Paleo Pompoen Muffins

Bron

Een keukenmes kopen dat voor de meeste klussen geschikt is? Het koksmes bied je het beste. Met een glad mesblad snijdt je met gemak door verse producten. Wat iedere keuken kan gebruiken is een koksmes. Na een goed vervulde taak is opbergen op een veilige plek ontzettend aan te raden. Het is onze tip om om een messen magneetstrip te bestellen in alle keukenmessen hier aan te hangen.

Paleo Pumpkin Muffins zijn waar herfstdromen van gemaakt zijn! Ze zijn gemaakt met amandelmeel, gezoet met ahornsiroop en gevuld met walnoten voor extra textuur, waardoor ze de perfecte glutenvrije muffin zijn.

Pompoenmuffins gegarneerd met walnoten

Heb ik al gezegd dat ik geobsedeerd ben door deze paleo-pompoenmuffins? Omdat ik ben! Ik heb ze verschillende keren getest om er zeker van te zijn dat ze de perfecte textuur hadden en precies de juiste hoeveelheid pompoenkruid.

Kijk, ik ben dol op muffins, en de laatste tijd ben ik echt dol op glutenvrije muffins. Er zijn mijn bananenmuffins met amandelmeel, bananenmuffins met kokosmeel en de zeer populaire bosbessenmuffins met amandelmeel – bereid je voor om deze pompoenmuffins toe te voegen aan je lijst met 'favorieten!'.

Ik ben dol op de subtiele zoetheid die de ahornsiroop, samen met de pompoentaartkruiden, toevoegt aan dit recept voor pompoenmuffins. Ik ben dol op het gebruik van ahornsiroop in gebakken goederen (kijk naar jou, chocoladetaart met amandelmeel ), maar het brengt echt de herfstsmaken in deze muffins naar voren.

Functies van het recept

  • Ze zijn gemaakt met amandelmeel en gezoet met ahornsiroop, waardoor ze zowel glutenvrij als paleo zijn
  • Perfect vochtig dankzij de pompoen!
  • Geladen met walnoten voor extra textuur, maar kan gemakkelijk worden vervangen door chocoladeschilfers of pecannoten als je dat liever hebt.

twee op elkaar gestapelde pompoenmuffins naast een groot glas melk Ingrediënt notities:

  • Eieren – Geen vervanging! Omdat deze gemaakt zijn met amandelmeel, helpen de eieren om alles samen te binden. Als je deze zonder eieren maakt en ze blijken te zijn, laat het me dan weten!
  • Pompoen – Zorg ervoor dat je pompoenpuree gebruikt, geen pompoentaartmix.
  • Ahornsiroop – Naar mijn mening zijn pompoen en ahornsiroop een match made in heaven. Je kunt honing vervangen als je dat liever hebt, maar ze zullen niet zo zoet zijn.
  • Amandelmeel – Om de juiste textuur te krijgen, raad ik aan om amandelmeel te gebruiken, geen amandelmeel.
  • Kokossuiker – Optioneel. Ik denk dat een kleine hoeveelheid kokossuiker deze muffins PERFECT maakt, maar als je wilt dat ze minder zoet zijn, laat je de suiker gewoon weg.
  • Pompoentaartkruiden – Vooral voor deze muffins denk ik dat het het beste werkt om aparte kruiden (kaneel, gember, nootmuskaat en piment) te gebruiken in plaats van echte pompoentaartkruiden.

Stapsgewijze instructies

Stap 1: Klop de natte ingrediënten. Klop in een grote kom de eieren, pompoen, ahornsiroop en vanille samen tot een gladde massa.

oranje muffinbeslag in een glazen kom

Stap 2: Voeg de droge ingrediënten toe. Roer in een aparte kom het amandelmeel, kokossuiker, bakpoeder, bakpoeder, kruiden en walnoten door elkaar. Giet vervolgens de droge ingrediënten bij de natte en roer met een rubberen spatel totdat de bloem is verdwenen.

Stap 3: Verdeel het beslag. Vet een muffinvorm in of bekleed deze en verdeel het beslag (het recept maakt 14-16 muffins, dus het zal niet allemaal eerst de eerste ronde zijn).

muffinbeslag in een muffinvorm

Stap 4: Bak de muffins. Zet de vorm in de oven en bak de muffins voor 23-26 muffins, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm staan, gebruik dan een mes om de muffins voorzichtig te verwijderen en leg ze op een koelrek.

Tips en veelgestelde vragen van experts

  • Zorg ervoor dat je je muffinbeslag niet te lang mengt – een paar kleine klontjes bloem zijn oké!
  • Als je geen fan bent van walnoten, probeer dan in plaats daarvan chocoladeschilfers toe te voegen (zodat ze net zo smaken als mijn pompoentaart-overnight oats! ).
  • Om klontjes in het beslag te voorkomen, zeef je het amandelmeel door een fijne zeef voordat je het gebruikt.
  • Als je muffinvormpjes gebruikt, zorg er dan voor dat je ze allemaal besproeit met anti-aanbakspray voordat je het beslag toevoegt, zodat de muffins niet aan de vormpjes blijven plakken.

Kan ik in plaats daarvan paleopompoenbrood maken?

Je zou moeten kunnen. Volg het recept zoals beschreven, breng het beslag over in een broodpan en bak het ongeveer 45 minuten.

Kan ik amandelmeel gebruiken in dit recept?

Jij kan! Als je amandelmeel gebruikt in plaats van amandelmeel, moet het recept goed uitkomen. De textuur zal echter korreliger en minder glad zijn, dus houd daar rekening mee.

Hoe weet ik wanneer de muffins klaar zijn?

Je weet dat deze paleo-pompoenmuffins echt gaar zijn als je een tandenstoker in het midden steekt en deze er schoon uitkomt of met slechts een paar kruimels erop. Als er beslag op de tandenstoker zit, moet je ze iets langer bakken.

muffin met een hap eruit Opslag

  • Kamertemperatuur : Bekleed een bak met een papieren handdoek, plaats de muffins erop, leg er nog een papieren handdoek op en sluit de bak. Bewaar muffins maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking op het aanrecht.
  • Diepvriezer : wacht tot de muffins volledig zijn afgekoeld, wikkel vervolgens elke muffin in plasticfolie en plaats ze tot 3 maanden in een diepvriesbestendige zak.

Meer glutenvrije recepten

  • Chocolade Avocado Taart
  • Amandelmeel Cupcakes
  • Pompoenrepen zonder bloem

Als je dit recept hebt gemaakt, laat dan hieronder een reactie en sterbeoordeling achter. Bedankt!

Pompoenmuffins gegarneerd met walnoten

Paleo Pompoen Muffins afdrukken

Paleo Pumpkin Muffins zijn waar herfstdromen van gemaakt zijn! Ze zijn gemaakt met amandelmeel, gezoet met ahornsiroop en gevuld met walnoten voor extra textuur, waardoor ze de perfecte glutenvrije muffin zijn.
Cursus Ontbijt
Keuken Amerikaans
Dieet Glutenvrij, Vegetarisch
Trefwoord amandelmeel pompoenmuffins, paleo pompoenmuffins, pompoenmuffins
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 14 muffins
Calorieën 140kcal
Auteur Erin
Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 kop pompoenpompoenpuree, GEEN pompoentaartmix
  • 1/3 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 1/2 kopjes amandelmeel
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 kopje walnoten gehakt
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 ° en bekleed een muffinvorm met muffinvormpjes of vet deze in met anti-aanbakspray.
  • Klop in een grote kom de eieren, pompoen, siroop en vanille door elkaar.
  • Roer in een aparte kom het amandelmeel, kokossuiker, bakpoeder, bakpoeder, kaneel, gember, nootmuskaat, piment en walnoten door elkaar.
  • Giet de droge ingrediënten bij de natte en gebruik een rubberen spatel om ze voorzichtig samen te vouwen totdat de bloem verdwijnt.
  • Doe het beslag in je muffinvorm (het recept maakt 14-16 muffins, dus het past niet allemaal tegelijk), bak de muffins dan voor 23-26 muffins, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm, verwijder ze en leg ze op een afkoelrek. Genieten van!
Opmerkingen:

*Calorieën zijn voor 1 muffin en zijn een schatting*Kokossuiker is optioneel; als je niet van walnoten houdt, probeer dan chocoladeschilfers toe te voegen *Bewaren: bekleed een bak met een papieren handdoek, plaats de muffins erop en leg er nog een papieren handdoek bovenop. Sluit de container en bewaar de muffins maximaal 3 dagen bij kamertemperatuur.

Voeding

Calorieën: 140kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 4g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 35 mg | Natrium: 111 mg | Kalium: 80 mg | Vezel: 2g | Suiker: 7g | Vitamine A: 758IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 57 mg | IJzer: 1 mg

Het bericht Paleo Pompoen Muffins verscheen eerst op The Almond Eater .

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo