Paneer paratha recept

Bron

Het keukenmes die vrijwel overal inzetbaar voor is, is het koksmes. Met het gladde mesblad is snijden door verse producten is moeiteloos. Elke keuken heeft minimaal een koksmes nodig. Zodra je ermee klaar bent is een veilige plek om op te bergen geboden. We raden aan om om een messen magneetstrip te kopen in alle keukenmessen hier aan te hangen.

Paneer paratha recept – Dhaba stijl paneer paratha – Punjabi paneer paratha recept – Indiase flatbread gevuld met paneer – Paneer paratha maken met volledige video en stap voor stap foto's.

Paratha is een van de hoofdvoedselsoorten in de Punjabi-keuken. De paratha's die we krijgen in dhaba's langs de weg in het noorden van India zijn erg populair. Ik heb het recept voor wortelpaneer-paratha al in de keuken van Jeyashris gepost. Dit recept heb ik gezien op You Food Lab YouTube kanaal en afgelopen maand uitgeprobeerd voor een groep studenten. Parathas kan worden geserveerd als hoofdgerecht voor lunch of diner. Zelfs wij kunnen dit ook als ontbijt serveren.

Traditioneel zijn paratha's in Dhaba-stijl een beetje dik en beladen met boter | ghee. Omdat we het maken met minder ghee | boter. Je kunt dit maken met tofu als je een vegan paratha wilt maken. Kook dit dan met olie in plaats van ghee | boter.

Ik heb paneer uit de winkel gebruikt voor het maken van deze Paneer paratha. Je kunt ook zelfgemaakte paneer gebruiken. Maak in dat geval geen blokken, maar ga gewoon verder met het scrambled gedeelte. Zelfgemaakte paneer smaakt erg lekker dan die uit de winkel.

Kijk ook eens

  • Dhaba-stijl aloo paratha
  • Gobi matar paratha
  • ui paratha
  • Palak lachha paratha
  • Dal paratha
paneer paratha

Paneer paratha recept afdrukken

Recept voor paneer paratha in zachte dhaba-stijl
Cursus Ontbijt, Lunch | Diner
Indiase keuken
Trefwoord Noord-Indiaas recept, paneerrecepten,, Paratha-recept, recepten met paneer
Voorbereidingstijd 35 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 7 paratha's
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

Voor het deeg

  • 2 kopjes volkoren meel
  • ½ tl zout
  • Water om het deeg te kneden
  • 1 tl olie
Voor de paneervulling

  • Handvol korianderblaadjes
  • 2 groene chili's
  • 2 teentjes knoflook
  • Een klein stukje gember
  • 1 tl rode chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl ajwain | omam
  • 1 tl kasoori methi
  • 1 tl amchur poeder
  • ½ tl zwart zout | kala namak
  • Zout naar smaak
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 2 el fijngehakte muntblaadjes
  • 1 ui fijngesnipperd
Andere ingrediënten

  • Boter | Olie | ghee om de paratha's te maken
  • Volkoren meel om te bestuiven
instructies:

  • Voeg in een brede kom het tarwemeel toe en voeg het zout toe.
  • Voeg water toe en kneed dit tot een soepel deeg.
  • Voeg 1 tl olie toe en verdeel dit over het deeg.
  • Dek dit af met een vochtige doek en houd het 20 minuten opzij.
Laten we de paneervulling maken.

  • Maal de korianderblaadjes, groene chili, knoflookteentjes en gember.
  • Voeg geen water toe, maar maal dit tot een grove pasta.
  • Voeg in een kom de roerei toe. Ik heb 200 gram bevroren paneer gedaan en dat in heet water gedaan.
  • Knijp het water na 10 minuten goed uit en roer de paneer door elkaar.
  • Zorg ervoor dat er geen water in zit voordat je de paneer door elkaar gooit.
  • Voeg de koriander chilipasta, rode chilipoeder, korianderpoeder, amchur poeder, ajwain, kasoori methi, garam masala, zwart zout, fijngehakte korianderblaadjes en muntblaadjes, fijngehakte uien en zout toe.
  • Meng alles goed gelijkmatig.
  • Neem nu het deeg en kneed dit nog een minuutje.
  • Maak er balletjes van ter grootte van een citroen.
  • Ik kreeg 7 ballen toen ik het in grote citroengrootte nam.
  • Houd het deeg altijd afgedekt.
  • Neem een deegbal en bestuif deze met droge bloem. Je kunt hiervoor rijstmeel of maida gebruiken.
  • Maak een klein kopje van het deeg, of je kunt dit in een kleine schijf rollen.
  • Doe hier 2 eetlepels paneervulling in en druk goed aan.
  • Bedek dit goed en verzegel het zoals we dat doen voor modak.
  • Bestuif dit nogmaals met droge bloem.
  • Rol dit in paratha's.
  • Ik wilde dat het medium dun was, dus dienovereenkomstig gerold.
  • Verhit een tawa en leg de opgerolde paratha op de pan.
  • Bak aan beide kanten.
  • Smeer boter | olie | ghee aan beide kanten tijdens het koken.
  • Als het klaar is, uit de pan halen.
  • Serveer warm met een augurk naar keuze.
  • Herhaal hetzelfde voor de rest van het deeg en de vulling.
  • We hadden dit zoals het is, omdat we over het algemeen niet de voorkeur geven aan yoghurt samen met paneerparatha's.
Opmerkingen:

1. Zorg er altijd voor dat het water volledig uit de paneer is weggelopen voordat u hem door elkaar gooit.
2. Je kunt ook zelfgemaakte paneer gebruiken voor het maken van deze Paneer paratha.
3. Ik raad ten zeerste aan om alle kruiden die in de ingrediëntenlijst staan, toe te voegen om de vulling te maken.
4. Paneer parathas blijft 3-4 uur zacht, dus je kunt dit ook als lunchbox inpakken.
  • Voeg in een brede kom het tarwemeel toe en voeg het zout toe.
  • Voeg water toe en kneed dit tot een soepel deeg.

  • Voeg 1 tl olie toe en verdeel dit over het deeg.

  • Dek dit af met een vochtige doek en houd het 20 minuten opzij.

  • Laten we de paneervulling maken.
  • Maal de korianderblaadjes, groene chili, knoflookteentjes en gember.
  • Voeg geen water toe, maar maal dit tot een grove pasta.

  • Voeg in een kom de roerei toe. Ik heb 200 gram bevroren paneer gedaan en dat in heet water gedaan.
  • Knijp het water na 10 minuten goed uit en roer de paneer door elkaar.
  • Zorg ervoor dat er geen water in zit voordat je de paneer door elkaar gooit.
  • Voeg de koriander chilipasta, rode chilipoeder, korianderpoeder, amchur poeder, ajwain, kasoori methi, garam masala, zwart zout, fijngehakte korianderblaadjes en muntblaadjes, fijngehakte uien en zout toe.

  • Meng alles goed gelijkmatig. Paneervulling is klaar. Je kunt deze vulling ook gebruiken voor het maken van tosti's.

  • Neem nu het deeg en kneed dit nog een minuutje.
  • Maak er balletjes van ter grootte van een citroen.
  • Ik kreeg 7 ballen toen ik het in grote citroengrootte nam.
  • Houd het deeg altijd afgedekt.

  • Neem een deegbal en bestuif deze met droge bloem. Je kunt hiervoor rijstmeel of maida gebruiken.
  • Maak een klein kopje van het deeg, of je kunt dit in een kleine schijf rollen.
  • Doe hier 2 eetlepels paneervulling in en druk goed aan.

paneer paratha recept

  • Bedek dit goed en verzegel het zoals we dat doen voor modak.
  • Bestuif dit nogmaals met droge bloem.

paneer paratha

  • Rol dit in paratha's.
  • Ik wilde dat het medium dun was, dus dienovereenkomstig gerold.

paneer paratha recept

  • Verhit een tawa en leg de opgerolde paratha op de pan..

  • Bak aan beide kanten.
  • Smeer boter | olie | ghee aan beide kanten tijdens het koken.

  • Als het klaar is, uit de pan halen.
  • Serveer warm met een augurk naar keuze.
  • Herhaal hetzelfde voor de rest van het deeg en de vulling.
  • We hadden dit zoals het is, omdat we over het algemeen niet de voorkeur geven aan yoghurt samen met paneerparatha's.
  • Je kunt dit ook serveren met augurk .

Paneer paratha recept

  1. Zorg er altijd voor dat het water volledig uit de paneer is afgevoerd voordat u hem door elkaar gooit.
  2. Je kunt ook zelfgemaakte paneer gebruiken voor het maken van deze Paneer paratha.
  3. Ik raad ten zeerste aan om alle kruiden die in de ingrediëntenlijst worden genoemd, toe te voegen om de vulling te maken.
  4. Paneer paratha blijft 3-4 uur zacht, dus je kunt dit ook als lunchbox inpakken.

Het bericht Paneer paratha recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo