Pepermunt Cheesecake

Bron

De eigenschap van een fileermes is het bezitten van een lang flexibel lemmet om zo dicht als mogelijk langs bot te snijden. Daarbij is het mes super scherp, allemaal bij elkaar opgeteld zorgt het fileermes voor minder verlies van vis.
Bestel deze of 1 van onze andere fileermessen, je kan het al snel toevoegen aan je messenset.

Pepermunt cheesecake is romig en heerlijk! Het heeft de perfecte oreo-korst en is gegarneerd met gemalen pepermunt en slagroom. Dit zal zeker een "WOW!" van al uw gasten deze feestdagen!

Vakantiedesserts zijn ZOO GOED. Als je van dit dessert hield en er nog een paar wilt proberen, dan moet je deze toffee , deze fudge met advocaat en deze geweldige koekjes absoluut proberen!

A slice of peppermint cheesecake on a plate with a bite taken out of it. Pepermunt Cheesecake

Ik ben dol op zowat elk vakantiedessert en deze pepermuntcheesecake is een MUST PROBEER. Ik bedoel, je voegt een aantal van mijn favoriete smaken toe en mengt ze allemaal door elkaar! Oreo, pepermunt en roomkaas. Veel lekkerder dan dat wordt het echt niet! Deze tijd van het jaar zijn er zoveel vakantiefeesten en borrels dat ik graag alle nieuwe recepten probeer die iedereen meebrengt! En als je deze cheesecake eenmaal hebt gemaakt, zullen mensen JOU de hele nacht om dit recept vragen!

Pepermuntcheesecake klinkt intimiderend om te maken, maar als je de instructies goed opvolgt, kan iedereen het maken! En omdat dit een oreo-korst gebruikt , gaat het echt een tandje hoger en wordt het zoveel beter! Als je van pepermuntsmaken houdt, probeer dan ook deze brownies en deze pepermuntschors . Ik bedoel, dit is het seizoen van pepermunt, dus waarom zou je er niet helemaal voor gaan! Geniet ervan zolang het kan. Of, als je op mij lijkt, dit proef je en wil je het het hele jaar door bakken!

Wat heb je nodig om Peppermint Cheesecake te maken

Dit recept vereist veel roomkaas en ook wat pepermunt om het die heerlijke smaak te geven! De rest van de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je keuken staan! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

Korst

  • Oreo-koekjes: voor deze korst heb ik gewone oreo's gebruikt. Maar je kunt verschillende smaken gebruiken als je dingen wilt veranderen!
  • Boter: Zorg ervoor dat je ongezouten boter gebruikt!
  • Zout: Een klein snufje zout is alles wat nodig is voor dit recept.

Cheesecake

  • Roomkaas: Zorg ervoor dat je je roomkaas een tijdje op je aanrecht zet voordat je van plan bent dit te bakken. Het zal beter mengen als het is verzacht tot kamertemperatuur!
  • Zure room: Dit helpt om de textuur zachter te maken en wat vocht aan de cheesecake toe te voegen!
  • Kristalsuiker: Dit voegt wat zoetheid toe om de pittige roomkaassmaak in evenwicht te brengen.
  • Eieren : Ik heb in dit recept grote eieren gebruikt!
  • Vanille-extract: dit voegt een beetje basissmaak toe aan de cheesecake.
  • Pepermuntextract: Je wilt niet alleen de pepermuntsmaak als topping, maar dit zal je helpen de smaak IN de cheesecake te proeven!
  • Geplette pepermuntsnoepjes: Elke vorm van pepermuntsnoepjes is voldoende, omdat je het toch gaat verpletteren!
  • Gehakte witte chocolade: dit geeft niet alleen een prachtige look aan de bovenkant, maar de smaak is ook zoet en heerlijk.

Laten we wat cheesecake bakken!

Deze pepermunt cheesecake vergt geduld, maar iedereen kan het! Probeer het eens, ik denk dat je zo blij zult zijn dat je het gedaan hebt!

De korst

  1. Oven voorverwarmen: Oven voorverwarmen op 350°
  2. Pulse oreos en meng met boter en zout: Pulseer de oreos in een keukenmachine tot de koekjes een fijne kruimel zijn geworden. Giet de gesmolten boter en het snufje zout erbij en mix tot een geheel.
  3. Gieten en persen: Giet je kruimelmengsel in de voorbereide springvorm en druk gelijkmatig in de bodem van de pan en tegen de zijkanten van de pan. Je kunt de bodem van een plat glas of een platte maatbeker gebruiken om hem goed aan te drukken en een mooie, gelijkmatige korst te krijgen.
  4. Bakken: Bak gedurende 10 minuten.
  5. Koel: volledig laten afkoelen.

Cheesecake

  1. Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 350.
  2. Roomkaas zacht maken in mixer: Voeg je zachte roomkaas toe aan de mengkom van je standmixer en klop met een peddel op gemiddelde/hoge snelheid gedurende ongeveer 1 minuut. Schraap langs de zijkanten en de bodem van de kom en klop nog een paar seconden. Het doel is om ervoor te zorgen dat de roomkaas zo glad mogelijk is, zodat je cheesecake geen klontjes bevat.
  3. Suiker en zure room erdoor mengen: Voeg de suiker en zure room toe en mix op middelhoge snelheid tot het net gemengd is. Schraap de kom opnieuw en meng 10 seconden.
  4. Voeg eieren toe en klop: Voeg eieren toe en klop op lage snelheid tot ze gecombineerd zijn, ongeveer 30 seconden-1 minuut. Schraap de kom opnieuw.
  5. Meng extracten: voeg vanille- en pepermuntextract toe. Klop tot net gecombineerd. Op dit punt moet je beslag glad en redelijk vloeibaar zijn.
  6. Wikkel de springvorm in met folie: Wikkel de buitenkant van uw springvorm in met 4 vellen folie met behulp van 18 inch aluminiumfolie voor zwaar gebruik.
  7. Spatel er pepermunt en chocolade door en voeg beter toe aan de pan: plaats je ingepakte pan in een diepe braadpan. Je kunt ook een bakplaat gebruiken, zolang de zijkanten maar ongeveer 5 cm diep zijn. Vouw vlak voordat je het beslag in de pan doet de geplette pepermunt en de gehakte witte chocolade erdoor. Voeg het cheesecakebeslag toe aan de springvorm.
  8. Voeg water toe aan de bakplaat (een waterbad): Gebruik zeer heet water en voeg water toe aan de bakplaat tot er ongeveer 2,5 cm water rond de springvorm zit. Op een rooster in de onderste 3e van de oven, schuif je pan voorzichtig in de oven.
  9. Bak de cheesecake : Bak 1-1 ½ uur. Controleer na ongeveer een uur bakken de consistentie van de cheesecake. Een lichte beweging van de pan (terwijl hij nog in de oven staat) zou je moeten vertellen of hij klaar is of meer tijd nodig heeft. De cheesecake moet stevig zijn, maar niet vloeibaar. Als het nog erg vloeibaar lijkt, geef het dan nog 10-15 minuten en controleer het opnieuw.
  10. Zet de oven uit en laat de pepermunt cheesecake afkoelen IN DE OVEN. Koel vervolgens in de koelkast: zodra de cheesecake stevig en toch wispelturig is, zet u de oven uit, maar laat u de cheesecake nog een uur of zo in de oven tot de oven is afgekoeld. Weersta de verleiding om gedurende deze tijd de oven te openen! Het doel van deze stap is om de cheesecake langzaam af te laten koelen terwijl de oven afkoelt. Als je dit doet, voorkom je dat het barst, want een van de grootste redenen waarom cheesecakes barsten, is de drastische temperatuurverandering die van de hete oven naar de veel koelere keuken gaat. Zodra de oven en de cheesecake zijn afgekoeld, haal je ze uit de oven en verwijder je voorzichtig de folie van de pan. Zet minimaal 6 uur in de koelkast.
  11. Met een mes uit de springvorm halen, toppings toevoegen en serveren: Voor het opdienen, ga met een mes langs de rand van de pan om ervoor te zorgen dat de springvorm gemakkelijk loskomt wanneer de springvorm wordt verwijderd. Top met slagroom, gemalen pepermunt en chocolademotregen of ganache.

6 pictures showing steps on how to mix cheesecake batter.

Hoe te voorkomen dat cheesecake barst?

Wanneer je een professionele cheesecake ziet, is deze glad zonder scheuren! Hier leest u hoe u uw pepermunt-cheesecake daarvoor kunt krijgen!

  • Laat het afkoelen IN DE OVEN: Ik kan het belang hiervan niet genoeg benadrukken! Als de cheesecake gaar is, zet je de oven uit en laat je de cheesecake nog een uur in de oven staan. Tot de oven helemaal is afgekoeld! en terwijl dit gebeurt, OPEN DE OVENDEUR NIET. Het doel van deze stap is om de cheesecake langzaam af te laten koelen terwijl de oven afkoelt. Als u dit doet, voorkomt u dat het barst. Een van de grootste redenen waarom cheesecakes kraken, is de drastische temperatuurverandering die van de hete oven naar de veel koelere keuken gaat.

Peppermint cheesecake on a cake stand.

Meer tips voor het bakken van cheesecake

Omdat cheesecake veel tijd en geduld kost, wil je dat het bij de eerste poging precies goed is! Hier zijn een paar ideeën om deze pepermuntcheesecake perfect te maken!

  • Ingrediënten op kamertemperatuur: ik weet dat hier vooraf even over nagedacht moet worden, maar het helpt echt! Zorg ervoor dat je al je gekoelde ingrediënten eruit haalt en ze een paar uur voordat je gaat bakken op het aanrecht zet. Door je ingrediënten op kamertemperatuur te brengen, worden ze echt goed gemengd en wordt het deeg echt glad!
  • Open de ovendeur niet: ik weet dat het verleidelijk is om de ovendeur te openen terwijl je je cheesecake bakt. Je wilt tenslotte gewoon zien hoe het ervoor staat! Maar als je de deur opent terwijl je aan het bakken bent, laat je veel warmte ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat je cheesecake ongelijkmatig bakt.
  • Niet te lang mixen: Als je te lang mixt of je mixer op hoog zet, voeg je meer lucht toe aan je beslag! Hierdoor kan de cheesecake barsten wanneer die bubbels tijdens het koken naar de oppervlakte komen. Gebruik dus ingrediënten op kamertemperatuur zodat je niet zoveel klontjes hoeft te mixen en doe het op een lagere snelheid!

Side view of a slice of peppermint cheesecake.

Hoe bewaar je overgebleven cheesecake?

Overgebleven pepermuntcheesecake smaakt de volgende dag net zo goed! Zo bewaar je het!

  • In de koelkast: Omdat er roomkaas in zit, moet het in de koelkast bewaard worden! Doe het in een luchtdichte bak en het blijft ongeveer een week goed in de koelkast.
  • Diepvriezer: Als je je cheesecake wilt invriezen, dan kan dat helemaal! Wikkel je cheesecake in plasticfolie en vervolgens in folie. Label de folie met de datum. Het kan maximaal 1 maand in je vriezer blijven. Ontdooi het in je koelkast voordat je het wilt serveren!

A slice of peppermint cheesecake on a plate.

Meer cheesecake-recepten om te proberen

Als je deze cheesecake onder de knie hebt en ervan houdt, moet je proberen om er nog meer te maken! Er zijn zoveel verschillende soorten cheesecake. En sommige zijn zelfs niet-gebakken, waardoor ze snel en gemakkelijk zijn. Je zult ze allemaal graag proberen. Bovendien word je er elke keer beter in als je een nieuwe probeert! Hier zijn een paar van mijn favorieten!

Desserts

Death by Chocolate Cheesecake

Desserts

De beste New Yorkse cheesecake ooit!

Desserts

Pecantaart Cheesecake

Desserts

Pompoen Cheesecake Met Karamelsaus

Pepermunt Cheesecake afdrukken

Pepermunt cheesecake is romig en heerlijk! Het heeft de perfecte oreo-korst en is gegarneerd met gemalen pepermunt en slagroom. Dit zal zeker een "WOW!" van al uw gasten deze feestdagen!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord pepermunt cheesecake
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 1 uur 40 minuten
Totale tijd 2 uur
Porties 12 sneetjes
Calorieën 511kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

Korst

  • 28 gewone Oreo-koekjes
  • 4 eetlepels Ongezouten Boter Gesmolten
  • 1 snufje zout
Cheesecake

  • 2 pond roomkaas verzacht (vier 8 ounce-pakketten)
  • 8 ons zure room
  • 1 ½ kopje kristalsuiker
  • 5 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel pepermuntextract
  • 3/4 kop gemalen pepermuntsnoepjes
  • 3/4 kop gehakte witte chocolade
instructies:

De korst

  • Verwarm de oven voor op 350°
  • Pulseer de Oreo's in een keukenmachine tot de koekjes een fijne kruimel zijn geworden. Giet de gesmolten boter en het snufje zout erbij en mix tot een geheel.
  • Giet je kruimelmengsel in de voorbereide springvorm en druk gelijkmatig in de bodem van de pan en langs de zijkanten van de pan. Je kunt de bodem van een plat glas of een platte maatbeker gebruiken om hem goed aan te drukken en een mooie, gelijkmatige korst te krijgen.
  • Bak gedurende 10 minuten.
  • Laat volledig afkoelen.
Cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 350.
  • Voeg je zachte roomkaas toe aan de mengkom van je mixer /keukenrobot en klop met een peddel op gemiddelde/hoge snelheid gedurende ongeveer 1 minuut. Schraap langs de zijkanten en de bodem van de kom en klop nog een paar seconden. Het doel is om ervoor te zorgen dat de roomkaas zo glad mogelijk is, zodat je cheesecake geen klontjes bevat.
  • Voeg de suiker en zure room toe en mix op middelhoge snelheid tot het net gemengd is. Schraap de kom opnieuw en meng gedurende 10 seconden.
  • Voeg eieren toe en klop op lage snelheid tot ze gecombineerd zijn, ongeveer 30 seconden-1 minuut. Schraap de kom opnieuw.
  • Voeg vanille- en pepermuntextract toe. Klop tot net gecombineerd. Op dit punt moet je beslag glad en redelijk vloeibaar zijn.
  • Gebruik 18-inch aluminiumfolie voor zwaar gebruik en wikkel de buitenkant van uw springvorm in met 4 vellen folie.
  • Plaats je ingepakte pan in een diepe braadpan . Je kunt ook een bakplaat gebruiken , zolang de zijkanten maar ongeveer 5 cm diep zijn. Vouw vlak voordat je het beslag in de pan doet de geplette pepermunt en de gehakte witte chocolade erdoor. Voeg het cheesecakebeslag toe aan de springvorm.
  • Voeg met heel heet water water toe aan de bakplaat tot er ongeveer 2,5 cm water rond de springvorm zit. Op een rooster in de onderste 3e van de oven, schuif je pan voorzichtig in de oven.
  • Bak 1-1 ½ uur. Controleer na ongeveer een uur bakken de consistentie van de cheesecake. Een lichte beweging van de pan (terwijl hij nog in de oven staat) zou je moeten vertellen of hij klaar is of meer tijd nodig heeft. De cheesecake moet stevig zijn, maar niet vloeibaar. Als het nog erg vloeibaar lijkt, geef het dan nog 10-15 minuten en controleer het opnieuw.
  • Als de cheesecake stevig en toch wispelturig is, zet je de oven uit, maar laat je de cheesecake nog een uur of zo in de oven staan tot de oven is afgekoeld. Weersta de verleiding om gedurende deze tijd de oven te openen! Het doel van deze stap is om de cheesecake langzaam af te laten koelen terwijl de oven afkoelt. Als je dit doet, voorkom je dat het barst, want een van de grootste redenen waarom cheesecakes barsten, is de drastische temperatuurverandering die van de hete oven naar de veel koelere keuken gaat. Zodra de oven en de cheesecake zijn afgekoeld, haal je ze uit de oven en verwijder je voorzichtig de folie van de pan. Zet minimaal 6 uur in de koelkast.
  • Ga voor het opdienen met een mes langs de rand van de pan om ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk loskomt wanneer de springvorm wordt verwijderd. Top met slagroom, gemalen pepermunt en chocolademotregen of ganache.

Voeding

Calorieën: 511kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 8g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 20g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 181 mg | Natrium: 302mg | Kalium: 167 mg | Vezel: 1g | Suiker: 36g | Vitamine A: 1362IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 109 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo