Opgeklopte Feta Dip

Bron

Een mes kopen? Natuurlijk doe je dat op keukengerijk.nl de website met verstand van keukenmessen. Kijk eens naar dit broodmes, deze mag toch wel in jouw messenset worden toegevoegd. Er is geen tijgerbrood meer dat zal pletten of kruimelen met dit kartelmes.

Het wordt niet veel beter dan opgeklopte feta-dip!! Perfect romig en gegarneerd met kruiden en specerijen, deze dip zal het gesprek van het feest zijn!

Jullie weten allemaal dat ik een goede duik niet kan weerstaan. Sommige van mijn andere favorieten zijn zelfs deze olijfolie , deze kaas en deze cannoli-dip !

Whipped feta dip in a bowl with a pita slice in it. Slagroom Feta Dip

Oké, ik ben hier om je nu te vertellen dat je deze dip MOET PROBEREN !! Ik heb niet genoeg woorden om je te vertellen hoe goed dit is. Je moet het gewoon zelf proberen! Als je van de smaak van fetakaas houdt, dan is deze dip echt iets voor jou! Het tilt fetakaas naar een hoger niveau en is perfect om te dippen met een Crostini , deze lekkere bruschetta of gesneden pitabroodje! Als we eerlijk zijn, ben ik hier om je te vertellen dat deze dip zo lekker is dat ik hem bijna gewoon zou kunnen eten!

Deze dip smaakt niet alleen als een klein stukje hemel, maar het is ZO gemakkelijk te maken. Ik heb het over 5 minuten en het is klaar! Wat geweldig is! Behalve het feit dat ik denk dat ik het dan te vaak maak… Is dat iets? De fetakaas gemengd met knoflook, citroenschil en rode pepervlokken maakt dit echt een opvallende dip! Ga je gang en probeer het eens. Sterker nog, je zou het kunnen verdubbelen. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen!

Ingrediënten in Slagroom Feta Dip

Oké, ik weet dat deze lijst met ingrediënten geen dingen zijn die je normaal zou samenstellen, maar geloof me!! Het smaakt ZO GOED! Zie de receptenkaart aan het einde van de post voor exacte afmetingen.

  • Feta kaas: Je kan verkruimeld of een blok gebruiken!
  • Roomkaas: als je de tijd neemt om dit 30 minuten van tevoren uit te zetten, wordt het ZO glad!
  • Knoflookteentjes: Heb je geen verse teentjes dan kun je gehakte knoflook gebruiken! ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Olijfolie: dit helpt alles bij elkaar te mengen.
  • Citroensap en zest : als je een verse citroen gebruikt, ga je nooit meer terug! Ik hou ervan hoe vers het deze smaak maakt!
  • Zout: Het zout brengt de smaak van alle andere ingrediënten echt naar voren!
  • Peper: Een klein beetje peper maakt het verschil. Je hebt niet veel nodig!
  • Rode pepervlokken: dit zorgt voor de BESTE smaak zonder enige hitte!

Laten we een duik maken!

De 5 minuten die nodig zijn om deze opgeklopte feta-dip te maken, zijn zeker de moeite waard! Het is zo eenvoudig dat je niet eens een excuus nodig hebt om het te maken! Doe het gewoon!

  1. Combineer ingrediënten : Combineer feta, roomkaas, knoflook, olijfolie, sap en rasp, zout, peper en rode pepervlokken in een keukenmachine.
  2. Pulseer en serveer: Pulseer tot een gladde en romige massa. Serveer met pitabroodjes, wortelen, crackers of komkommers.

Ingredients in a food processor.

Wat erbij te serveren?

Als je wilt weten hoe je deze opgeklopte feta-dip eet, dan heb ik wat ideeën voor je! Het mooie van deze opgeklopte feta-dip is dat je hem met bijna alles kunt serveren!

  • Groenten: probeer hier wat groenten in te dippen! Ik ben er dol op, maar mijn favorieten zijn wortelen, komkommers, olijven!
  • Crackers: je kunt nooit fout gaan met crackers en dip! Enkele van mijn favorieten om te gebruiken zijn Wheat Thins, Triscuts en Ritz-crackers. Maar wees creatief. Alles waar je van houdt, zal werken!
  • Brood: Als je echt zin hebt, dip er dan wat brood in! Een crostini , een baguette of zuurdesembrood smaken er heerlijk bij!

A close up of whipped feta dip.

Restjes bewaren

Als je het geluk hebt om wat van deze dip over te hebben, kun je hem gemakkelijk bewaren voor later! Zet het gewoon in een luchtdichte verpakking in je koelkast. Het zal ongeveer een week duren. Roer het gewoon goed door als je klaar bent om het weer te eten!

Meer dips om te proberen

Je kunt nooit fout gaan met te veel diprecepten! Er zijn er zo veel. Hartig, zoet, cheesy, pittig. Echt, noem maar op en er is een dip voor! Hier zijn nog een paar van mijn favorieten die constant in ons huis worden herhaald. Ik hou van ze, mijn kinderen zijn dol op ze, dus ze zijn winnaars in mijn boek!

Voorgerechten

Warme Maïs Dip

Dressings, Sauzen en Dips

Dip van 5 minuten van een miljoen dollar

Dressings, Sauzen en Dips

Waanzinnig heerlijke warme krabdip

Voorgerechten

Geweldige Rotel-dip

Opgeklopte feta-dip afdrukken

Het wordt niet veel beter dan opgeklopte feta-dip!! Perfect romig en gegarneerd met kruiden en specerijen, deze dip zal het gesprek van het feest zijn!
Cursus Voorgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord slagroom feta dip
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 325kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 12 ons feta verkruimeld of in blokjes
  • 8 ons roomkaas verzacht
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1/2 citroensap en zeste
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • snufje rode pepervlokken
instructies:

  • In een keukenmachine combineer je feta, roomkaas, knoflook, olijfolie, citroensap en rasp, zout, peper en rode pepervlokken.
  • Pulseer tot een gladde en romige massa. Serveer met pitabroodjes, wortelen, crackers of komkommers.

Voeding

Calorieën: 325kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 10g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 16g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Cholesterol: 92 mg | Natrium: 948 mg | Kalium: 105 mg | Vezel: 1g | Suiker: 4g | Vitamine A: 749IE | Vitamine C: 5 mg | Calcium: 321 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo