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Cholesterol: 2 mg | Natrium: 342 mg | Kalium: 899 mg | Vezel: 3g | Suiker: 1g | Vitamine A: 31IE | Vitamine C: 12 mg | Calcium: 66 mg | IJzer: 2 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo