PaleOMG Fall Book Club

Bron

Met verse groenten van de groenteboer werken is fantastisch, bijvoorbeeld nieuwe combinaties uitproberen en hier met het gezin van genieten. Een geweldige bezigheid is het, er zijn zoveel variaties en je gaat achter andere smaken komen. Een ovengerecht bereiden is ook zeer leuk om te doen. Je ruikt de lekkerste geuren al door het hele huis. Mooi groen en vers geplukt uit eigen moestuin. Wat komt er deze week op tafel?

Ik ben nooit een grote lezer geweest. Ik herinner me nog toen ik in de 7e klas zat en mij werd verteld dat ik in een leesklas voor speciale behoeften moest zitten en dat is me altijd bijgebleven. Sindsdien heb ik in mijn hoofd dat ik een vreselijke lezer ben en daarom heb ik het grootste deel van mijn leven vermeden om te lezen. Gek hoeveel littekens onze adolescentie ons maakt. Onderweg raakte ik in mijn tienerjaren verslaafd aan Twilight en dook ik iets later in de Hunger Games-serie, maar ik vulde mijn tijd vooral met … nou ja … schrijven! Ik heb meer dan 2500 blogposts, 13.000 instagramposts geschreven, en de heer weet hoeveel Facebook-posts sinds ik weiger om daarheen te gaan en er tegenwoordig naar te kijken. Mijn punt is dat lezen nooit mijn ding is geweest, omdat ik bijna altijd op mijn telefoon, computer of in de keuken content aan het maken ben waar ik in de toekomst trots op kan zijn. Maar gelukkig is onze wereld verschoven naar audioboeken en is het gemakkelijker dan ooit om te leren terwijl ik werk, terwijl ik train, terwijl ik ga wandelen, terwijl ik me opmaak en terwijl ik de was opvouw. Nu kan ik boeken binnen een week of twee (soms dagen) in plaats van maanden doornemen. Het is waanzinnig geweldig!

Ik heb de laatste tijd heel veel boeken op instagram gedeeld, dus ik dacht dat het eindelijk tijd was om ze allemaal in één blogpost te verzamelen en elk seizoen nieuwe boekenclubposts te blijven delen, omdat ik nieuwe boeken vind die resoneren met mij en wat ik Ik ga door op dat moment in mijn leven. Voor mij staat deze keer in het teken van spiritualiteit, groei en zelfverbetering. Het kan dus zijn dat je deze boeken niet aanspreekt als die onderwerpen je niet interesseren. Hoe dan ook, ik wil enkele boeken delen die me recentelijk hebben geholpen en hopelijk kunnen ze hetzelfde voor jou doen. En als je boeken hebt die je leuk vond of waarvan je denkt dat ik ze moet lezen, laat ze dan achter in de reacties hieronder. Ik zou graag horen wat je tegenwoordig aan het graven bent en voeg dat toe aan mijn lijst! Laten we nu naar mijn nieuwste favorieten gaan!

Dying to Be Me – Dit boek resoneerde zo diep met mij. Terwijl ik in spiritualiteit duik en probeer erachter te komen wat voor mij het meest logisch is, heb ik graag naar verschillende boeken geluisterd, maar deze sprak me aan. De auteur deelt haar bijna-doodervaring en wat het haar heeft geleerd over het universum, waarom we hier zijn en wat we daarna zullen ervaren. Door dit boek voelde ik me meer verbonden met de wereld om me heen en medelevend met mensen die het leven allemaal op verschillende manieren ervaren. Het deed me het leven door een nieuwe, mooiere lens zien en deed me op een heel andere manier naar de dood kijken. Ik hield van dit boek met heel mijn hart.

Vele levens, vele meesters – Dit was het eerste boek waar ik naar luisterde toen ik op mijn eigen spirituele pad begon. Het deelt de ervaring en het verhaal van een psychotherapeut van een van zijn patiënten die zich tijdens hypnose hun trauma's uit het vorige leven begon te herinneren. Sommige mensen geloven dat we vorige levens hebben gehad en andere niet, maar ik vond dit een zeer eye-opener die me hielp het leven een beetje anders te zien en op een nieuwe manier naar de relaties en mensen in mijn leven te kijken. Dit is een supersnelle lees-/luisterfilm die ik ten zeerste aanbeveel, ongeacht je religieuze of spirituele opvattingen.

Spiritueel Sassy – Ik begon Sah D'Simone waarschijnlijk een jaar geleden op Instagram te volgen en maakte snel contact met zijn geest en drive om zijn best mogelijke leven te creëren. Ik verbond me ook met zijn passie voor meditatie, ademwerk en zelfgroei. Ik raad je ten zeerste aan om naar dit boek te luisteren, omdat je Sah zijn levensverhaal en zijn praktijken in zijn eigen stem kunt horen vertellen, wat naar mijn mening nog inspirerender is. Dit boek is in het zelfhulpgenre, maar het voelt alsof je gewoon luistert naar een vriend die het beste met je voor heeft.

Loslaten – Dit boek heeft mijn man veranderd en onze relatie voor altijd ten goede veranderd. Het is een van de belangrijkste redenen waarom we nog steeds sterk zijn in ons huwelijk, wat een paar maanden geleden niet het geval was. Dit boek gaat over overgave. Overgave aan het leven, loslaten van de dingen die ons tegenhouden, en omarmen wat het leven ons ook brengt. Ik vond dit boek een beetje droog om naar te luisteren, maar het bevat veel nuttige informatie die je in het dagelijks leven kunt gebruiken. Het heeft Brian enorm geholpen met loslaten en eindelijk leven. Het is verdomd geweldig.

Greenlights – Doe jezelf een plezier – lees dit boek niet, LUISTER ernaar. Ik dacht altijd aan Matthew McConaughey als de man die zonder shirt op het strand trainde met andere beroemde mensen, maar zijn verhaal herinnert ons er goed aan dat we de meeste mensen niet echt kennen. Mensen zijn diep, gecompliceerd, en hun verhalen en trauma's creëren de buitenste schil die we allemaal zien, terwijl hun nieuwsgierigheid hun pad op lange termijn bepaalt. Het verhaal van McConaughey is prachtig, nog mooier verteld door zijn vertelling in het audioboek. Als je zijn verhaal hoort, kan er iets in je ontbranden om het minder bewandelde pad te nemen en een leven te creëren waar je trots op bent.

The Subtle Art of Not Giving a Fuck – Ik heb dit boek lang geleden gelezen, maar ik dacht ik deel het hier omdat ik er nog steeds zo dol op ben. Ik volg Mark Manson nu al geruime tijd, maar zijn boek sprak me om voor de hand liggende redenen aan. Ik bedoel, er staat het woord fuck in de titel. Deze man snapt het. Mark deelt verhalen van andere mensen door het boek heen, samen met leuke anekdotes uit zijn eigen leven die je helpen het leven te ervaren, onderweg te verknoeien en op je twee benen te gaan staan met je hoofd omhoog … en dat terwijl je onderweg vloekt .

Denk als een monnik – Ik hield zo veel van dit boek dat ik het voor mijn vader kocht. Hij hield er niet van. Je wint wat je verliest wat. Maar voor mij gaf dit boek me overal kleine goudklompjes die ik in mijn dagelijks leven mee zal nemen. Het heeft me geholpen bewuster te worden als ik aan het wandelen ben, en dingen in me op te nemen die ik normaal niet zou doen. Het heeft me geholpen te onthouden dat iedereen zijn eigen strijd voert, het leven op een heel andere manier ervaart, en het heeft me geholpen om in het nu te blijven. Sinds ik dit boek heb gelezen, merk ik dat ik meer naar mensen glimlach, vreemden elke kans zeg die ik krijg, en elke vergelijking die ik met andere mensen heb loslaat. Het is behoorlijk rad.

De gewoonte om jezelf te zijn doorbreken – ik ben dol op dit boek. Bedenk hoe vaak je hebt gezegd: "Het is gewoon wie ik ben." Maar heb je je ooit afgevraagd wie je eigenlijk bent? En als jij die persoon was die besliste dat jij was… was jij dat eigenlijk? Joe Dispenza is iemand naar wie ik graag luister in podcasts en tv-shows, en ik luister graag naar zijn idee om spiritualiteit en neurowetenschap samen te brengen om je te helpen je eigen realiteit te creëren, niet de realiteit die onze genetica en de samenleving ons hebben verteld dat we zijn. Door meditatie en manifestatie legt Dispenza de basis om je te helpen het leven te creëren dat je altijd al wilde. Bovendien zijn zijn meditaties ongelooflijk!

Untamed – Dit boek werd door zoveel mensen aanbevolen, dus ik besloot het eens te proberen. En ik begrijp nu helemaal waarom mensen er zo dol op waren. Glennon Doyle is een ongelooflijke schrijver, ze is zo begaafd. Dit boek heeft alles te maken met het inspireren van je om het leven te leven door simpelweg te luisteren naar iemand die dapper het hunne heeft geleefd. Doyle deelt haar eigen liefdesverhaal met een man en vervolgens een vrouw, waarbij ze haar gezin mengt, gaandeweg een gezin voedt en leert om op je instincten te vertrouwen in plaats van te begraven zoals de samenleving ons heeft geleerd te doen. Het is geweldig om te lezen.

Diep – Dit is geen boek dat ik normaal gesproken zou oppakken, maar mijn goede vriendin heeft het aanbevolen en ze heeft vrijwel elk boek op de planeet gelezen, dus ik vertrouwde haar. En ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Ik luisterde naar dit boek en luisterde graag naar de auteur James Nestor. Het was alsof ik luisterde naar een vriend die een ongelooflijk leven heeft geleid en een nog ongelooflijkere verteller is. Nestor deelt zijn verhalen over het kijken naar vrije duikers die minutenlang naar onbegrijpelijke diepten duiken, tijd doorbrengen in de oceaan en duiken met walvissen en haaien, en wat het water hem door elke ervaring heeft geleerd. Het is een prachtig boek dat je ertoe brengt de oceaan te respecteren als nooit tevoren.

De kracht van wanneer – Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je 's nachts klaarwakker bent of waarom je nooit kunt uitslapen of waarom je geen eindeloze energie hebt zoals je partner, kan dat komen door je chronotype. Michael Breus deelt de vier chronotypes die hij heeft gemaakt op basis van onze biologie en hormonen. Of je nu een beer, leeuw, dolfijn of wolf bent; Breus geeft een overzicht van hoe u synchroon kunt lopen met uw natuurlijke ritme, zodat u het meeste uit elke dag kunt halen, ongeacht uw chronotype. Wil je weten wat de beste tijd is om koffie te drinken? Beste tijd om seks te hebben? De beste tijd om een nuchtere discussie met uw echtgenoot te hebben? Hij splitst dat op voor elk chronotype om u te helpen het meeste uit het leven te halen, zodat u niet constant moe bent of op hol slaat.

Waarom we slapen – Als je dit nog niet wist, is slapen GEK belangrijk. Wild belangrijk. Het houdt onze eetlust gereguleerd, het verbetert ons geheugen, het vermindert gezondheidsrisico's, reguleert de bloedsuikerspiegel en meer. Maar we leven in een samenleving die mensen prijst die minder slapen en meer werken. Maar dat verhaal moet veranderen en dit boek bezegelt de deal voor mij. Dit boek leert je hoe belangrijk slaap is, zodat je er hopelijk een prioriteit van kunt maken in je leven in plaats van al het andere ervoor te plaatsen.

Drugsgebruik voor volwassenen – Laat me eerlijk zijn… Ik heb dit boek nog niet uit. Ik ben er net aan begonnen. Dus ik zou het nog niet helemaal aanbevelen, MAAR ik heb wel naar Dr. Carl Hart geluisterd op een podcast en ik vond zijn idee over drugsgebruik echt geweldig. Als je naar mijn podcast hebt geluisterd, ken je mijn standpunt over drugs en het was echt interessant om iemand te horen die een soortgelijk standpunt heeft, maar van iemand die deel heeft uitgemaakt van onderzoeken naar recreatieve drugs door de overheid. Als je anti-drugs of pro-drugs bent, is het gewoon verhelderend om iemands eerlijke ervaring te horen met een verantwoordelijke drugsgebruiker die ook een verantwoordelijke ouder, echtgenoot en professor is.

Ik hoop dat je deze lijst leuk vindt en ik kan niet wachten om te zien wat me aanspreekt, zodat ik in de toekomst nog meer kan delen!

Het bericht PaleOMG Herfst Boekenclub verscheen eerst op PaleOMG .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo