Moong dal toast recept

Bron

Wat is het toch fijn om voor het diner de keuken in te mogen gaan en je passie tot uiting te brengen. Een geweldige bezigheid is het, er zijn zoveel mogelijkheden en je gaat achter andere smaken komen. Met volle aandacht je gerecht alle liefde geven die je hebt. Je ruikt wat er snel op tafel komt al aan het einde van de straat. Dan de kruiden fijn hakken met een scherp mes om over je gerecht te strooien. Wat komt er deze week op tafel?

Moong dal toastrecept, eenvoudig en gezond toastrecept, geserveerd als ontbijt of ook als theetijdsnack. Moong dal toast met volledige video en stap voor stap foto's.

Meestal maken we sandwiches met brood. Ik heb een hartig recept voor wentelteefjes gepost in de keuken van Jeyashris, vele jaren geleden. In dat recept heb ik besan |grammeel gebruikt. Deze moong dal toast is vergelijkbaar met die. In dit recept weken en malen we de gele moong dal en voegen er kruiden aan toe. Later wordt het op het brood gesmeerd en op de tawa geroosterd.

Dit is een gezond en vullend ontbijtrecept. Omdat we moong dal toevoegen, is het ook een eiwitrijk voedsel. Ik heb ook een soortgelijke geprobeerd met Idli dosa-beslag. Omdat we groenten zoals wortel, paprika en uien toevoegen, wordt de toast ook vullend.

Bekijk andere eenvoudige toastrecepten

  • Hartige wentelteefjes zonder eieren
  • Toast met maïs paprika
  • Iyengar bakkerij toast
  • Toast met chili kaas

Moong dal toast recept

Moong dal dosa

Print Moong dal toast recept

Gezond eiwitrijk Moong dal toast recept
Cursusontbijt, Snack
Indiase keuken
Trefwoord Broodrecepten, snacks voor theetijd
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Weektijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 3 personen
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

  • 7 sneetjes brood
  • ½ kopje gele moong dal
  • 2 groene chili's
  • 1 klein stukje gember
  • Zout indien nodig
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 el geraspte wortel
  • 2 el fijngehakte paprika
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes
  • ½ tl rode chilipoeder
  • ½ tl garam masala
  • ¼ tl kurkumapoeder
  • Boter indien nodig om het brood te roosteren
instructies:

  • Was en laat de gele moong dal een uur weken.
  • Giet het water af en maal dit samen met 2 groene chilipepers tot een gladde pasta.
  • Voeg tijdens het malen weinig water toe. Laat dit een dik beslag zijn.
  • Doe dit over in een kom.
  • Voeg fijngehakte uien, geraspte wortel, gehakte paprika, korianderblaadjes, rode chilipoeder, garam masala, kurkumapoeder en zout toe.
  • Goed mengen.
  • Verhit een pan en doe er een beetje boter op. Verspreid dit met behulp van op de tawa.
  • Beboter een kant van het brood en voeg 1 eetlepel van het moong dal-mengsel toe.
  • Verdeel dit gelijkmatig over het brood.
  • Leg het gehavende gedeelte op de tawa.
  • Smeer nu boter aan de andere kant van de tawa.
  • Verdeel hier 1 eetlepel beslag over.
  • Zodra het onderste deel van het brood is geroosterd, draait u het brood om.
  • Laat dit op middelhoog vuur garen.
  • Zodra het gaar is, haal je het uit de tawa.
  • Snijd dit in vierkant of driehoek.
  • Serveer warm met tomatenketchup.
Video

Opmerkingen:

Houd het beslag altijd een beetje dik, als het waterig is, is het moeilijk om op het brood te smeren
2. Je kunt er een laag groene chutney op smeren en daarna het moong dal beslag voor een pittige variatie.
3. Moong dal-toast smaakt het lekkerst als hij warm wordt geserveerd.
  • Was en laat de gele moong dal een uur weken.

  • Giet het water af en maal dit samen met 2 groene chilipepers tot een gladde pasta.
  • Voeg tijdens het malen weinig water toe. Laat dit een dik beslag zijn.

  • Doe dit over in een kom.
  • Voeg fijngehakte uien, geraspte wortel, gehakte paprika, korianderblaadjes, rode chilipoeder, garam masala, kurkumapoeder en zout toe.

  • Goed mengen.

  • Verhit een pan en doe er een beetje boter op. Verspreid dit met behulp van op de tawa.
  • Beboter een kant van het brood en voeg 1 eetlepel van het moong dal-mengsel toe.
  • Verdeel dit gelijkmatig over het brood.

  • Leg het gehavende gedeelte op de tawa.
  • Smeer nu boter aan de andere kant van de tawa.
  • Verdeel hier 1 eetlepel beslag over.

  • Zodra het onderste deel van het brood is geroosterd, draait u het brood om.
  • Laat dit op middelhoog vuur garen.

  • Zodra het gaar is, haal je het uit de tawa.

moong dal toast

  • Snijd dit in vierkant of driehoek.
  • Serveer warm met tomatenketchup.

Moong dal toast

  1. Houd het beslag altijd een beetje dik, als het waterig is, is het moeilijk om op het brood te smeren
  2. Je kunt er een laag groene chutney op smeren en daarna het moong dal beslag voor een pittige variatie.
  3. Moong dal-toast is het lekkerst als hij warm wordt geserveerd.

Moong dal toast

Het bericht Moong dal toast recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo