Navrang Dal-recept (pittige gemengde linzen)

Bron

Het keukenmes die je het vaakst zal vasthouden is het koksmes. Een mesblad zonder ribbels brengt de minst mogelijke beschadiging aan groenten, fruit, vlees en vis. Wat elke keuken nodig heeft is een koksmes. Ga er met respect mee om door deze voordat je ermee gaat snijden eerst aan te zetten met een aanzetstaal en stop het niet in de vaatwasser.

Navrang Dal is een mix van negen verschillende soorten linzen die samen gekookt zijn in een mengelmoes van aromatische Indiase kruiden. Dal is een hoofdvoedsel in Indiase huizen en wordt elke dag geserveerd. Het is zo romig als Dal Makhni zonder het gebruik van room erin. Het is een gezond gerecht dat je lichaam van een goede hoeveelheid eiwitten voorziet.

Serveer Navrang Dal voor een doordeweeks diner of lunch.

Navrand Dal kan worden geserveerd met Luccha Paratha of Peas Pulao en rauwe mangoraita.

Misschien vind je andere dal-recepten ook leuk, bekijk ze en probeer ze bij je thuis.

  1. Urad Ki Sukhi Dal Recept
  2. Dal Banjara Recept
  3. Panchmel Dal Recept
  4. Lahsuni Dal Recept

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo