Overgebleven Ham en Kaas Broccoli Braadpan

Bron

Is jouw bakkersmes aan vervanging toe? Deze en nog vele andere messen kan je bij ons vinden. Direct merk je een significant verschil terug in je gerechten, je zou zo de professionele keuken in kunnen. Jezelf zo min mogelijk inspannen? Geef de zware taken aan het mes, dan gaat het goed. Met een magneetstrip hang je weer je keukenmes op, dit is een veel gekozen manier. Berg je keukenmes, iedere top kok verzorgt messen onder de kraan en niet in de afwasmachine.

Als je ham over hebt van je vakantiediner, dan is deze braadpan iets voor jou! Heerlijke noedels gegarneerd met kaassaus, ham, broccoli en knapperige broodkruimels, dit gerecht zal een favoriet zijn bij het hele gezin!

Als je dol bent op het koken van stoofschotels voor je gezin, MOET je deze kipschotel , deze maïspan en deze ongelooflijk heerlijke ontbijtschotel proberen!

Casserole with ham, noodles, broccoli and cheese sauce in a dish. Kaasachtige Ham en Broccoli Braadpan

Naar mijn mening is er niets beters dan wanneer ik mijn restjes kan gebruiken om weer een heerlijke maaltijd te maken. Misschien zelfs een maaltijd beter dan de eerste! Ik kook meestal wat ham met Kerstmis (in plaats daarvan maak ik dit jaar misschien deze met abrikoos geglazuurde ham). Maar het punt is, die maaltijden maken ZO veel ham dat ik altijd veel over heb.

Dat is waar dit gerecht om de hoek komt kijken! Het is zo lekker dat het niet eens naar restjes smaakt en het verbruikt al mijn extra eten van de avond ervoor. Ik zou zeggen dat is een win-win. Deze braadpan heeft het allemaal. Noedels, saus, groenten en ham. Dus als je gewoon een paar snelle broodjes wilt maken die daarbij passen, dan ben je helemaal klaar! Makkelijk, lekker en een maaltijd waar mijn hele familie het over eens kan zijn… Heb ik je al overtuigd om het te proberen??

Ingrediënten die je nodig hebt om een overgebleven hamschotel te maken

Ok, dus ik weet dat de titel "overgebleven" ham zegt, maar je kunt gewoon naar buiten gaan en wat ham kopen om te gebruiken! Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor de exacte afmetingen.

  • Rotini-noedels : als je deze noedels niet hebt, kun je in plaats daarvan grote elleboognoedels of vlinderdaspasta proberen.
  • Boter : In dit recept heb ik ongezouten boter gebruikt.
  • Meel : Alle purpoe-meel werkt geweldig!
  • Zout en peper: dit wordt gebruikt om het gerecht op smaak te brengen en alle andere smaken te versterken.
  • Kippenbouillon: Het gebruik van kippenbouillon voegt wat extra smaak toe.
  • Heavy cream: Dit zorgt voor de romigheid die de saus zo lekker maakt!
  • Scherpe cheddar: Als je dit uit een blok versnippert (in plaats van het voorverpakt in de winkel te halen), zal het beter smelten in de saus.
  • Ham : Ik snij mijn overgebleven ham in stukjes, maar je kunt elke ham gebruiken die je in huis hebt.
  • Broccoli: Stoom je broccoli en hak hem fijn voordat je hem in de braadpan doet.
  • Paneermeel: deze worden gemengd met de boter en erop gelegd om het die knapperige textuur te geven als het klaar is met koken.
  • Parmezaanse kaas: dit gaat er bovenop!

Laten we een braadpan maken!

Deze cheesy, overgebleven ham en broccoli ovenschotel zal je van je sokken blazen als je hem proeft! Oh, en had ik al gezegd dat het super snel en makkelijk te maken is? Ga je gang en probeer het!

  1. Kook de pasta: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Maak de saus: Verwarm de oven voor op 350 graden en spuit een pan van 9×13 inch in met een kookspray met antiaanbaklaag. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Roer de bloem, zout en peper erdoor om een roux te maken. Klop langzaam de kippenbouillon en vervolgens de slagroom erdoor en klop tot het begint in te dikken. Voeg de cheddar toe en blijf kloppen tot het gesmolten is.
  3. Combineer in ovenschaal: in een grote kom de ham, broccoli, pasta en kaassaus kammen. Verspreid in je 9×13 inch ovenschaal.
  4. Smelten en combineren : Meng in een kleine kom gesmolten boter, broodkruimels en Parmezaanse kaas.
  5. Strooi over de braadpan: Bedek met de topping en bak 20-25 minuten of tot het bubbelt.

6 pictures showing how to make the cheese sauce and pout it onto the noodles.

Tips voor het bakken van een braadpan

Ik hou van een goede braadpan en ik wil dat deze overgebleven ham-braadpan perfect voor je is. Hier zijn een paar tips waarvan ik denk dat ze je zullen helpen.

  • Kleine stukjes ham: Zorg ervoor dat wanneer u uw ham snijdt, deze in hapklare stukken is. Het mengt beter en is makkelijker te eten!
  • Paneermeel: U kunt alle soorten paneermeel gebruiken. Ik gebruik meestal gewoon traditionele broodkruimels, maar je kunt panko of zelfs gekruide broodkruimels gebruiken als je van die smaak houdt!
  • Pasta: je kunt elke pasta gebruiken die je bij de hand hebt. Roniti, penne, bowtie, etc. Als je dit gerecht wat gezonder wilt maken, gebruik dan wat volkoren pasta.

A close up of cheesy ham casserole.

Restjes bewaren

Restjes van restjes bewaren klinkt gek! Maar deze overgebleven cheesy ovenschotel met ham en broccoli is de volgende dag heerlijk! Je kunt het zelfs van tevoren maken, zodat je het lekker vers kunt bakken wanneer je het nodig hebt!

  • Vooruit maken: Dit kan tot 24 uur van tevoren. Gewoon afdekken en in de koelkast bewaren tot het klaar is om te bakken. Volg daarna de bakinstructies die je op de receptenkaart kunt vinden.
  • Diepvriezer: Als je dit wilt invriezen om later te maken, kun je het het beste invriezen voordat je het gaat bakken. Bedek de pan goed met folie en noteer de aanwijzingen op de bovenkant van de container (samen met de datum). Haal de braadpan uit de vriezer en laat hem een dag voor het bakken in de koelkast ontdooien . Dit bevriest voor 1 maand.
  • Opwarmen: Door de kaasachtige saus in deze braadpan warmt hij heel goed op en droogt hij niet uit. Om restjes opnieuw op te warmen, verwarm je je oven tot 350 graden Fahrenheit en bakt hij 20-25 minuten of totdat hij helemaal is opgewarmd. Je wilt niet te lang bakken.

Cheesy ham casserole in a bowl, ready to eat.

Meer Hame-recepten om te proberen

Wil je nog meer recepten met ham uitproberen, dan ben je hier aan het goede adres! Ik heb een aantal van mijn favoriete hamrecepten verzameld die voor elke gelegenheid geschikt zijn. Ham is iets dat mijn hele familie graag eet, dus deze zijn altijd een groot succes!

Avondeten

Beter dan Afhaalham Gebakken Rijst

Soep Recepten

Ham en Aardappel Cheddar Soep

Avondeten

Gekruide Rub Bruine Suiker Ananas Geglazuurde Ham

Avondeten

Easy Ham en Zwitserse Stromboli

Print Leftover Ham en Kaas Broccoli Casserole

Als je ham over hebt van je vakantiediner, dan is deze kaasachtige hamschotel iets voor jou! Heerlijke noedels gegarneerd met kaassaus, ham, broccoli en knapperige broodkruimels, dit gerecht zal een favoriet zijn bij het hele gezin!
Cursus Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord ham en kaas ovenschotel, ham ovenschotel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 582kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 12 ons rotini noedels
  • 4 eetlepels boter
  • 1/4 kop meel
  • 1/2 theelepel koosjer zout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 kop kippenbouillon
  • 2 kopjes slagroom
  • 1 kop scherpe cheddar, versnipperd
  • 2 kopjes ham gehakt
  • 2 kopjes gestoomde broccoli gehakt
Topping:

  • 2 eetlepels boter gesmolten
  • 1/2 kopje Italiaanse broodkruimels
  • 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas
instructies:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 350 graden en spuit een pan van 9×13 inch in met een kookspray met antiaanbaklaag. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Roer de bloem, zout en peper erdoor om een roux te maken. Klop langzaam de kippenbouillon en vervolgens de slagroom erdoor en klop tot het begint in te dikken. Voeg de cheddar toe en blijf kloppen tot het gesmolten is.
  • Meng in een grote kom de ham, broccoli, pasta en kaassaus. Verspreid in je 9×13 inch ovenschaal.
Om de topping te maken:

  • Meng in een kleine kom gesmolten boter, broodkruimels en Parmezaanse kaas.
  • Bedek met de topping en bak 20-25 minuten of tot het bubbelt.

Voeding

Portie: 8 personen | Calorieën: 582kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 17g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 22g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Transvet: 1g | Cholesterol: 129 mg | Natrium: 917 mg | Kalium: 293 mg | Vezel: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 1180IE | Vitamine C: 3 mg | Calcium: 104 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo