Op zoek naar een grotere nakiri, misschien 180 mm?

Bron

Ik heb de afgelopen 18 maanden een (goedkoop, ongeveer $ 60 all-in te koop) 165 mm witte #2/zacht ijzer kurochi nakiri met "D"-vormige wa-handgreep gebruikt.

Dingen om van te houden – Licht. DUN. Glijdt dwars door groenten, minimale inspanning. Slijpt moeiteloos en bijna onmiddellijk, maar hoeft niet vaak te worden geslepen in mijn thuiskeuken.

Dingen om NIET van te houden: Zelfs na het ontwikkelen van een behoorlijke patina, wil het roesten, tenzij religieus gewassen in warm water en afgeveegd op een SCHONE handdoek op het moment dat je…

Op zoek naar een grotere nakiri, misschien 180 mm?

Bron

Het tomatenmesje is voor een keukenmes best klein. Tomatenmessen kunnen aan de mespunt een vork bezitten maar hoeft zeker niet. Een tomaat valt bovendien met een glad lemmet te snijden zoals een koksmes dit heeft. De tomaten schil is best taai waardoor dit alleen met een enorm scherp koksmes gaat lukken. Met dank aan de fijne kartels van het mesje is die tomaten vel moeiteloos te snijden.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo