Passiesap van kardemom

Bron

Erg groot is het tomatenmesje niet, het is namelijk een mesje voor detail werk. Bij meerdere modellen mesjes zit er en vork aan het uiteinde, dit maakt het oppakken van tomaten plakken makkelijker. Wil je tomaten met een koksmes bewerken zal dit ook binnen de mogelijkheden behoren. De tomaten schil is een behoorlijk lastige waardoor dit alleen met een fantastisch scherp koksmes wilt lukken. Met dank aan de fijne kartels aan het tomatenmesje is die tomaten vel moeiteloos te snijden.

Ik hoop dat jullie me allemaal liefdevol in gedachten hebben gehouden en ik jou! Ik heb jullie allemaal zo erg gemist! Is het te laat om nog een gelukkig nieuwjaar te zeggen? Ik denk dat het lol is. Desalniettemin hoop ik dat je jaar mooi is begonnen en dat je elke dag fantastisch maakt. Ik had een sloooooow start van het jaar, vooral gezien hoe zwaar mijn december was. Ik kan naar waarheid zeggen dat mijn jaar – naar waarheid – in februari begon. Ik kom nu in de stemming en ik ben super enthousiast over de inhoud die ik op het punt sta met je te delen.

Voor vandaag, iets lichts, snels en verfrissends en wat toevallig mijn favoriete sap aller tijden is! Ik hou van wat passiesap. Ik zeg dit ook de hele tijd op twitter!. Ik heb het op veel verschillende manieren en mijn passievruchtensap van kardemom is een van de vele. Dit is snel, super verfrissend en perfect voor de zonnige februari.

BEREIDINGSTIJD: 20 min MAAKTIJD: 10 min MAAKT: 1.5L

ingrediënten

1 kg passievrucht (ongeveer 38)

1 eetlepel bruine suiker

2 eetlepels witte suiker

8 kardemompeulen

600 ml water

**

Passievrucht is een zoete, louche vrucht die inheems is in en veel voorkomt in veel tropische landen. Ze zijn er in vele kleuren en maten en elke variëteit heeft een kenmerkende smaak. In Kenia hebben we de donkerbruine/paarse en oranje/gele variëteiten die het meest voorkomen. Ze worden gegeten door het fruit in plakjes te snijden en de zaden op een lepel of rechtstreeks in je mond te steken.

Ik vind dat, hoe meer gerimpeld ze zijn, hoe zoeter ze smaken. Of het nu gaat om sauzen, sappen, smoothies etc, ik laat ze altijd kreuken voordat ik ze eet. Vooral voor dit sap was het kreuken een must voordat ik begon met juicen.

Als je een batch koopt en ze zijn nog steeds rond en glad, laat ze dan 5-7 dagen in je voorraadkast zitten zodat ze kreuken. Zodra de huid eruitziet zoals de mijne, zijn we klaar om te juicen.

Methode

Vanwege de rimpels, moet je bijzonder grondig zijn tijdens het schoonmaken van je passievrucht om al het vuil uit de spleten te krijgen.

Snijd en kern je passievrucht in je blender.

[Kun je deze foto ruiken?]

Giet je water erbij en voeg dan je suikers toe. Voor dit recept heb ik twee soorten suiker gebruikt. Bruine suiker is voor mij bijzonder mooi in dit sap, omdat de melasse-noot er zo goed in bloeit. Onthoud dat u de hoeveelheid suiker naar uw persoonlijke voorkeur kunt verhogen of verlagen, of zelfs kunt besluiten om helemaal geen suiker te gebruiken. Pas de zoetheid aan om te weerspiegelen wat u het leukst vindt.

Doe de kardemompeulen erin en laat je blender draaien tot de zaadjes zanderig zijn. De kardemom voegt de mooiste warme kruidige noot toe die zo goed samengaat met de zonnige tonen van passiesap. Ik zou u adviseren om er een paar tegelijk toe te voegen en indien nodig hoger aan te passen.

Je kunt ook meer water toevoegen als je meer sap wilt / als je de hoeveelheid die je hebt wilt vergroten. Het is allemaal aan jou.

Eenmaal gemengd, zeef en bereid om te genieten!

Zeef en serveer! Dit is zonder twijfel het beste sap dat je ooit zult hebben!

Dit is niets minder dan zonneschijn in een glas! Het is de perfecte verfrissende slok terwijl we nog in het bloedhete februari zitten! De zonnige tonen exploderen in je mond en de eenvoudige maar complexe smaak van kardemom zorgde voor een heerlijk drankje.

Andere variaties van passiesap die je kunt proberen: passie + gember, passie + mango (dit is de favoriet van mijn moeder), passie + ananas.

Ik kijk er naar uit om je deze beauty te laten uitproberen! Ga langs mijn kanaal en bekijk de gratis video. Abonneer je als je dat nog moet doen, dit jaar zou ik het geweldig vinden als we onze community naar 110k zouden laten groeien!

Fijne woensdag liefjes!

-K

Download hier uw downloadbare recept :))

Alle inhoud en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd door:
DMCA.com-beveiligingsstatus
Kopieer niet geheel of gedeeltelijk zonder vermelding van de juiste naam.

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo