Paan Phirni recept

Bron

Een keukenmes kopen die het meeste kan? Het koksmes bied je het beste. Met het gladde mesblad is snijdt je probleemloos door verse producten. Als je van koken houdt dan wil je een goed koksmes. Verzorg het goed door het keukenmes voordat je het gaat gebruiken eerst aan te zetten met een aanzetstaal en stop het niet in de vaatwasser.

Paan kheer | Paan Phirni-recept – Paan-gearomatiseerd Phirni-recept – Noord-Indiase rijstkheer, op smaak gebracht met paanbladeren en Gulkand, een perfect dessert voor feesten en samenzijn.

Meestal Paan shots | beeda wordt geserveerd tegen het einde van elke maaltijd in een restaurantmaaltijd of op bruiloften. Ik neem meestal paan ladoo of paan shots of beeda, als ik voor een potluck ga. Nadat ik een heerlijk paan-ijs had uitgeprobeerd in een restaurant in Chennai, heb ik dat ook geprobeerd en op Jeyashris kitchen geplaatst.

Phirni is een populair dessert uit India, gemaakt met rijstmelk en suiker als hoofdingrediënten. Ik heb Phirni-recept en ook mango Phirni-recept in de keuken van Jeyashris gepost. We hebben ook een phirni -recept zonder toegevoegde suikers. In tegenstelling tot Singapore krijgen we hier geen Paan bladeren | vethalai op markten zo gemakkelijk. Zelfs voor festivals krijgen we het niet in Indiase winkels. Ik ben een paar dagen geleden thuis begonnen met kweken.

Ik kreeg het idee om paan kheer te maken en kreeg een paar tedere kleine blaadjes van de terrastuin van mijn vriend. De kheer | phirni is zo goed gelukt. We hebben hier allemaal van genoten na een Biryani-maaltijd en het was super verfrissend. Dus als je Paan bladeren over hebt na pooja | festival, ga je gang en maak deze Paan Phirni.

Bekijk onze interessante recepten met paanbladeren

  • Paan ladoo
  • Paan shots
  • Vethalai rasam
  • Paan ijs ice
  • Beeda
  • Vethalai sadam

Paan Phirni recept

Paan Phirni

Afdrukken Paan kheer | Paan Phirni recept

Romige rijstkheer met paansmaak, een verfrissend dessert na een zware maaltijd
Cursus Dessert
Indiase keuken
Trefwoord dessert, Festivalrecepten, snoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Inweektijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • 5 kleine paanblaadjes
  • 1 liter melk
  • ¼ kopje basmatirijst
  • 2 el Gulkand optioneel
  • 1/3 kopje suiker
instructies:

  • Was en laat de basmatirijst 20 minuten weken.
  • Giet het water af en maak er een gladde pasta van.
  • Voeg in een pan met dikke bodem de melk toe.
  • Als het warm is, voeg je de gemalen rijstpasta toe.
  • Zorg ervoor dat de rijstpasta niet erg dik is, het moet vloeibaar zijn als dosa-beslag.
  • Roer de melk goed door, anders kunnen er klontjes ontstaan.
  • Laat dit op een matig laag vuur garen.
  • Blijf roeren.
  • Laten we ondertussen de paanbladeren en gulkand malen. Als je geen gulkan toevoegt en de suiker mee vermaalt.
  • Voeg in een mixiepot de paanblaadjes en gulkand toe.
  • Ik gebruikte bladeren van eigen bodem en het waren kleine.
  • Als je in de winkel gekochte exemplaren gebruikt, die groot zijn, voeg dan 2 bladeren toe.
  • Maal dit tot een pasta, je kunt een klein beetje water toevoegen.
  • Zodra de melk dikker begint te worden, zoals een pap-consistentie, zet u het fornuis uit.
  • Voeg hier het paan gulkand mengsel aan toe.
  • Voeg suiker toe, ik heb 1/3 kopje suiker toegevoegd, maar als je wat extra zoetheid wilt of als je geen gulkan toevoegt, voeg dan wat meer suiker toe.
  • Meng goed.
  • Paan kheer | paan phirni is klaar.
  • Koel Serveren.
  • Je kunt garneren met tutti Frutti of wat gehakte noten.
Video

Opmerkingen:

  1. In plaats van de rijst te malen, kun je de geweekte rijst in de melk koken zoals we doen voor Chawal ki kheer
  2. Paan phirni is het lekkerst als hij gekoeld geserveerd wordt.
  • Was en laat de basmatirijst 20 minuten weken.

  • Giet het water af en maak er een gladde pasta van.

  • Voeg in een pan met dikke bodem de melk toe.

  • Als het warm is, voeg je de gemalen rijstpasta toe.

  • Zorg ervoor dat de rijstpasta niet erg dik is, het moet vloeibaar zijn als dosa-beslag.
  • Roer de melk goed door, anders kunnen er klontjes ontstaan.
  • Laat dit op een matig laag vuur garen.
  • Blijf roeren.
  • Laat dit 20 minuten koken.

  • Laten we ondertussen de paanbladeren en gulkand malen. Als je geen gulkan toevoegt en de suiker mee vermaalt.
  • Voeg in een mixiepot de paanblaadjes en gulkand toe.

  • Ik gebruikte bladeren van eigen bodem en het waren kleine.
  • Als je in de winkel gekochte exemplaren gebruikt, die groot zijn, voeg dan 2 bladeren toe.

  • Maal dit tot een pasta, je kunt een klein beetje water toevoegen.

  • Zodra de melk dikker begint te worden, zoals een pap-consistentie, zet u het fornuis uit.

  • Voeg suiker toe, ik heb 1/3 kopje suiker toegevoegd, maar als je wat extra zoetheid wilt of als je geen gulkan toevoegt, voeg dan wat meer suiker toe.
  • Meng goed.

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo