Peperkoek Pannenkoeken

Bron

Het keukenmes dat bijna elke klus kan klaren is het koksmes. Een glad lemmet zorgt voor de minst mogelijke trauma aan het product. Wat iedere keuken kan gebruiken is een koksmes. Na een goed vervulde taak is opbergen op een veilige plek enorm aanraadbaar. Het is onze tip om deze aan een messen magneetstrip te hangen.

Voeg vakantiekruid toe aan je ontbijt met deze geweldige peperkoekpannenkoekjes! Zacht, luchtig en besprenkeld met een zelfgemaakte karamelsaus, dit is een traktatie die je niet wilt laten liggen!

Pannenkoeken maken alles beter! Eierpunch , pompoenkruiden en pannenkoeken met kaneelbroodjes zijn allemaal heerlijke recepten die je deze feestdagen moet proberen!

A stack of gingerbread pancakes topped with whipped cream and caramel sauce. Makkelijk Heerlijke Peperkoek Pannenkoek Recept

Kerst staat voor de deur! En wat is een betere manier om de feestvreugde op te vrolijken dan met een smakelijk ontbijt met ontbijtkoek? Deze peperkoekpannenkoekjes zijn absoluut onweerstaanbaar en zijn het gesprek van mijn familie sinds we ze begonnen te maken. Het is een supereenvoudig recept voor pannenkoeken, op smaak gebracht met kruiden die je waarschijnlijk al in huis hebt. Of je deze nu maakt voor kerstochtend of gewoon een doordeweekse traktatie, ze zullen je dag zeker opfleuren!

Dit is een leuke draai aan traditionele peperkoekkoekjes . Het is alles waar je van houdt, maar dan in zachte pannenkoekvorm! Ze zijn zo gemakkelijk op te zwepen. Ze zijn perfect voor als het leven hectisch begint te worden rond de feestdagen. Hun perfecte textuur, gecombineerd met een gedurfde koekjessmaak, maakt ze tot een van mijn favoriete vakantieontbijtjes! Ik maak ze af met een beetje zelfgemaakte karamelsaus voor een winnende combinatie. Geloof me, dit is een recept voor pannenkoeken dat je niet wilt missen!

Wat heb je nodig voor peperkoekpannenkoeken

Peperkoekpannenkoekjes zullen zeker op de lijst van je favoriete vakantierecepten komen! Dit recept maakt gebruik van een handvol eenvoudige ingrediënten. Misschien wilt u uw batch verdubbelen – er zal veel vraag naar zijn! Alle maten vind je in onderstaande receptenkaart.

  • Ei : Gebruikt om alles samen te binden!
  • Olie : Ik heb canola gebruikt, maar je kunt ook plantaardige olie gebruiken! Dit wordt toegevoegd om je pannenkoeken vocht te geven.
  • Melk : Toegevoegd voor romigheid! Ik gebruik graag volle melk om mijn pannenkoeken vochtig te houden.
  • Melasse : Melasse is een noodzakelijk ingrediënt voor die perfecte peperkoeksmaak. Het wordt zoeter en voegt dikte toe aan je beslag.
  • Meel : Ik gebruikte bloem voor alle doeleinden voor een lichte structuur.
  • Zout : Een snuifje is alles wat je nodig hebt om de smaak van je pannenkoeken te verbeteren.
  • Suiker: Er wordt witte suiker toegevoegd voor de perfecte zoetheid.
  • Kaneel , gemalen gember , nootmuskaat en kruidnagel : een mix hiervan geeft je het perfecte vakantiekruid! Het is warm, smaakvol en nootachtig.
  • Bakpoeder : toegevoegd om je pannenkoeken extra luchtig te maken!
  • Caramel Syrup : (Optioneel) Heerlijke, warme caramelsiroop brengt dit ontbijt echt samen. De zoetheid van de karamel gaat heerlijk samen met de gekruide pannenkoeken!

Laten we wat pannenkoeken maken!

Dit geweldige vakantieontbijt maak je in slechts 2 simpele stappen! Deze peperkoekpannenkoekjes zijn zo gemakkelijk op te zwepen, je zult er dol op zijn! Ze zullen iedereen in je familie verslaafd maken.

  1. Mix : Klop in een middelgrote kom ei, olie, melk en melasse door elkaar. Meng in een aparte kom bloem, zout, suiker, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en bakpoeder. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng.
  2. Koken, omdraaien en serveren: Verwarm een koekenpan voor op middelhoog vuur. Spray met kookspray en laat ongeveer ⅓ kopje van het beslag op de warme koekenpan vallen. Zodra het bubbels vormt, draait u naar de andere kant en kookt u tot ze goudbruin zijn.

Mixing together gingerbread pancake batter.

De beste tips voor het maken van pannenkoeken

Hier zijn een paar van mijn favoriete tips voor het maken van de meest succesvolle peperkoekpannenkoekjes! Je zult zien dat ze allemaal luchtig en perfect gaar worden!

  • Niet te lang mixen : Net als bij brood en gebak, als je je beslag overmixt, zal er gluten ontstaan. Dit kan ertoe leiden dat je pannenkoeken hard en rubberachtig worden. Om de perfecte textuur te krijgen, gebruik je een garde om je beslag te mengen en meng je alleen tot het gemengd is.
  • Zorg ervoor dat uw pan heet genoeg is: laat uw pan volledig opwarmen voordat u uw eerste kopje beslag toevoegt. Als de pan niet heet genoeg is, zal het beslag zich gewoon verspreiden en alle olie in de pan opnemen. Dit leidt tot vette pannenkoeken die niet goed gaar zijn.
  • Wait to Flip: Voor die perfecte pannenkoek wil je je pannenkoek maar één keer omdraaien. Wacht tot er zich veel luchtbellen hebben gevormd voordat je gaat flippen. Als je heen en weer moet blijven draaien totdat beide kanten gaar zijn, krijg je platte pannenkoeken.

A stack of gingerbread pancakes being drizzled in caramel.

Overgebleven peperkoekpannenkoekjes bewaren

Heb je nog pannenkoeken over? Zo bewaar je ze voor later! Ze zijn ook geweldig als ze worden opgewarmd voor een snel en gemakkelijk ontbijt.

  • In de koelkast: Bewaar je overgebleven peperkoekpannenkoekjes maximaal 4 dagen in een luchtdichte trommel.
  • In de vriezer: Deze lekkere pannenkoeken zijn tot 3 maanden houdbaar in de vriezer. Het vergt wat meer voorbereiding, maar het is het meer dan waard! Wikkel elke pannenkoek in plasticfolie en bewaar in een diepvrieszak. Ontdooi een nacht in de koelkast voor het opdienen.
  • Opwarmen: doe je pannenkoeken met tussenpozen van 15-30 seconden in de magnetron totdat ze zijn opgewarmd.

Closeup of a stack of pancakes cut through with a fork.

Meer zelfgemaakte pannenkoekenrecepten

Als je eenmaal helemaal opnieuw pannenkoeken begint te maken, ga je nooit meer terug! Hier zijn meer van mijn favoriete recepten voor pannenkoeken die het ontbijt zeker tot de beste maaltijd van de dag zullen maken. Je zult ervan houden hoe gemakkelijk en lekker ze zijn! Vanaf daar heb je alleen nog een beetje siroop , bosbessen of karamelsaus nodig .

Amerikaans

Zuurdesempannenkoeken die luchtig en lekker zijn!

Ontbijt

Makkelijke Keto Pannenkoeken

Ontbijt

Beste Bananen Pannenkoeken

Ontbijt

To Die For Cornbread Pannenkoeken Met Honingbotersiroop

Peperkoek Pannenkoeken afdrukken

Voeg vakantiekruid toe aan je ontbijt met deze geweldige peperkoekpannenkoekjes! Zacht, luchtig en besprenkeld met een zelfgemaakte karamelsaus, dit is een traktatie die je niet wilt laten liggen!
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord peperkoek pannenkoeken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 231kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 groot ei
  • 2 Eetlepels olie Ik gebruikte koolzaadolie
  • 1 kopje melk
  • 2 Eetlepels melasse
  • 1 kop bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 Eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • Huisgemaakte karamelsiroop optioneel
instructies:

  • Klop in een middelgrote kom ei, olie, melk en melasse door elkaar. Meng in een aparte kom bloem, zout, suiker, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en bakpoeder. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Spray met kookspray en laat ongeveer ⅓ kopje van het beslag op de warme koekenpan vallen. Zodra het bubbels vormt, draait u naar de andere kant en kookt u tot ze goudbruin zijn.

Voeding

Calorieën: 231kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 7g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 53 mg | Natrium: 200 mg | Kalium: 895 mg | Vezel: 1g | Suiker: 17g | Vitamine A: 168IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 368 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo