Perfect en sappig gebakken kip

Bron

Erg groot is het tomatenmesje niet, het is namelijk een mes voor detail werk. Messen kunnen een vork aan de punt bezitten maar hoeft zeker niet. Een tomaat valt tevens met een glad mesblad te snijden zoals een koksmes dit heeft. Alleen moet deze wel enorm scherp zijn wilt het mesblad door die taaie tomaten vel pakken. Dankzij de fijne kartels aan het tomatenmesje is die tomaten vel moeiteloos te snijden.

Deze perfecte en sappige gebakken kip zal zeker een WOW krijgen bij je volgende familiebijeenkomst! Het is gekruid met een heerlijke reeks kruiden en tot in de perfectie gebakken! Je smaakpapillen zullen je later dankbaar zijn!!

Deze kip is GEWELDIG en je zult niet geloven hoe gemakkelijk het is om te maken! Binnen 5 minuten heb je deze kip gekruid en klaar om te bakken. Veel beter dan dat wordt het niet! Als je net zoveel van eenvoudige kiprecepten houdt als ik, probeer dan mijn wings , kipfilet en deze dijen !

Baked chicken being served from a platter. Waarom is deze kip zo perfect en sappig?

Er is niets beter dan een kip die na het koken zijn natuurlijke sappen behoudt. Deze gebakken kip is een zelfgemaakt recept met een heerlijke smaak EN textuur. Ik heb zoveel recepten geprobeerd en was teleurgesteld dat het eindresultaat altijd droge, gaar gekookte kip was. Hoeveel saus ik er ook aan zou toevoegen om het draaglijk te maken, het was precies dat. Aanvaardbaar. Ik wilde een recept dat makkelijk was EN heerlijke, sappige resultaten opleverde en dit recept is precies dat!!

De bruine suiker in dit recept helpt het vlees te zweten en dat is precies hoe je dat sap ook na het bakken blijft behouden. En raad eens?? Het is ook gemakkelijk! Niet afdekken in folie, niet vooraf marineren. Het duurt slechts 5 minuten om een rub in elkaar te zetten! Een geweldig recept hoeft niet veel tijd te kosten en dit is ZO lekker. Je familie zal er dol op zijn!!

Ingrediënten die je nodig hebt

Open die kruidenlade en ik wed dat je alles al hebt wat je nodig hebt om deze rub voor je kip te maken. Je zult dol zijn op de subtiele kruiden, maar gemengd met de bruine suiker, neemt het niet te veel warmte op, dus zelfs de kinderen zullen ervan genieten! Zie het recept hieronder voor een lijst met volledige ingrediëntenmetingen.

  • Kipfilet : Zorg ervoor dat uw kip vers of ontdooid is. De rub plakt niet aan bevroren kip!
  • Bruine suiker : dit is het geheime ingrediënt dat al het natuurlijke sap van de kip vasthoudt.
  • Chilipoeder : Chilipoeder voegt een milde smaak toe aan het gerecht.
  • Paprika : Paprika verbetert op natuurlijke wijze de smaak en smaak van het vlees.
  • Italiaanse kruiden : probeer deze Italiaanse smaakmaker te gebruiken die dit gerecht zal personaliseren!
  • Knoflookpoeder : De fijne textuur van knoflookpoeder helpt deze smaak gelijkmatig door de rub te verdelen.

Raw chicken with a rub of spices on it. Hoe maak je sappige gebakken kip?

Het beste van deze kip is de combinatie van de gouden, gekarameliseerde buitenkant met de sappige en malse binnenkant. Hierdoor valt de kip uit elkaar in je mond en zit je helemaal vol!

  1. Zet de oven klaar: Verwarm de oven voor op 425 graden. Bereid je kip voor door de kip met een rubberen hamer tot een gelijkmatige dikte te stampen.
  2. Meng suiker en kruiden : Voeg in een kleine kom de bruine suiker, chilipoeder, paprika, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe.
  3. Coat kip: Wrijf gelijkmatig en aan beide kanten van de kip.
  4. Pan invetten en bakken: Vet een pan van 9×13 inch in en voeg de kip toe. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot een thermometer 165 graden aangeeft.
  5. Laat het rusten! : Haal de kip uit de oven en laat 10 minuten rusten om de sappen te absorberen.

Chicken that is cooked and ready to eat.

Tips voor het koken van kip

Soms pakt het koken van kip niet goed uit door hier of daar een klein stapje te missen. Lees deze tips voordat je gaat koken, zodat je zeker weet dat je het beste resultaat krijgt!

  • Hoe weet ik of mijn kip gaar is? Dit is een veel voorkomende vraag! Bij het koken van vlees is het altijd belangrijk om de interne temperatuur te controleren voordat u gaat eten. Een interne digitale vleesthermometer kan u daarbij helpen! Steek de vleesthermometer in het dikste deel van de borst. Kip is veilig om te eten bij 165 ° F.
  • Als je het beste wilt, laat het rusten! Vaak zullen mensen dit deel overslaan… Niet doen! Het is zo makkelijk en zo belangrijk! Als je vlees klaar is met koken en uit de oven, laat het dan met rust! Dit is het moment waarop je vlees al het sap vasthoudt en kan uitdrogen als je er snel in gaat snijden!
  • Dikke kipfilet: Als je het gevoel hebt dat je kipfilet te dik is, kun je overwegen hem plat te stampen, zodat je kip allemaal even groot is. Dit zal helpen om het vlees malser te maken en ze allemaal gelijkmatig te laten garen. Als ze al dun zijn, sla dan het stampen over.
  • Hoge temperatuur: als je bang bent dat je kip uitdroogt of verbrandt, laat je dan niet verleiden om de temperatuur te verlagen. Een lagere temperatuur betekent dat je je kip langer moet garen en dus uitdroogt! De hoge temperatuur en kortere kooktijd zorgen voor de sappige, malse binnenkant!
Gebakken kip bewaren

Dit gerecht is zo lekker dat je misschien extra wilt bakken voor de restjes! Zo kun je meerdere dagen achter elkaar genieten van deze kip! Het is snel en eenvoudig!

  • In de koelkast : Wacht tot de kip volledig is afgekoeld en plaats hem dan in een luchtdichte bak. In de koelkast is het maximaal 3 dagen houdbaar.
  • Invriezen: Als de kip eenmaal is afgekoeld, vriest u de restjes in een luchtdichte vriezer-veilige opslagcontainer in voor maximaal 3 maanden.
  • Opwarmen : Laat de kip een nacht in de koelkast ontdooien voordat je hem weer opwarmt. Zet de oven op 350 ° F en plaats de kip in een ovenschaal. Verwarm de kip tot de gewenste temperatuur. Genieten van!

Baked chicken cut up with broccoli in a bowl over brown rice.

Manieren om gebakken kip te gebruiken

Het beste van het bakken van kipfilets is dat ze ZO veelzijdig zijn. Ik vind het heerlijk dat ik het kan koken en op een manier kan eten en de restjes de volgende dag voor iets anders kan gebruiken! Dat zijn twee maaltijden in één!

  • In een salade : Stel een favoriet saladerecept samen, snijd deze kip in blokjes en voeg het toe als extra eiwit!
  • Met Groenten: Combineer deze kipfilet met wat groenten. Ik ben er dol op met broccoli, asperges of wat gekookte worteltjes.
  • Wanneer een recept om kip vraagt : gebruik dit! Het is zo'n heerlijke, smaakvolle kip! Je kunt het gebruiken in roerbakgerechten, met rijst of zelfs als tussendoortje. Maak wat extra's en houd het bij de hand voor toekomstige recepten en maak je kookervaring een stuk gemakkelijker!
Recepten om je maaltijd compleet te maken

Gebakken kip is het BESTE hoofdvoedsel. Het past overal bij en biedt eindeloze combinatiemogelijkheden waardoor elke maaltijd anders is! Ik hou vooral van die gebakken kip, het is zo vullend. Het zal helemaal de ster van de show zijn, maar in de tussentijd zijn dit enkele beproefde favorieten die je maaltijd naar een hoger niveau zullen tillen! Genieten van!

Bijgerechten

Recept voor gegrilde asperges

Bijgerechten

Knoflookboter Hasselback Aardappelen

Brood

Parker House Rolls

Salades

Mijn favoriete Caesarsalade-recept

Perfect en sappig gebakken kip afdrukken

Deze perfecte en sappige gebakken kip zal zeker een WOW krijgen bij je volgende familiebijeenkomst! Het is gekruid met een heerlijke reeks kruiden en tot in de perfectie gebakken! Je smaakpapillen zullen je later dankbaar zijn!!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord Aziatische kiprecepten, gebakken kip, gebakken kiprecept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 kipfilets
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 1 pond kipfilets
  • 1 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprika
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 425 graden. Bereid je kip voor met een rubber hamer om de kip tot een gelijkmatige dikte te stampen.
  • Voeg in een kleine kom de bruine suiker, chilipoeder, paprika, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe.
  • Wrijf gelijkmatig en aan beide kanten van de kip.
  • Vet een pan van 9×13 inch in en voeg de kip toe. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot een thermometer 165 graden aangeeft.
  • Haal de kip uit de oven en laat 10 minuten rusten om de sappen te absorberen.

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo