
Mini Idli-sambar | Ghee idli sambar | 14 Idli sambar, kleine idlis ondergedompeld in sambar in warme restaurantstijl. Mini-idli-sambarrecept in hotelstijl met volledige video en stapsgewijze instructies.
Wanneer we een Zuid-Indiaas restaurant bezoeken, bestellen we poori of parotta of een speciale variëteit aan dosa. Aangezien we Idlis regelmatig thuis maken, bestellen we dit niet in het restaurant. Maar toen de mini 14 idli sambar vele jaren geleden in Hotel Saravana Bhavan werd geïntroduceerd, is het een must in onze bestelling.
Zelfs thuis sneden we de gewone idlis in kleine hapklare stukjes en dompelden ze in hete sambar en genoten ervan. Later kregen we een mini-idli-pan uit de winkel. Vroeger maakten we de mini-idli in restaurantstijl thuis. Ik heb erover nagedacht om de mini Idli-sambar van Hotel Saravana Bhavan-stijl in de keuken van Jeyashris te plaatsen. Vandaag kon ik eindelijk de video maken.
Ik heb veel soorten sambarrecepten in Jeyashri's Kitchen geplaatst. Deze sambar is een beetje uniek en zonder toevoeging van kokos. We voegen een versgemalen podi toe aan deze sambar en dat maakt hem nog smaakvoller.
Kijk ook eens op mijn
- Sambar vadai
- Sambar in hotelstijl
- Ghee podi idli
Mini Idli sambar recept

Print Mini Idli sambar recept
- ¼ kopje moong dal
- ¼ kopje toor dal
- 1 kop kleine ui | sambar ui
- 1 tomaat fijngesneden
- tamarinde ter grootte van een kruisbes
- Water indien nodig
- 1 tl sambarpoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- ¼ theelepel asafoetida
- Enkele korianderblaadjes
- 2 tl olie
- 1 tl mosterdzaad
- Zout indien nodig
- 1 tl ghee
- 1 el dhaniya | korianderzaden
- 1 el chana dal
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl komijnzaad
- 5 – 6 rode pepers
- ¼ tl fenegriekzaden
- Idli Mini idli
- Ghee om bovenop te smeren
- Enkele fijngesnipperde uien
- Enkele korianderblaadjes
-
Voeg in een vat moong dal en toor dal toe.
-
Was het twee keer en voeg voldoende water toe.
-
Voeg hieraan ½ tl kurkumapoeder, een hand vol gepelde kleine uien en 2 snufjes asafoetida toe.
-
Snelkookpan voor 4-5 fluitjes.
-
Houd het opzij.
-
In een pan droog roosteren de korianderzaad, chana dal, rode chili, peper en komijnzaad.
-
Gewoon 1-2 minuten roosteren, tot het lekker warm wordt. Het is niet nodig om goudbruin te roosteren.
-
Zet het vuur uit en maal dit tot een fijn poeder, als het nog warm is.
-
Houd dit apart.
-
Week tamarinde in heet water en neem 1 en ¼ kopje tamarinde-extract.
-
Doe olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes en 2 snufjes asafoetida toe.
-
Voeg als de mosterd sputtert de resterende kleine uien toe.
-
Bak tot het roze wordt.
-
Voeg nu de fijngesneden tomaten toe.
-
Bak tot de tomaten papperig worden.
-
Voeg hier het tamarindewater aan toe en voeg ½ tl kurkumapoeder, sambarpoeder en zout toe.
-
Laat dit 7-8 minuten koken.
-
Voeg nu het gekookte dal-mengsel hieraan toe en voeg water toe (ongeveer 1 kopje) om de consistentie van de sambar aan te passen.
-
Voeg nu de versgemalen masala toe. We voegen 2-2,5 eetlepels verse masala toe.
-
Roer het goed door elkaar zonder klontjes.
-
Laat dit 2-3 minuten koken.
-
Zet het vuur uit en voeg fijngehakte korianderblaadjes en 1 tl ghee toe.
-
Het toevoegen van ghee in de laatste geeft een lekker aroma aan de sambar.
-
Restaurant sambar is klaar.
-
Maak mini-idlis en houd het klaar.
-
Schik een paar mini-idlis op een bord, voeg hete sambar toe aan de bovenkant.
-
Garneer met fijngehakte uien en korianderblaadjes.
-
Sprenkel tl ghee erover.
-
Mini idli sambar in restaurantstijl is klaar. Heet opdienen.
2. Zorg er altijd voor dat de sambar erg heet is tijdens het serveren van de mini idli sambar.
- Voeg in een vat moong dal en toor dal toe.
- Was het twee keer en voeg voldoende water toe.
- Voeg hieraan ½ tl kurkumapoeder, een hand vol gepelde kleine uien en 2 snufjes asafoetida toe.
- Snelkookpan voor 4-5 fluitjes.
- Houd dit apart.
- In een pan droog roosteren de korianderzaad, chana dal, rode chili, peper en komijnzaad.
- Gewoon 1-2 minuten roosteren, tot het lekker warm wordt. Het is niet nodig om goudbruin te roosteren.
- Zet het vuur uit en maal dit tot een fijn poeder, als het nog warm is.
- Houd dit apart.
- Laten we nu sambar maken.
- Week tamarinde in heet water en neem 1 en ¼ kopje tamarinde-extract.
- Doe olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes en 2 snufjes asafoetida toe.
- Voeg als de mosterd sputtert de resterende kleine uien toe.
- Bak tot het roze wordt.
- Voeg nu de fijngesneden tomaten toe.
- Bak tot de tomaten papperig worden.
- Voeg hier het tamarindewater aan toe en voeg ½ tl kurkumapoeder, sambarpoeder en zout toe.
- Laat dit 7-8 minuten koken.