Mississippi Mud Cake

Bron

Het keukenmes die je het vaakst zal vasthouden is het koksmes. Met een glad lemmet snijden door groenten, fruit, vlees en vis moeiteloos. Elke keuken heeft in ieder geval een koksmes nodig. Na een goed vervulde taak is een veilige plek om op te bergen geboden. Het is onze tip om deze aan een messen magneetstrip te hangen.

Mississippi-moddercake is een heerlijke, ooey-kleverige cake die perfect vochtig is. Het is absoluut geweldig! En laat me je nu waarschuwen … je zult niet kunnen stoppen na slechts één stuk!

Als je van chocolade houdt, dan moet je deze cake zeker eens proberen! Het is zo lekker en makkelijk te maken! Je neemt dit mee naar elk evenement en vakantiefeest, want je krijgt er geen genoeg van. Voor meer chocoladetaartrecepten, probeer deze lasagnecake , de enige echte GEWELDIGE Texas-bladcake en mijn favoriete chocoladecupcakes !

Mississippi mud cake being cut into with a fork. Wat is Mississippi Mud Cake?

Dit is een uitstekende vraag! En een waar je zeker het antwoord op wilt weten. Mississippi-moddercake is lagen chocolade en zachte, donzige marshmallows! Om eerlijk te zijn, zult u kunnen zien hoe mals en sappig deze cake is wanneer u uw eerste hap neemt! En ben je een chocoladeliefhebber dan is dit recept zeker iets voor jou! Het doet me een beetje denken aan Texas Sheet Cake met marshmallows of Classic Chocolate Cake with a twist! En dit is niet alleen heerlijk om op te eten, maar het is ook zo eenvoudig en gemakkelijk te maken!

Hoewel deze cake voornamelijk uit chocolade en marshmallows bestaat, is hij gemakkelijk toe te voegen en zelf te maken! Probeer zelfs wat walnoten of pecannoten toe te voegen aan het beslag of het glazuur als je van noten houdt! Ik vind het geweldig als ik dit met taarten kan doen, want het maakt ze elke keer anders! Als je die crunch eenmaal hebt gemengd met die lekkere vochtige cake, ben je in de absolute hemel! Deze taart is absoluut sensationeel! Het is een van die recepten die vaak bij ons thuis wordt gevraagd. Het is zeker een recept waar je familie gek van zal worden!

Ingrediënten Mississippi Mud Cake

Deze ingrediëntenlijst is eenvoudig en je hebt waarschijnlijk al deze ingrediënten al in je keuken! Deze heerlijke cake is een thuis voor bijna iedereen! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Plantaardige olie: door dit in plaats van boter te gebruiken, is dit een zachte, vochtige cake.
  • Koffie: hierdoor smaakt de cake niet naar koffie! Maar als je dat liever hebt, kun je ook karnemelk of warm water gebruiken!
  • Eieren: Gebruikt om alle ingrediënten bij elkaar te houden.
  • Vanille : Voegt een zoete smaak toe
  • Meel: nodig als basis voor je beslag!
  • Suiker : Zonder suiker kun je geen goede cake bakken!
  • Ongezoet cacaopoeder: Zorg ervoor dat u GEEN Nederlands procescacaopoeder gebruikt.
  • Zuiveringszout : dit zal de cake helpen rijzen.
  • Zout : Zout versterkt alle andere ingrediënten.
  • Mini Marshmallows : dit zijn het beste van deze cake! geroosterd tot in de perfectie, deze wil je niet missen!

glazuur

  • Boter: Gebruik ongezouten boter voor het beste resultaat.
  • Melk: U kunt 1% of 2% melk gebruiken.
  • Ongezoet cacaopoeder: Hetzelfde cacaopoeder dat je in het beslag hebt gebruikt, zal geweldig zijn!
  • Poedersuiker: Frosting gebruikt poedersuiker in plaats van kristalsuiker omdat het snel oplost en je glazuur glad maakt!
  • Vanille-extract: dit voegt de perfecte, zoete smaak toe aan het glazuur.
  • Zout : Gebruik een scheutje zout om de andere ingrediënten te versterken.
  • Pecannoten of walnoten: deze zijn volledig optioneel

Hoe Mississippi-moddercake te maken?

Deze cake duurt maar een paar minuten om te mengen! De rest van de tijd zal een test zijn om te zien of je geduldig kunt wachten terwijl het in de oven bakt! Het water loopt je de hele tijd in de mond… Veel succes!

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 325 °. Spuit een 9×13 pan in met kookspray en zet opzij.
  2. Klop natte ingrediënten : Klop in een grote kom de plantaardige olie, warme koffie, eieren en vanille tot ze gecombineerd zijn.
  3. Meng de droge ingrediënten: Zeef in een middelgrote kom de bloem, suiker, ongezoet cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en klop ze voorzichtig door elkaar tot ze volledig gemengd zijn.
  4. Bak en voeg marshmallows toe: Vul de pan en bak 40-45 minuten, tot het midden van de cake licht terugveert als je erop drukt, of een tandenstoker er schoon uitkomt. Voeg onmiddellijk de hele zak marshmallows toe over de bovenkant van de warme cake en keer terug naar de oven. Bak 2-3 minuten, totdat de marshmallows beginnen te blazen en smelten.
  5. Koelen en vriezen: Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Sprenkel de frosting over de cake terwijl de frosting nog warm is. Laat voor het serveren ongeveer 20-30 minuten in de koelkast opstijven tot het glazuur is gestold.

Hoe maak je glazuur

  1. Sudderen: Meng in een middelgrote saus op middelhoog vuur de boter, melk en cacaopoeder. Kook tot het kookt en laat 2-3 minuten sudderen, zorg ervoor dat je constant roert.
  2. Voeg meer ingrediënten toe en klop : Haal van het vuur en klop de vanille en poedersuiker erdoor. Als je wilt, kun je een handmixer gebruiken om het glazuur mooi glad te krijgen.
  3. Sprenkelen: Sprenkel de warme frosting over de cake en laat 20-30 minuten in de koelkast opstijven voordat je hem serveert.

The process shots of making mudslide cake.

Tips voor het maken van deze taart

Mississippi-moddercake is een klassieke zuidelijke cake! Het is snel en gemakkelijk te maken en zal zeker een WOW-publiek zijn! Hier zijn een paar tips om u te helpen de beste cake te maken!

  • Plantaardige olie: Gebruik in dit recept plantaardige olie in plaats van boter. Hierdoor wordt je cake mals en erg vochtig. Als je de olie voor boter wilt vervangen, kan dat, maar weet dat dit de textuur zal veranderen.
  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur: hier moet u zich op voorbereiden! Maar het zal je beslag zo glad maken. Als je dit doet, zullen de ingrediënten beter mengen en een lichtere, luchtigere cake maken!
  • Koffie: er komt geen koffiesmaak in je cake! Dit verbetert het alleen maar en zorgt voor een diepere, rijkere chocoladesmaak. Als je geen koffie wilt gebruiken, kun je deze vervangen door karnemelk of zelfs heet water!
  • Cacaopoeder: Deze cake MOET gewoon cacaopoeder gebruiken. Het activeert de baking soda in het recept. Als je in plaats daarvan Nederlands procescacaopoeder gebruikt, zal de cake niet rijzen! Nederlands procescacaopoeder zal niet goed reageren met de baking soda.
  • Gebakken marshmallows: Laat de cake niet te lang in de oven staan nadat je de marshmallows hebt toegevoegd! Als je ze langer dan 2-3 minuten in de oven laat staan, loop je het risico dat de marshmallows te groot worden en dat ze dan leeglopen.

Mississippi mud cake on a serving spoon.

Restjes bewaren

Als je het geluk hebt om iets van deze rest voor later te hebben, wil je er zeker van zijn dat je weet wat je met de extra's moet doen! Hier zijn enkele tips om het op te bergen!

  • Niet in de koelkast of vriezer: de marshmallows worden te koud en te hard.
  • Bewaren bij kamertemperatuur: Wikkel de cakevorm in met aluminiumfolie of plasticfolie. Je kunt het tot 5 dagen bij kamertemperatuur bewaren!
Meer recepten voor chocoladeliefhebbers

Chocolade is de smaak die het hele jaar door wordt gebruikt! Je kunt het toevoegen aan cakes, brownies, shakes, noem maar op en ik ben er dol op! Als je van deze Mississippi-moddercake hield, dan ga je gek worden van al deze andere recepten! Beproefde en echte favorieten, het zijn enkele van de absoluut beste chocoladerecepten die ik heb! Probeer ze allemaal en geniet!

Chocolade Brownie Cheesecake

Cheesecake

Chocolade Brownie Cheesecake

Desserts

De MEEST Perfecte Brownies Ooit!

Desserts

Mississippi Mudslide Bars

Desserts

No-Bake Chocoladetaart

Mississippi-moddertaart afdrukken

Mississippi-moddercake is een heerlijke, ooey-kleverige cake die perfect vochtig is. Het is absoluut geweldig! En laat me je nu waarschuwen … je zult niet kunnen stoppen na slechts één stuk!
Cursus Dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord mississippi moddercake
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 personen
Calorieën 509kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • ¾ kopje plantaardige olie
  • 1 en 1/4 kop warme koffie
  • 2 grote eieren
  • 2 en 1/4 theelepels vanille
  • 2 kopjes All-purpose Flour
  • 1 en 1/2 kop kristalsuiker
  • ¾ kopje ongezoet cacaopoeder (NIET Nederlands proces)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 (10,5 ounce) zak mini-marshmallows
glazuur

  • ½ kopje ongezouten boter
  • 5 Eetlepels melk
  • 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • 3 kopjes poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 scheutje zout
  • 1 kop gehakte pecannoten of walnoten optioneel
instructies:

  • Verwarm de oven voor op 325 °. Spuit een 9×13 pan in met kookspray en zet opzij.
  • Klop in een grote kom de plantaardige olie, warme koffie, eieren en vanille tot een geheel.
  • Zeef in een middelgrote kom de bloem, suiker, ongezoet cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en klop ze voorzichtig door elkaar tot ze volledig gemengd zijn.
  • Vul de bakvorm en bak 40-45 minuten, tot het midden van de cake licht terugveert als je erop drukt, of een tandenstoker er schoon uitkomt. Voeg onmiddellijk de hele zak marshmallows toe over de bovenkant van de warme cake en keer terug naar de oven. Bak 2-3 minuten, totdat de marshmallows beginnen te blazen en smelten.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Sprenkel de frosting over de cake terwijl de frosting nog warm is. Laat voor het serveren ongeveer 20-30 minuten in de koelkast opstijven tot het glazuur is gestold.
glazuur

  • Meng in een middelgrote pan op middelhoog vuur de boter, melk en cacaopoeder. Kook tot het kookt en laat 2-3 minuten sudderen, zorg ervoor dat je constant roert.
  • Haal van het vuur en klop de vanille en poedersuiker erdoor. Als je wilt, kun je een handmixer gebruiken om het glazuur mooi glad te krijgen.
  • Sprenkel de warme frosting over de cake en laat 20-30 minuten in de koelkast opstijven voordat je hem serveert.

Voeding

Calorieën: 509kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwit: 5g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 17g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 52 mg | Natrium: 398 mg | Kalium: 148 mg | Vezel: 3g | Suiker: 55g | Vitamine A: 291IE | Calcium: 26 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo