Paruppu paniyaram recept

Bron

Het tomatenmesje is klein in model maar groot in gemak. Messen kunnen aan de mespunt een vorkje hebben maar dat is geen vaste regel. Tomaten bewerken met een koksmes zou tevens binnen de mogelijkheden behoren. Alleen moet deze wel super scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Het mesje heeft fijne kartels waardoor het probleemloos en zonder pletten door de schil snijdt.

Paruppu paniyaram recept | Eiwitrijk dal kuzhipaniyam-recept – Kuzhi paniyaram-recept in het Tamil, met volledige video en stapsgewijze afbeeldingen.

Meestal maken we kuzhi paniyrams met overgebleven idli-beslag. Ik heb het recept van Chettinad kuzhi paniyaram in de keuken van Jeyashris geplaatst. Deze paruppu paniyaram is een instant en heeft slechts een uur nodig om de rijst en dals te weken. We fermenteren het beslag niet voor deze kuzhi paniyaram. Dus we kunnen dit ook Instant Kuzhi paniyaram noemen.

We weken een half kopje idli-rijst en een half kopje rauwe rijst voor dit paniyaram-recept. Rauwe rijst geeft dichtheid en volume en Idli-rijst geeft zachtheid aan de paniyaram. De toevoeging van urad dal, toor dal, chana dal en moong dal maakt het ook erg gezond en eiwitrijk.

We voegen hier tijdens het malen wrongel aan toe, omdat het de paniyarams weinig zuur en zacht maakt. Je kunt ook 12-14 rode pepers toevoegen, wrongel en kokos zullen de kruidigheid neutraliseren.

Omdat we tijdens het malen kokos en knoflook toevoegen, is er geen chutney nodig om dit te combineren. Maar je kunt dit eventueel serveren met kokoschutney. Je kunt dit ook als ontbijt, tiffin of diner serveren. Ik heb dit recept van een YouTube-kanaal aangepast.

Bekijk ook, Ragi groente kuzhi paniyaram, chili kaas kuzhi paniyaram , Instant rav kuzhi paniyaram en Tomato paniyaram .

Paruppu paniyaram recept

Paruppu paniyaram

Print Paruppu Paniyaram recept

Eiwitrijke paruppu kuzhi paniyaram
Cursus ontbijt, diner
Indiase keuken
Trefwoord gezonde recepten, Zuid-Indiase ontbijtrecepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Weektijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 25 paniyaram
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

  • ½ kopje idli-rijst
  • ½ kopje rauwe rijst
  • 2 eetlepels chana dal
  • 2 el urad dal
  • 2 eetlepels moong dal
  • 2 eetlepels toor dal
  • 12 rode pepers
  • 1 kop wrongel
  • 4 teentjes knoflook
  • ¼ kopje kokosnoot
  • 3 el korianderblaadjes
  • 2 snuifjes asafoetida
  • Zout indien nodig
  • Olie om de kuzhi paniyaram . te koken
instructies:

  • Was de rijst en de dals en laat ze een uur samen weken. Je kunt de rode pepers ook tijdens het weken toevoegen.
  • Giet het water af en maal dit samen met knoflook, kokos, zout, asafoetida en wrongel.
  • Laat dit een ietwat grove pasta zijn.
  • Voeg hieraan fijngehakte korianderblaadjes toe.
  • Goed mengen.
  • Je kunt direct beginnen met het maken van de paruppu paniyarams.
  • Verhit de paniyaram-pan en voeg 1 theelepel olie toe in alle gaten.
  • Giet het beslag in alle gaatjes.
  • Dek dit af en kook tot het aan één kant komt.
  • Draai de paniyarams nu voorzichtig om.
  • Dek af en kook een minuut.
  • Als het gaar is, uit de pan halen.
  • Serveer warm met een chutney naar keuze.
Video

Opmerkingen:

1. Omdat we wrongel toevoegen, is het niet nodig om het beslag te fermenteren.
2. Ik heb 10 chili's toegevoegd en ik vond dat het niet pittig was, dus voegde ik later wat rood chilipoeder toe.
3. Gierst kan worden vervangen door rijst om het gezonder te maken.
4. Dit paruppu paniyaram-beslag kan 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
5. Paruppu paniyaram smaakt het lekkerst als het warm wordt geserveerd.
  • Was de rijst en de dals en laat ze een uur samen weken. Je kunt de rode pepers ook tijdens het weken toevoegen.

paruppu paniyaram

  • Giet het water af en maal dit samen met knoflook, kokos, zout, asafoetida en wrongel.

  • Laat dit een ietwat grove pasta zijn.

  • Voeg hieraan fijngehakte korianderblaadjes toe.
  • Goed mengen.

paruppu paniyaram

  • Je kunt direct beginnen met het maken van de paruppu paniyarams.
  • Verhit de paniyaram-pan en voeg 1 theelepel olie toe in alle gaten.
  • Giet het beslag in alle gaatjes.

paruppu paniyaram

  • Dek dit af en kook tot het aan één kant komt.
  • Draai de paniyarams nu voorzichtig om.
  • Dek af en kook een minuut.

paruppu paniyaram

  • Als het gaar is, uit de pan halen.

paruppu paniyaram

  • Serveer warm met een chutney naar keuze.

  1. Omdat we wrongel toevoegen, is het niet nodig om het beslag te fermenteren.
  2. Ik voegde 10 chili's toe en ik vond het niet pittig, dus voegde ik later wat rode chilipoeder toe.
  3. Gierst kan worden vervangen door rijst om het gezonder te maken.
  4. Dit paruppu paniyaram beslag is 2 dagen houdbaar in de koelkast.
  5. Paruppu paniyaram smaakt het lekkerst als het warm wordt geserveerd.

Het bericht Paruppu paniyaram recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo