Peperkoekcake

Bron

Het tomatenmes is voor een mes best klein. Tomatenmesjes kunnen aan de mespunt een vorkje bezitten maar hoeft zeker niet. Een tomaat kan ook bewerkt worden met een glad lemmet zoals een koksmes dit heeft. De tomaten vel is een behoorlijk lastige die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Het tomatenmes is fijn gekarteld waardoor het met gemak en zonder rafelen door de schil snijdt.

Peperkoektaart is het ultieme feestelijke dessert! Gegarneerd met zijdezachte witte chocolade botercrème, heb je deze smakelijke gekruide cake op repeat voor de feestdagen!

Ik hou van de smaak van peperkoek. Het smaakt gewoon naar kerstsfeer! Peperkoek pannenkoeken , suiker cookie bars en brownies zijn een paar van mijn favoriete recepten. Ze zijn perfect gekruid en heerlijk!

Closeup of a slice of gingerbread cake, garnished with cranberries. Peperkoekcake met witte chocolade botercrème glazuur Recept

Ik kan er niet over uit hoe geweldig deze recepten voor vakantietaarten zijn! Eerst cranberry-kersttaart en nu peperkoektaart, klaar voor al je eindejaarsfeesten! Deze vochtige, luchtige cake is tot in de perfectie gekruid. En om het nog beter te maken: elke laag is gesmoord in mijn favoriete witte chocoladebotercrème . De romigheid van het glazuur en de smaak van de cake maken dit een knock-out dessert. Het ruikt tenslotte geweldig, smaakt geweldig, ziet er geweldig uit en iedereen wil een stuk.

Het andere geweldige aan deze cake is dat hij gemakkelijk te maken is! Of je nu een doorgewinterde bakker bent of voor het eerst een cake helemaal opnieuw maakt, je zult het met vlag en wimpel voor elkaar krijgen! Dit smakelijke dessert zal overal de ster van de show zijn. Het is indrukwekkend en heerlijk! Voor een beetje extra vakantieflair garneer ik mijn cake graag met veenbessen. Je kunt zelfs gesuikerde veenbessen gebruiken om het echt over de top te doen! Wees gewaarschuwd, dit kan je nieuwe favoriete vakantiedessertrecept worden!

Wat heb ik nodig om peperkoekcake te maken?

Er zijn nogal wat ingrediënten nodig om deze cake te maken, maar geloof me, het is het zeker waard! Eerlijk gezegd kun je de meeste nu misschien in je voorraadkast vinden! Individuele maten zijn te vinden in de receptenkaart aan het einde van de post.

  • Cakemeel : Ten eerste, ik gebruik graag cakemeel omdat het de peperkoekcake een delicate kruimel geeft. Evenzo geeft bloem voor alle doeleinden je cake een lichte structuur, maar de textuur zal iets anders zijn.
  • Kristalsuiker : Om de hele cake zoeter te maken, wordt witte suiker toegevoegd.
  • Donkerbruine suiker : Ik ben dol op donkerbruine suiker! Het voegt een diepe zoetheid en rijkdom toe. Perfect voor een peperkoekcake!
  • Bakpoeder en Baking Soda : beide zijn nodig voor een lichte, luchtige cake.
  • Zout : toegevoegd om de algehele smaak te verbeteren.
  • Gemalen kaneel, gember en kruidnagel : een mix van deze 3 kruiden geeft je die perfecte peperkoeksmaak.
  • Karnemelk : Karnemelk voegt vocht en luchtigheid toe aan je cake. In feite veroorzaakt het zuur in karnemelk een chemische reactie met het bakpoeder en de soda in je beslag, waardoor de hele cake extra luchtig wordt!
  • Melk : Ik gebruik altijd volle melk in mijn taarten. Hoe meer vet in je cake = hoe vochtiger het is.
  • Vanille : Voegt een perfecte, zoete smaak toe!
  • Plantaardige olie : helpt je cake vochtig te houden. Je kunt dit ook vervangen door koolzaadolie of boter.
  • Melasse : Voegt een rokerige zoetheid en zachte textuur toe aan uw peperkoekbeslag.
  • Eieren : Nodig om alles samen te binden!

Witte Chocolade Botercrème

Voor meer tips en trucs over het maken van de beste witte chocolade crème au beurre, zie mijn volledige recept hier !

  • Witte chocolade : je kunt hier bakkerschocolade, je favoriete witte chocoladereep of zelfs candy melts gebruiken.
  • Ongezouten boter: Verzachte boter voegt rijkdom en smaak toe. Bovendien houdt het je glazuur mooi glad.
  • Poedersuiker : toegevoegd voor zoetheid en een gladde textuur.
  • Vanille-extract : vanille maakt alles beter! Ik raad aan om puur vanille-extract toe te voegen. Het geeft je glazuur een diepere smaak.
  • Zout : Een snuifje is nodig om de smaak van uw glazuur te versterken.
  • Heavy Cream: Voeg toe als je glazuur te dik is.

Laten we gaan bakken!

In slechts een paar stappen heb je een geweldig vakantiedessert in handen! Gingerbread cake is een klassiek recept waar ik elk jaar graag op terugkom. Het is eenvoudig en lekker!

  1. Verwarm de oven voor, bereid pannen voor : Verwarm eerst de oven voor op 350 ° F. Vet 2 ronde cakevormen van 8 inch in met antiaanbakspray en zet opzij. Als je wilt, kun je een perkamentrol op de bodem van de pan doen en ook een lichte spray van kookspray, maar het is niet nodig als je geen perkament hebt.
  2. Zeef de droge ingrediënten: Zeef in een grote kom de bloem, suiker, bruine suiker, bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel, gember en kruidnagel.
  3. Natte ingrediënten mengen : Voeg in dezelfde kom de karnemelk, melk, vanille, melasse, olie en eieren toe en klop met de peddelbevestiging van een standaardmixer of een handmixer tot ze volledig zijn gecombineerd.
  4. Bakken: Verdeel vervolgens het beslag gelijkmatig over de twee voorbereide cakevormen en bak 35-40 minuten, of tot het midden van de cake terugveert wanneer erop wordt gedrukt. Laat volledig afkoelen.
  5. Frost : Frost met de witte chocolade botercrème.

3 pictures of mixing together gingerbread cake batter. Witte chocolade botercrème maken

  1. Smelten : Smelt de witte chocolade in een kleine kom in de magnetron met tussenpozen van 30 seconden. Laat de volledig gesmolten chocolade minimaal 10 minuten afkoelen, tot hij op kamertemperatuur is, maar niet warm aanvoelt.
  2. Mix Boter en Chocolade : Voeg in een grote kom de zachte boter toe en klop 2-3 minuten tot het glad en licht is. Verlaag de mixersnelheid naar laag en voeg langzaam de afgekoelde witte chocolade toe tot deze volledig gemengd en glad is.
  3. Zweep : Voeg de poedersuiker, vanille en zout toe en mix op laag tot bijna volledig geabsorbeerd voordat de snelheid naar hoog wordt verhoogd. Klop 2-3 minuten tot het glad en luchtig is. Als de textuur van het glazuur te dik is, voeg dan 1 eetlepel zware room toe en meng op medium laag om te combineren.

A full cake frosted with white chocolate buttercream, garnished with gingerbread crumbs and cranberries.

Peperkoek Taart Tips

Houd deze eenvoudige tips in gedachten en je zult bakken als een pro! Ik weet dat je het geweldig zult vinden hoe je peperkoektaart wordt! Het wordt al snel een van mijn favoriete recepten voor Kerstmis.

  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur: De sleutel tot een klontervrij beslag is om natte ingrediënten te gebruiken die op kamertemperatuur zijn. Zet indien mogelijk uw zuivelproducten en eieren 30 minuten voordat u begint met bakken op het aanrecht.
  • Meel meten: Zorg ervoor dat u uw bloem meet. Door te veel of te weinig toe te voegen, kan je cake niet de juiste structuur hebben.
  • Don't Overmix: Mix je beslag alleen tot een glad beslag! Als je te lang mixt, zullen er gluten in je beslag ontstaan en wordt je cake hard en rubberachtig.
  • Noten toevoegen: Noten zijn een geweldige manier om wat extra smaak en textuur toe te voegen! Walnoten en pecannoten gaan perfect samen met de kruidige smaak van peperkoek.
  • Switch Up Frosting: Ik gebruikte witte chocolade botercrème in dit recept omdat het niet te zoet is en de peperkoeksmaak doorschijnt. Als je iets pittigs en prominenter wilt, kun je het in plaats daarvan vervangen door roomkaasglazuur!

A slice of gingerbread cake on a stoneware plate.

Overgebleven cake bewaren

In het zeldzame geval dat je restjes van deze smakelijke cake hebt, kun je deze als volgt bewaren en er later van genieten!

  • In de koelkast: aangezien er botercrème in dit recept zit, wil je je cake in de koelkast bewaren. Wikkel in plasticfolie of bewaar in een luchtdichte verpakking. Het is 4-5 dagen houdbaar.

Closeup of cake slice and breaking off a piece with a fork.

Meer vakantiedesserts

Nog maar een paar nachtjes slapen tot kerst! Als je nog niet weet wat je moet maken voor je vakantiefeesten, volgen hier een paar van mijn persoonlijke aanbevelingen! Deze smakelijke desserts zullen al uw gasten verslaafd maken. Ze zijn zo gemakkelijk, heerlijk en perfect om op het laatste moment samen te gooien.

Desserts

Italiaanse kerstkoekjes

Desserts

Grinch Koekjes

Desserts

Kerstboomsuikerkoekjes

Desserts

Yule Log Taart

Peperkoekcake afdrukken

Peperkoektaart is het ultieme feestelijke dessert! Gegarneerd met zijdezachte witte chocolade botercrème, heb je deze smakelijke gekruide cake op repeat voor de feestdagen!
Natuurlijk Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord peperkoekcake
Voorbereidingstijd 35 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 8 sneetjes
Calorieën 830kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 ¼ kopjes cakemeel
  • ¾ Kopje kristalsuiker
  • ½ Kopje Donkerbruine Suiker
  • 1 Eetlepel Bakpoeder
  • ½ Theelepel Baking Soda
  • ½ Theelepel Zout
  • 1 ½ Theelepel gemalen kaneel
  • 1 ½ Theelepel Gemalen Gember
  • ¾ Theelepel Gemalen Kruidnagel
Natte ingrediënten

  • 1 kop karnemelk
  • ¼ Kopje Melk
  • 2 theelepels vanille
  • ½ Kopje Plantaardige Olie
  • 1/3 kop melasse
  • 3 grote eieren
Witte Chocolade Botercrème

  • 8 ons witte chocolade
  • 1 kop ongezouten boter verzacht
  • 2 kopjes poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 scheutje zout
  • 1 eetlepel zware room indien nodig
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350°. Vet ronde bakvormen van 2,8 inch in met antiaanbakspray en zet opzij. Als je wilt, kun je een perkamentrol op de bodem van de pan doen en ook een lichte spray van kookspray, maar het is niet nodig als je geen perkament hebt.
  • Zeef in een grote kom de bloem, suiker, bruine suiker, bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel, gember en kruidnagel.
  • Voeg aan dezelfde kom de karnemelk, melk, vanille, melasse, olie en eieren toe en klop met de peddelbevestiging van een standaardmixer of een handmixer tot ze volledig zijn gecombineerd.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee voorbereide cakevormen en bak 35-40 minuten, of tot het midden van de cake terugveert als je erop drukt. Laat volledig afkoelen.
  • Frost met de witte chocolade botercrème.
Witte Chocolade Botercrème

  • Smelt de witte chocolade in een kleine kom in de magnetron met tussenpozen van 30 seconden. Laat de volledig gesmolten chocolade minimaal 10 minuten afkoelen, tot hij op kamertemperatuur is, maar niet warm aanvoelt.
  • Voeg in een grote kom de zachte boter toe en klop 2-3 minuten tot het glad en licht is. Verlaag de mixersnelheid naar laag en voeg langzaam de afgekoelde witte chocolade toe tot deze volledig gemengd en glad is.
  • Voeg de poedersuiker, vanille en zout toe en mix op laag tot bijna volledig geabsorbeerd voordat je de snelheid naar hoog verhoogt. Klop 2-3 minuten tot het glad en luchtig is. Als de textuur van het glazuur te dik is, voeg dan 1 eetlepel zware room toe en meng op medium laag om te combineren.
Opmerkingen:

Het glazuurrecept maakt genoeg om een naakte cake te maken. Als je de cake volledig wilt bevriezen, maak dan 1,5x de hoeveelheid glazuur.

Voeding

Calorieën: 830kcal | Koolhydraten: 119g | Eiwit: 10g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 22g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Transvet: 1g | Cholesterol: 143 mg | Natrium: 322 mg | Kalium: 588 mg | Vezel: 1g | Suiker: 91g | Vitamine A: 910IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 235 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo