Ongelooflijke Parmezaanse kaas Gegratineerde Courgette (courgetteschotel)

Bron

Het keukenmes bezit een mooi lang dun en bovenal flexibel lemmet om zo dicht mogelijk langs graat te snijden. En onbetwistbaar natuurlijk, het snijvlak is enorm scherp, je snijdt er moeiteloos mee door vlees en vis.
Koop deze of 1 van onze andere fileermessen, je kan het al snel toevoegen aan je messenset.

Three Cheese Courgette Gratin heeft laagjes romige, kaasachtige saus en is gegarneerd met een knapperige boterachtige topping. Ooey-kleverig en cheesy, dit low-carb take-on comfort food zal elke menigte behagen!

Dit recept is een variatie op klassieke gegratineerde aardappelen . Gratins zijn zo rijk en heerlijk dat ze van elke maaltijd een genot maken om te serveren en te eten. Probeer romige bloemkool , spruitjes of gegratineerde aardappelen en champignons voor een overheerlijke smaak waar je dol op zult zijn!

Parmesan Zucchini Gratin in a white dish. Courgette Ovenschotel Recept

Als je een bijgerecht wilt om indruk te maken, dan is dit het! Courgette is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je! Het bevat weinig calorieën, is keto-vriendelijk en zit boordevol antioxidanten, kalium en vitamine B en C. Voor die momenten waarop je echt comfortvoedsel wilt, maar niet te veel calorieën wilt binnendringen, is dit het gerecht voor jou. Courgettegratin is net zo bevredigend en vullend als een aardappelgerecht met de helft van de koolhydraten!

Het andere geweldige aan dit recept is dat het heel gemakkelijk te combineren is. Het maakt gebruik van zoveel eenvoudige ingrediënten dat je misschien niet eens naar de winkel hoeft te gaan! Ik weet dat je familie gek zal worden van dit snelle en gemakkelijke gerecht. Als bijgerecht past het zo goed bij een verscheidenheid aan gerechten, maar eerlijk gezegd is deze courgettegratin zo lekker dat je hem misschien wel alleen wilt eten!

Ingrediënten Courgettegratin

Deze pantry-nietjes komen samen om de meest stevige, goedkope goedheid te creëren! Courgettegratin is de perfecte combinatie en het lekkerste bijgerecht op tafel deze zomer. Zie de receptenkaart hieronder voor volledige receptdetails.

  • Courgette: je hebt 6 middelgrote courgettes nodig, in plakjes. Je kunt in plaats daarvan ook je courgette raspen voor een meer noedelachtige textuur.
  • Mozzarella Kaas: De rekbare, melige textuur van Mozzarella is perfect voor gratins.
  • Parmezaanse kaas: Parmezaanse kaas voegt een geweldige smaak en nootachtigheid toe.
  • Cheddar Cheese: Cheddar is altijd een favoriet vanwege de scherpe smaak en kleur.
  • Melk: elk percentage melk is voldoende, magere, 1%, 2% of zelfs heel.
  • Heavy Whipping Cream: voegt vocht en dikte toe aan uw romige saus.
  • Meel: Voor gebruik als verdikkingsmiddel. Bloem voor alle doeleinden werkt geweldig!
  • Boter: Voegt een rijke smaak toe aan uw gratin. Alles is beter met boter!
  • Zout: voeg naar smaak meer of minder toe.
  • Knoflookpoeder: Voor een perfecte hartige smaak! Geloof me, hier wil je knoflook in.

Courgette Gegratineerde Kaasachtige Topping

Als je van kaas houdt, dan is deze topping to die for! Bak de courgettegratin net genoeg om de kaas te laten smelten met die korstlaag bovenop de braadpan. Eenmaal gebakken zul je van deze combinatie houden!

  • Broodkruimels: U kunt Panko of gewoon paneermeel gebruiken
  • Parmezaanse kaas: dit voegt extra smaak en textuur toe aan uw gratin.
  • Boter: houdt alles bij elkaar en zorgt ervoor dat het geweldig smaakt.

Courgettegratin met drie kazen maken

In slechts 4 eenvoudige stappen heb je een heerlijk diner waar het hele gezin dol op zal zijn! Dit recept voor courgettegratin kost slechts 15 minuten voorbereidingstijd en dan is het hands-off!

  1. Mix Samen Saus: Smelt de boter in een middelgrote sauspan en klop de bloem erdoor tot het dik is. Klop langzaam de melk en de slagroom erdoor. Roer de kaas erdoor en mix tot het gesmolten is. Voeg het knoflookpoeder en het zout toe.
  2. Laag: Snijd de courgette in plakjes van inch. Laag op de bodem van een bespoten ovenschaal van 2 kwart gallon. Lepel wat van de saus op de eerste laag. Laag meer courgette en saus tot je het allemaal hebt gebruikt, eindigend met saus als laatste.
  3. Topping toevoegen: Voor de topping de broodkruimels en de Parmezaanse kaas mengen en erover strooien. Giet de gesmolten boter erover.
  4. Bakken: Bak op 375 graden gedurende 25-30 minuten tot het bubbelt en door en door verwarmd is. Rooster de bovenkant in ongeveer 5 minuten goudbruin.

The process of making zucchini casserole.

Parmezaanse Courgette gegratineerde tips en variaties

Courgettegratin van Parmezaanse kaas is een eenvoudig, smakelijk gerecht waar iedereen van zal genieten. Gebruik deze geweldige tips en trucs om je gerecht aan te passen en te verbeteren!

  • Verschillende kazen gebruiken: je kunt de kazen zeker naar wens mixen of werken met wat je serveert. Van roomkaas, feta tot peperjack, je kunt er creatief mee aan de slag. Gruyère en brie zijn ook geweldige toevoegingen – ze voegen meer romigheid toe aan je courgettegratinsaus.
  • Room: U kunt half om half gebruiken als u het vetgehalte van uw gratin wilt verminderen.
  • Courgette gelijkmatig snijden: Snijd uw courgette gelijkmatig zodat deze in dezelfde snelheid kookt. Je kunt hier ook gele courgette gebruiken of een combinatie van beide.
  • Kruiden: Voeg verschillende kruiden toe voor extra pit. Maak het Italiaans met basilicum en oregano. Gebruik voor een Mexicaanse take komijn, chilipoeder en paprika.
  • Toppings: Voor een leuke twist, probeer er gefrituurde uien bovenop! Ik raad ook aan om zelfgemaakte Italiaanse kruiden erover te strooien voor een extra vleugje smaak.
  • Courgette te waterig: Courgette heeft van nature een zeer hoog watergehalte, dus er zijn een paar trucjes die ik gebruik om ervoor te zorgen dat je gratin niet te waterig wordt. De eerste is om je vers gesneden courgette met zout te bestrooien en in een zeef te laten staan. Het zout zal werken om het water eruit te trekken. Je kunt je courgette ook sauteren voordat je hem in lagen legt om het vocht te verminderen.

Parmesan Zucchini Gratin in a white dish.

Wat te serveren bij Courgettegratin

Courgettegratin van Parmezaanse kaas past perfect bij gegrild vlees en zeevruchten. Probeer een geroosterde kip of gebakken zalm voor een super bevredigende maaltijd. Deze gratin is op zichzelf al zo lekker, maar je zou dit gemakkelijk als hoofdgerecht kunnen serveren met een knapperig brood en een salade en je hebt een verrukkelijk diner in handen!

Avondeten

Perfect Knoflook Geroosterde Kip Met Groenten

Avondeten

Gebakken Parmezaan Knoflook Kruid Zalm in Folie

Avondeten

Geroosterde Honing Knoflook Boter Kip

Avondeten

Boter Knoflook Limoen Zalm Met Asperges In Folie

Overgebleven Courgettegratin bewaren

  • In de koelkast: In een afgesloten bakje maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.
  • Opwarmen: kook in de oven op 350 graden Fahrenheit tot het warm is.
  • Make Ahead: je kunt dit mixen en tot 2 maanden invriezen. Ontdooi een nacht in de koelkast en bak dan zoals aangegeven. Het kan nodig zijn om 5-10 minuten toe te voegen om ervoor te zorgen dat het helemaal gaar is.

Taking a scoop of Parmesan Zucchini Gratin.

Meer courgetterecepten om te proberen

Deze zomergroente is zo lekker en veelzijdig! Je kunt er zoveel mee maken. Of het nu gaat om muffins, brood of pizza, u zult genieten van hoe gemakkelijk deze courgetterecepten samenkomen!

Ontbijt

Chocolade Chip Courgette Muffins

Brood

Mijn favoriete recept voor courgettebrood (beproefd!)

Avondeten

Courgette Pizza

Avondeten

Courgette Chips

Print Drie Kaas Courgettegratin

Three Cheese Courgette Gratin heeft laagjes romige, kaasachtige saus en is gegarneerd met een knapperige boterachtige topping. Ooey-kleverig en cheesy, dit low-carb take-on comfort food zal elke menigte behagen!
Cursus Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord courgette ovenschotel, courgette gratin
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 Porties
Calorieën 423kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 Eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 kopjes slagroom kan ook half om half gebruiken
  • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas verdeeld
  • 1 kop geraspte mozzarella kaas verdeeld
  • 6 kleine courgettes in plakjes van ongeveer inch dik
  • Gesnipperde verse bieslook voor garnering
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 400 graden. Spuit een braadpan van 2 kwart gallon licht in met kookspray en zet opzij. Smelt in een kleine steelpan 2 eetlepels boter op middelhoog vuur en die in de bloem, zout en peper. Voeg de slagroom toe en roer ongeveer 2 minuten tot deze begint in te dikken. Voeg ¼ kopje Parmezaanse kaas toe.
  • Schik de helft van de courgette in de voorbereide braadpan, overlappend met elkaar. Verdeel de helft van de saus erover, gevolgd door ½ kopje mozzarella. Herhaal met nog een laag courgette en saus met daarop mozzarella en resterende Parmezaanse kaas.
  • Bak 25 minuten of tot de courgette gaar is en de bovenkant bruin begint te worden. Bestrooi voor het serveren met bieslook.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 23 juli 2021Oorspronkelijk geplaatst op 7 augustus 2014

Voeding

Calorieën: 423kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 21g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 19g | Cholesterol: 93 mg | Natrium: 1103 mg | Kalium: 619 mg | Vezel: 2g | Suiker: 7g | Vitamine A: 1369IE | Vitamine C: 35 mg | Calcium: 560 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo