Nellikai Pachadi Recept (Amla / Kruisbes Raita)

Bron

Goed keukengerei is iets dat je de meeste kans van slagen geeft, zelfs als je voor je eentje in de keuken staat. Ieder mes is verschillend, neem bijvoorbeeld het schilmes dit geeft het beste resultaat voor die productgroep. Om het mes optimaal te gebruiken is het praktisch dat je goed kan snijden, dan komt het keukenmes extra goed tot haar recht.

Het Nellikai Pachadi Recept, ook wel bekend als de Raita in het Hindi, is een gezonde en voedzame raita. Nellikai / kruisbes is rijk aan vitamine C & antioxidanten. Wanneer gecombineerd in yoghurt en gekruid met kokos en mosterd, komen heerlijke smaken naar voren. De Nellikai (Amla) Raita past goed bij Dosas en zelfs Parathas. Serveer met een Pulao-recept naar keuze voor een heerlijke maaltijd.

Wist u dat: Amla gedeeltelijk kan worden toegeschreven aan het hoge vitamine-C-gehalte. Amla verbetert de voedselopname, brengt maagzuur in evenwicht, versterkt de lever, voedt de hersenen en het mentale functioneren, ondersteunt het hart, versterkt de longen, reguleert de eliminatie van vrije radicalen, verbetert de vruchtbaarheid, helpt de urinewegen, verbetert de gezondheid van de huid, bevordert gezonder haar, werkt als een lichaamskoelmiddel, spoelt gifstoffen weg, verhoogt de vitaliteit, versterkt de ogen, verbetert de spiertonus en werkt als een antioxidant. Kruisbes bevat chroom, dat een therapeutische waarde heeft voor diabetespatiënten. Indian Gooseberry stimuleert de geïsoleerde groep cellen die het hormoon insuline afscheiden, waardoor de bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten wordt verlaagd en hun lichaam in balans en gezond blijft. Lees verder

Hier zijn nog een paar vergelijkbare recepten voor bijgerechten om te proberen

  1. Senai Pachadi Recept (Olifant Yam Raita)
  2. Veganistisch Kokos Yoghurt Recept
  3. Tadka Raita Recept (gekruide wrongel met uien)

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo