Overgebleven kalkoenbraadpan

Bron

De energie komt weer helemaal tot bloei door, bijvoorbeeld een gerecht uitproberen en daarna met z’n allen smakelijk van eten. In kookboeken puilen je ogen uit van al dat lekkers, hoe cool zou het zijn als jij dit ook kan? Groente blanceren is ook zeer leuk om te doen. Je ruikt het vers geurende kruid al door het hele huis. Met de eigen geteelde groente van je zoontje. Kan je niet meer wachten?

Deze overgebleven kalkoenbraadpan is romig en heerlijk! Gemaakt met je overgebleven kalkoen, het is het gemakkelijkste recept om net na Thanksgiving te maken! Het is ZOO GOED!

Als je van een hartige ovenschotel houdt, probeer dan ook deze Broccoli en Rijst Kip , deze Maïs Ovenschotel , of zelfs deze geweldige Ontbijt Ovenschotel !

Turkey casserole in a baking dish.

Wat is een overgebleven Turkse braadpan?

Als je op zoek bent naar het perfecte (heerlijke en makkelijke!) recept om al die overgebleven kalkoen op te gebruiken, dan ben je hier aan het juiste adres! Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn over deze overgebleven kalkoenbraadpan. Als je het eenmaal hebt gehaald, zul je hier bijna meer enthousiast over zijn dan over het Thanksgiving-diner! Ik ben er zelfs zo dol op dat ik een grotere kalkoen kook, zodat ik genoeg restjes heb om dit te maken!

Deze overgebleven kalkoenbraadpan is gemaakt met kalkoen, groenten, jus en maïsbrood . Het is alles wat je leuk vindt aan het Thanksgiving-diner, alles in één gerecht! En het smaakt niet alleen hemels, maar het is ook ZO makkelijk te maken! Het duurt slechts een paar minuten om het in elkaar te zetten. Het is bij ons thuis een traditie geworden om dit vlak na Thanksgiving te maken. Het was een geweldige manier om die Thanksgiving-geest nog wat langer vast te houden! Probeer het maar eens… Ik wed dat het ook voor jou een traditie zal worden!

Ingrediënten voor Overgebleven Kalkoen Ovenschotel

Een ding dat ik leuk vind aan dit recept is dat het niet naar restjes smaakt! Bovendien heb je waarschijnlijk de meeste ingrediënten bij de hand en klaar voor gebruik! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Boter: Voor dit recept gebruik ik zeker ongezouten boter. Zo hoef ik de hoeveelheid zout niet te veranderen.
  • Meel: Ik heb bloem voor alle doeleinden gebruikt voor dit recept en het werkt geweldig!
  • Kosjer zout: dit zal helpen om de smaken van alle andere ingrediënten te verbeteren.
  • Zwarte peper: De zwarte peper wordt gebruikt als de belangrijkste smaakmaker.
  • Kalkoenbouillon: als je wilt, kun je in plaats daarvan de drippings gebruiken die je over hebt van je Thanksgiving-diner!
  • Zware room: ik gebruik dit in plaats van melk vanwege de textuur die het aan de saus toevoegt.
  • Scherpe cheddar: Als je geen scherpe cheddar hebt, kun je in plaats daarvan provolone of mozzarella gebruiken!
  • Kalkoenvlees: U kunt licht of donker vlees gebruiken als gerecht. Snijd het in blokjes en je bent klaar om te gaan!
  • Maïsbroodblokjes: Als je niet van maïsbrood houdt, kun je in plaats daarvan gewone opvulblokjes gebruiken.
  • Diepvriesgroenten : Ik gebruikte diepvrieserwten, gehakte wortelen, bevroren sperziebonen en bevroren maïs!

Laten we een braadpan maken!

Dit duurt slechts 5 minuten om samen te gooien! Het is supergemakkelijk en ik vind het geweldig dat mijn kinderen erom vragen! Dat noem ik nou een win-win!

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 350 graden.
  2. Smelt boter, voeg droge ingrediënten toe en klop: Voeg de boter toe aan een grote pan op middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg dan de bloem, het zout en de peper toe. Klop goed tot het volledig gemengd is en laat 1 minuut koken.
  3. Voeg bouillon toe: Voeg de bouillon toe en klop tot het volledig gemengd is.
  4. Meng room en kaas: Meng de zware room langzaam in kleine stappen en klop tot het volledig is gecombineerd. Voeg de cheddar toe en klop tot het gesmolten is.
  5. In bakvorm doen: Zet het vuur uit en haal een bakvorm eruit. Voeg de kalkoen en het maïsbrood toe aan de pan.
  6. Top met ingrediënten en voeg kaassaus toe : Top met de overige ingrediënten. Schenk de kaassaus over de bakvorm.
  7. Bakken: Bak, afgedekt gedurende 20 minuten, daarna 10 minuten onafgedekt.

Process of making turkey casserole in step by step photos.

Verander het met deze mix-ins!

Deze overgebleven kalkoenbraadpan is serieus zo goed. Hier zijn een paar ideeën over verschillende mix-in-ingrediënten die je kunt gebruiken om het te veranderen!

  • Blokjes vullen: ik gebruikte maïsbrood omdat dat onze traditionele broodoptie is. Maar je kunt in plaats daarvan ook gewone vulling gebruiken!
  • Overgebleven groenten: als u geroosterde overgebleven groenten van uw Thanksgiving-diner heeft, gebruik die dan. Of allebei! Mixen en matchen maakt dit gerecht zo lekker!
  • Jus: Als u een donkerdere jus wilt, laat uw roux dan iets langer koken om bruin te worden. Ik voegde ook superscherpe cheddar toe aan de jus.
  • Voeg iets zoets toe: Als je iets zoets wilt toevoegen, stippel dan de bovenkant met je favoriete cranberrysaus! Dat geeft een geweldige kleur en zorgt ervoor dat het er zo goed uitziet en smaakt!
  • Gebruik in plaats daarvan rijst: als je geen fan bent van vulling, kun je het paneren helemaal overslaan! In plaats daarvan kun je bruine rijst of wilde rijst gebruiken!
  • Vlees: In deze braadpan kun je donker vlees of licht vlees gebruiken! Als je dit in andere tijden van het jaar wilt maken, gebruik dan een rotisserie-kip. In plaats van de kalkoendruppels kun je in plaats daarvan ook kippenbouillon (of bouillon) gebruiken!
  • Kaas: ik gebruikte scherpe cheddarkaas, maar provalone, swiss of mozzarella zou ook geweldig zijn!
Turkey casserole in a baking dish.
Restjes bewaren

Ik weet het, ik weet het … het bewaren van restjes van restjes is gek! Gek goed! Hier leest u hoe u deze overgebleven kalkoenbraadpan kunt bewaren om later te eten! Het maakt een geweldige lunch de volgende dag!

  • Koelkast: Zodra uw braadpan is afgekoeld, plaatst u deze in een luchtdichte container. Zet het in je koelkast en het blijft 3-4 dagen goed!
  • Opwarmen: Je kunt je braadpan eenvoudig opwarmen in de magnetron! Kook het op hoog gedurende 1-2 minuten of tot het is opgewarmd.

Turkey casserole in a bowl with a fork on the side.

Meer heerlijke stoofschotels om te proberen

Ovenschotels zijn zo geweldig voor het hele gezin! Er zijn ZO veel verschillende recepten dat je familie gek zal worden! Ik heb een paar van mijn favorieten bedacht die je MOET PROBEREN! Ze zijn zo goed en geweldig voor degenen die onderweg zijn wanneer je het druk hebt en gewoon een goede, snelle en gemakkelijke maaltijd nodig hebt! Genieten van!

Diner

Gebakken Roomkaas Spaghetti Braadpan

Bijgerechten

Aardappelpuree met zure room en bieslook

Diner

Kip Tetrazzini Braadpan

Diner

Geladen Gestapelde Kip Enchilada Braadpan

Overgebleven kalkoenbraadpan afdrukken

Deze overgebleven kalkoenbraadpan is romig en heerlijk! Gemaakt met je overgebleven kalkoen, het is het gemakkelijkste recept om net na Thanksgiving te maken! Het is ZOO GOED!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord kalkoen ovenschotel
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 510kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 4 eetlepels boter
  • 1/4 kop meel
  • 1/2 theelepel koosjer zout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 kop kalkoenbouillon
  • 1 kop zware room
  • 1 kop scherpe cheddar versnipperd
  • 2 kopjes kalkoenborstvlees gekookt en gehakt
  • 2 kopjes maïsbroodblokjes verdeeld
  • 1/2 kop bevroren erwten
  • 1 kop gehakte wortelen
  • 1 kop gehakte bevroren sperziebonen
  • 1/2 kop bevroren maïs
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Roer de bloem, zout en peper erdoor om een roux te maken. Klop langzaam de kalkoenbouillon en vervolgens de slagroom erdoor en klop tot het begint in te dikken. Voeg de cheddar toe en blijf kloppen tot het gesmolten is.
  • Voeg in een grote kom de kalkoen, 1 kopje maïsbrood, erwten, wortelen, sperziebonen en maïs toe. Voeg de kaassaus toe en mix tot het is opgenomen.
  • Verdeel gelijkmatig in een 9×13 inch pan . Top met de resterende maïsbrood. Dek af met folie en bak 20 minuten. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten goudbruin.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 26 november 2021Oorspronkelijk geplaatst op 19 november 2017

Voeding

Calorieën: 510kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 50g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 185 mg | Natrium: 841 mg | Kalium: 692 mg | Vezel: 2g | Suiker: 5g | Vitamine A: 3655IE | Vitamine C: 7 mg | Calcium: 183 mg | IJzer: 2 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo