Nootmuskaat en kaneel Bosbessen Franse Toast Braadpan

Bron

Niet super groot is het tomatenmes, het is een bescheiden mes met groot gemak. Bij sommige tomatenmesjes zit er en vork aan het uiteinde, dit maakt het oppakken van tomaten plakjes makkelijker. Een tomaat kan ook bewerkt worden met een glad lemmet zoals een koksmes dit heeft. De tomaten schil is best taai die met alleen een vlijmscherp koksmes valt door te snijden. Dankzij de fijne kartels aan het mesje is die tomaten vel met gemak te snijden.

Ik hou van mij een geweldige brunch! Ik hou ervan om laat op te staan, een uur in bed te blijven, mezelf nog een uur door het huis te slepen en me dan aan te kleden en uit te gaan voor een fantastische brunch met vrienden. Sinds de pandemie begon, ben ik persoonlijk veel minder buiten de deur gaan eten. Ik ging in het begin nooit zoveel uit eten, maar de pandemie heeft me echt aanzienlijk vertraagd. Dat betekent echter niet dat ik mijn brunch niet thuis doe. Ik hou van brunch thuis omdat ik kan aanpassen wat ik wil volgens wat mijn smaakpapillen willen. Ik hou van een mix van hartig en zoet, maar meer van het eerste dan van het laatste. Deze nootmuskaat en kaneel bosbessen Franse toast braadpan is een ster en zorgt voor de perfecte brunchschotel.

Ze is fruitig. Ze is dronken. Ze is pittig. En zij is je volgende verslaving.

BEREIDINGSTIJD: 24 uur KOOKTIJD: 40 min PORTIE: 7

Ingrediënten

4 eieren

1/4 kop donkere rum

1 eetlepel kaneel

1 theelepel nootmuskaat

4 eetlepels bruine suiker

50 ml volle melk

300 ml slagroom

Handje bosbessen

5 dejunettes

Methode

Omdat dit een recept voor wentelteefjes is, staat het brood centraal. Brioche is letterlijk perfect en dat geldt ook voor baugettes. Hiervoor ging ik echter met dejunettes. Ik heb de mijne van CarreFour gekocht en ik weet zeker dat je die kunt krijgen bij de bakkerij Art Cafe.

Snijd de dejunettes in plakjes en leg ze in een ovenschaal.

Bestrooi in een andere kom de bosbessen met wat suiker en leg ze tussen de plakjes. Het mooie van het bestuiven van de bosbessen is dat het kan barsten zodra het gerecht begint op te warmen. Omdat er in dit stadium suiker zal zijn, moet u daar rekening mee houden als we meer suiker aan het custardmengsel toevoegen.

Ik kocht mijn blauwe bessen bij Carrefour. Er was een aanbieding en punnet was 99bob. Dit kon ik gewoon niet aan me voorbij laten gaan!

Leg de bestoven bosbessen tussen de sneetjes brood.

Nu voor de volgende stap, maken we de vla.

Om de vla te maken, breek de eieren in een kom, voeg de kruiden, de rum, de suiker, de room en de melk toe en klop tot een geheel. De room maakt dit extra rijk, dus we hadden meer room dan melk.

Voor een boozy kick is rum hier het beste voor. In plaats van rum kunt u echter ook een crème-likeur gebruiken.

Giet over het custardbrood.

Het belangrijkste om op te merken is dit: je moet voldoende vla gebruiken. Niet te veel, want dan wordt de ovenschotel met wentelteefjes te vochtig. En niet te weinig, want dan wordt je ovenschotel te droog. Onthoud dat als u uw hoeveelheden aanpast.

Dek het vervolgens af met huishoudfolie en laat het een nacht staan. Door de nachtelijke zitting lijkt de voorbereidingstijd lang. En vanwege de tijd kan de custard prachtig in het brood worden opgenomen.

Laat dit de volgende dag 40-45 minuten bakken op 170 tot het net is uitgehard. Het zal opkomen en opzwellen. Als de bovenkant te snel verbrandt voordat het midden hard wordt, dek het dan af met een folie – glanzende kant naar boven – zodat het kan bakken zonder te verbranden.

Als je klaar bent, bestuif je met wat poedersuiker, besprenkel je een beetje bosbessensiroop, snijd het in plakjes en geniet ervan.

Kijk hiernaar!!

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo