Mor appam recept

Bron

Met vers vlees van de slager werken is fantastisch, bijvoorbeeld nieuwe combinaties uitproberen en daarna met z’n allen beoordelen. Het is ook fantastisch om te doen, de mogelijkheden zijn onbeperkt en alles smaakt weer net even anders. Met grootse passie je gerecht alle liefde geven die je hebt. En die harmonie van smaken om bij elkaar te voegen, het zijn de kruiden die het geven. Dan de kruiden goed fijn snijden met een santokumes om door de pasta te roeren. Begint je maag al te knorren?

Mor appam recept | Mor appam-recept in Palakad-stijl met volledige video en stapsgewijze afbeeldingen. Mor appam lijkt op kuzhi paniyaram, maar het beslag is anders dan het beslag van Kuzhi paniyaram.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het gemaakt met wrongel en gekruid met traditionele Zuid-Indiase kruidenproducten zoals mosterdzaad, urad dal, gember, groene chili en asafoetida. Dit is een perfect ontbijt | diner recept. Zelfs jij kunt dit serveren als een tiffin bij de koffie in de avond | thee.

Ik heb gehoord over deze mor appam maar heb dit nog nooit ergens geproefd. Toen ik het aan mijn vriendin vroeg, kreeg ze dit recept van haar zus mevrouw Usha. Het is zo goed gelukt en zeker een interessant recept om eens te proberen. Het zal een goede variatie zijn op onze gebruikelijke Idli | dosa.

De zuurheid van de wrongel en de kruidigheid van de groene chili en rode chilipoeder, geven een lekkere smaak aan deze mor appam. Aangezien we dit in Kuzhi paniyaram pan maken, is dit een gezond ontbijt | diner optie ook.

Kijk ook eens

  • Chettinad kuzhi paniyaram
  • Instant rava paniyaram
  • Chili kaas kuzhipaniyaram
  • Ragi vegetarisch kuzhi paniayaram
  • Tomaat paniyaram

Mor Appam recept

Mor appam

Print Mor appam recept

Palakad style mor appam, een gezond en makkelijk ontbijtrecept
Cursus ontbijt, diner
Indiase keuken
Trefwoord Zuid-Indiase ontbijtrecepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Week- en fermentatietijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Porties 16 mor appams
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • 1 kop rauwe rijst
  • 1/3 kopje urad dal
  • 1 el chana dal
  • Zout naar smaak
  • Olie om de mor appam . te koken
  • ½ kopje wrongel | yoghurt
  • ¼ tl rode chilipoeder
temperen

  • 1 el sesamolie
  • ½ tl mosterdzaad
  • 1 el urad dal
  • 1 el chana dal
  • Paar korianderblaadjes gehakt
  • Paar kerrieblaadjes gehakt
  • 2 groene chilipepers gehakt
  • 2 snuifjes asafoetida
instructies:

  • Voeg in een kom de rijst, urad dal en chana dal toe.
  • Was dit twee keer en laat het 3 uur weken.
  • Giet het water af en voeg hieraan kopje wrongel toe.
  • Maal dit tot een gladde pasta.
  • Het is niet nodig om water toe te voegen tijdens het malen, de wrongel is voldoende.
  • Breng dit over in een vat en voeg zout toe.
  • Meng goed met je handen en laat dit 3 uur gisten.
  • Sommige mensen fermenteren dit niet en maken meteen de mor appam.
  • Fermentatie maakt het nog zachter.
  • Voeg in een pan 1 el sesamolie toe.
  • Voeg mosterdzaad, urad dal, chana dal, korianderblaadjes, kerrieblaadjes en groene pepers toe.
  • Bak tot het dal goudbruin is en voeg asafoetida toe.
  • Meng goed en voeg dit toe aan het beslag.
  • Voeg ¼ theelepel rode chilipoeder toe.
  • Meng goed en de consistentie moet zijn als een idli-beslag.
  • Als het dik is, voeg dan dikke karnemelk toe om de consistentie aan te passen.
  • Voeg een beetje olie toe aan de paniyaram-pannen.
  • Dek af en kook het een paar minuten.
  • Als een kant gaar is, open je deze en draai je deze om.
  • Kook tot de andere kant ook goed gaar is.
  • Haal eruit en herhaal om te voltooien.
  • Serveer Mor appams met karachutney of kokoschutney.
Video

Opmerkingen:

1. Het mor appam-beslag kan 2 dagen in de koelkast worden bewaard.2. Als je wilt kun je fijngesnipperde ui en geraspte wortel toevoegen aan de Mor appams.
  • Voeg in een kom de rijst, urad dal en chana dal toe.
  • Was dit twee keer en laat het 3 uur weken.

  • Giet het water af en voeg hieraan kopje wrongel toe.
  • Maal dit tot een gladde pasta.
  • Het is niet nodig om water toe te voegen tijdens het malen, de wrongel is voldoende.

  • Breng dit over in een vat en voeg zout toe.
  • Meng goed met je handen en laat dit 3 uur gisten.

  • Meng goed met je handen en laat dit 3 uur gisten.
  • Sommige mensen fermenteren dit niet en maken meteen de mor appam.
  • Fermentatie maakt het nog zachter.

  • Voeg in een pan 1 el sesamolie toe.
  • Voeg mosterdzaad, urad dal, chana dal, korianderblaadjes, kerrieblaadjes en groene pepers toe.
  • Bak tot het dal goudbruin is en voeg asafoetida toe.

  • Meng goed en voeg dit toe aan het beslag.
  • Voeg ¼ theelepel rode chilipoeder toe.

  • Meng goed en de consistentie moet zijn als een idli-beslag.
  • Als het dik is, voeg dan dikke karnemelk toe om de consistentie aan te passen.

  • Voeg een beetje olie toe aan de paniyaram-pannen.
  • Dek af en kook het een paar minuten.

  • Als een kant gaar is, open je deze en draai je deze om.
  • Kook tot de andere kant ook goed gaar is.
  • Haal eruit en herhaal om te voltooien.

  • Serveer Mor appams met karachutney of kokoschutney.

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo