Pattani Kootu-recept (curry met groene erwten)

Bron

Erg significant is het tomatenmesje niet, het is namelijk een mesje voor het fijne werk. Messen kunnen een vorkje aan de punt bezitten maar dat is geen vaste regel. Tomaten snijden met een koksmes zou ook een mogelijkheid zijn. De tomaten schil is een behoorlijk lastige waardoor dit alleen met een erg scherp koksmes wilt lukken. Het tomatenmes is fijn gekarteld waardoor het zonder moeite en zonder pletten door de schil snijdt.

Kootu is een van de eenvoudigste en lekkerste recepten voor dikke curry's. Kootu gaat goed samen met gestoomde rijst of roti of zelfs dosa. Pattani kootu recept is een heerlijk gezond gerecht gemaakt van groene erwten. Deze peulvrucht heeft veel voedingsstoffen. De zoete en zetmeelrijke smaak maakt het een heerlijk bijgerecht. Deze kootu gaat goed samen met rotis, dosas, rijst als bijgerecht. Het is gemakkelijk te maken en perfect voor die drukke weekdagen. Deze pattani kootu kan direct gemaakt worden met verse/diepgevroren erwten of zelfs met vatana of gedroogde erwten nadat je ze een nachtje hebt geweekt. Serveer Pattani Kootu Recept (Green Peas Curry) met Pudina Tawa Paratha Recept (Mint Leaf Skillet Flat Bread) , gestoomde rijst, Varutharachu Sambar Recept voor een eenvoudig doordeweeks diner.

Als je dit recept lekker vindt, probeer dan meer recepten zoals

  1. Chow Chow Poricha Kootu Recept
  2. Kerala Kootu Curry Recept
  3. Vazhaithandu Mor Kootu Recept
  4. Vendaikai (Okra) Puli Kootu Recept

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo