Pasta met kippesto

Bron

De eigen specialiteit van een fileermes is het bezitten van een lang buigzaam lemmet om zo dicht als mogelijk langs bot te snijden. En vanzelfsprekend natuurlijk, het snijvlak is super scherp, je snijdt er moeiteloos mee door vlees en vis. Onze fileermessen geven een voldaan bezit voor elke keuken die gezien aan de messenmagneetstrip mogen worden.

Chicken Pesto Pasta is een winnend doordeweeks diner. Het is niet alleen klaar in slechts 30 minuten, maar de eenvoudige ingrediënten zijn verpakt in lagen van geruststellende smaken. De onweerstaanbaar smeuïge en romige bites zijn niet te weerstaan!

pesto pasta in een koekenpan met kip en druiventomaten

Pasta met saus is een levensreddende maaltijd als je weinig tijd hebt. Of het nu gaat om een Garlic Bacon Pasta of Vegan Mushroom Pasta, deze klassieke combinatie zit altijd boordevol smaken en comfort terwijl er minimale ingrediënten worden gebruikt.

Je kunt deze Chicken Pesto Pasta toevoegen aan de lijst met lifesavers omdat het zo makkelijk en lekker is! Het lijkt misschien een extravagant, gastronomisch gerecht, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Met lagen Italiaanse smaken, makkelijke zelfgemaakte pesto en sappige gebakken kipfilet, is het perfect op drukke doordeweekse avonden of voor doordeweekse lunches.

Functies van het recept

  • Het ziet er misschien fancy uit, maar deze pesto pasta met kip recept is heel eenvoudig en perfect voor beginners.
  • Het enige dat je nodig hebt, zijn een handvol gezonde ingrediënten, waarvan je sommige misschien al in huis hebt.
  • Het is gemakkelijk om zuivelvrij, glutenvrij en veganistisch te maken.

pesto pasta in een koekenpan met kip, kaas en tomaatoes Ingrediënt notities:

  • Pasta – Korte, getextureerde pasta is hier het beste! De ribbels of buizen in farfalle, rotini, penne, rigatoni of fusilli pasta zullen de saus opscheppen, zodat je bij elke hap een volle smaak krijgt. Als je glutenvrij bent, kun je in plaats daarvan je favoriete glutenvrije pastanoedels gebruiken.
  • Kipfilet – De kip wordt in hapklare stukjes gesneden voor gemakkelijk eten en een snelle kooktijd. Als je echt wat tijd wilt besparen, gebruik dan voorgekookte gegrilde of gebakken kip of een in de winkel gekochte rotisserie-kip.
  • Tomaten en knoflook – Uw aromatische smaakversterkers! Druiventomaten of cherrytomaatjes zijn het lekkerst, of je kunt ze weglaten als je geen fan bent van tomaten.
  • Pesto – Dit is de echte ster van de maaltijd. In de winkel gekochte pesto is prima, maar zelfgemaakte pesto (recept hieronder vermeld op de receptenkaart) geeft dit recept zijn kenmerkende kruidige, kaasachtige en nootachtige elementen. Of gebruik mijn zuivelvrije boerenkoolpesto of amandelpesto om het zuivelvrij te houden!
  • Kaas – Gebruik mozzarella, Parmezaanse kaas of een mix van vers geraspte Italiaanse kaas.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Kook de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd wat van het pastawater apart voordat je de noedels afgiet.

Stap 2: Bak de kip bruin. Bak ondertussen de kip in een geoliede ovenvaste koekenpan goudbruin.

links gekookte kip in een koekenpan en rechts met druiventomaten

Stap 3: Maak de pesto pastasaus. Voeg de tomaten en knoflook toe aan dezelfde pan. Sauteer tot het geurig is, voeg dan de gekookte pasta en zelfgemaakte pesto toe en roer om te combineren. Roer er zoveel gereserveerd pastawater door als nodig is om de pesto om te toveren in een romige pesto pastasaus.

pasta in een koekenpan met pesto en geraspte kaas

Stap 4: Voeg de kaas toe en bak . Roer tot slot het grootste deel van de kaas door de pasta en strooi de rest erover. Bedek de pan met een deksel en bak in de oven tot de kaas kleverig en gesmolten is. Breng op smaak en graaf er dan in!

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Kook je pasta al dente. Anders kan het in de oven te gaar worden en papperig worden.
  • Je kunt de kip ook van tevoren bakken of grillen en door de kaas roeren voordat het gerecht de oven in gaat.
  • Geen ovenvaste koekenpan? Kook de pasta met kippesto eenvoudig in een grote pan en breng deze over naar een ovenschaal. Strooi er een laag kaas over, dek af en bak.

Wat kun je nog meer toevoegen aan pasta met kippesto?

Laad je pesto-pasta op met groenten zoals spinazie, broccoli, asperges, champignons, courgette en zongedroogde tomaten. Als alternatief kunt u de kip ruilen voor spek, pancetta, chorizo, Italiaanse worst of garnalen.

Kan het veganistisch gemaakt worden?

Om dit zonder zuivel of dierlijke producten te maken, gebruik je vegan-vriendelijke pesto (zoals mijn amandelpesto) en vegan mozzarella. Geef het gerecht een eiwitboost door de kip te vervangen door kikkererwten, gebakken tofu, vegan kip, tempeh bacon of witte bonen.

Wat gaat er goed met pasta met kippesto?

Pasta met kippesto is op zich al een stevig gerecht, maar serveer het gerust naast knapperig brood en een lichte salade.

Opslag

Koelkast: Bewaar de afgekoelde restjes tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Verwarm ze in een pan op middelhoog vuur of in de magnetron.

pasta op een bord met kip en tomaten en een vork Meer heerlijke pesto diners

  • Rucola Pesto Courgette Noodle Bowl
  • Boerenkool Pesto Zoodles
  • Boerenkool Pesto Pizza

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

pesto pasta in een koekenpan met kip en druiventomaten

Print Pasta met Kippesto

Chicken Pesto Pasta is een winnend doordeweeks diner. Het is niet alleen klaar in slechts 30 minuten, maar de eenvoudige ingrediënten zijn verpakt in lagen van geruststellende smaken. De onweerstaanbaar smeuïge en romige bites zijn niet te weerstaan!
Cursus diner
Keuken Italiaans
Trefwoord kip pesto pasta, pesto pasta
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6
Calorieën 499kcal
Auteur Erin
ingrediënten

  • 12 oz. pasta
  • ¼ kopje gezouten pastawater gereserveerd
  • 1 pond kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12 oz. druiventomaten
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ⅓ kopje geraspte mozzarella of Parmezaanse kaas
voor de pesto:

  • ⅓ kopje pijnboompitten
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 1 kop spinazie
  • 2 kopjes basilicum
  • 1 theelepel citroensap
  • ¼ kopje olijfolie
  • ¼ kopje Parmezaanse kaas vers geraspt
  • ¼ theelepel zout
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400°.
  • Kook de pasta in een grote pan met gezouten water en bewaar ¼ kopje van het pastawater voordat je het afgiet.
  • Terwijl de pasta kookt, maak je de pesto: voeg de pijnboompitten, knoflook, spinazie, basilicum, citroensap, Parmezaanse kaas en zout toe aan je keukenmachine en mix. Terwijl de motor nog draait, giet je de olijfolie door de bovenkant en pulseer je tot een gladde massa; opzij zetten.
  • Verhit vervolgens de olijfolie in een grote, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur, voeg dan de kip toe en kook deze in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en tomaten toe aan de pan en bak 2 minuten. Haal de pan van het vuur.
  • Voeg de gekookte pasta toe, samen met de pasta en de HELFT van de mozzarella en roer om te combineren. Voeg nu het pastawater toe om de pesto te verdunnen.
  • Strooi de rest van de kaas erover, leg een deksel op de pan en zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe, samen met rode pepervlokken (optioneel) en geniet ervan!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn per portie en zijn een schatting*Bewaren: bewaar restjes tot 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast*Add-ins: wil je dit nog meer ophopen? Probeer eens champignons, asperges, spinazie, courgette en/of zongedroogde tomaten

Voeding

Calorieën: 499kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwit: 28g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 1g | Cholesterol: 56 mg | Natrium: 302mg | Kalium: 654 mg | Vezel: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1463IE | Vitamine C: 13 mg | Calcium: 126 mg | IJzer: 2 mg

Het bericht Kip Pesto Pasta verscheen eerst op The Almond Eater.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo