Millet pidi kozhukattai recept

Bron

De energie komt helemaal tot leven door, bijvoorbeeld een gerecht uitproberen en vol trots op tafel presenteren. Het is iets dat je graag kan doen, de mogelijkheden zijn onbeperkt de smaak is geheel naar eigen inzicht. Met grootse passie de gerechten van al je liefde voorzien. Je ruikt de pan inhoud al voordat je de keuken in komt. Dan de kruiden fijn hakken met een koksmes om door de pasta te roeren. Waar zal je ze morgen mee verwennen?

Millet pidi kozhukattai recept | Millet kara kozhakattai recept – Makkelijk en gezond gestoomde gierst kara kozhakattai, maakt een perfect ontbijt | diner. Recept met volledige video en stap-voor-stap foto's.

Super zacht en gezond gestoomd gierst kara kozhukattai recept. Ik ben geen grote fan van pidi kozhukattai tijdens mijn kindertijd. Maar later na het huwelijk begon ik het erg leuk te vinden. Dit pidi kozhukattai recept heb ik al gedeeld in mijn Millet kookboek. Ook maken we Thavala adai ook met dezelfde ingrediënten.

Traditioneel maken we pidi kozhukattais met rauwe rijst. Het is vergelijkbaar met arisi upma, maar we stomen het mengsel en maken het gezonder. In sommige huizen wassen en drogen ze de rijst en pulseren ze en sommige vegen de rijst gewoon netjes af met een schone handdoek en maken dan pidi kozhukattais. Ik heb veel soorten modakam gepost | kozhakattai-recepten in de keuken van Jeyashris voor Ganesh chaturthi.

Meestal maken we het niet voor pillayar chaturthi, maar omdat het een recept zonder ui en knoflook is, kun je dit ook op de festivaldag maken. Kijk ook eens,

  • Millet upma
  • Millet upma adai
  • Arisi upma

Millet pidi kozhukattai recept

Millet kara kozhukatta

Print Millet Kara kozhukattai recept

Gestoomde gierstknoedels, gezond en perfect ontbijt | diner recept
Cursus ontbijt, diner
Keuken Indiaas, Zuid-Indiaas
Trefwoord Ganesh chaturthi-recepten, gezonde recepten, gierstrecepten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 11 kozhukattais
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

  • ½ kopje gierst Ik gebruikte kodo gierst
  • 3 eetlepels gele moong dal
  • 1 tl peper
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 rode chili
  • 3 eetlepels kokos
  • 3 tl kokosolie
  • ½ tl mosterdzaad
  • 1 theelepel urad dal
  • 1 tl chana dal
  • 2 snuifjes asafoetida
  • Paar gehakte kerrieblaadjes
  • Zout indien nodig
  • 1,5 kopjes water
instructies:

  • Voeg in een mixiepot de moong dal, peper, komijnzaad en rode chili toe.
  • Pulseer dit een paar keer.
  • Voeg nu de gierst toe. Ik heb Kodo-gierst gebruikt, je kunt ook vossenstaartgierst, kleine gierst of elke andere gierstsoort gebruiken.
  • Pulse dit gewoon twee keer. Het pulseren van de gierst is optioneel, maar ik raad dat ten zeerste aan omdat het gemakkelijk zal zijn tijdens het vormen van de pidi kozhakattias.
  • Voeg in een pan olie, mosterdzaad, urad dal, chana dal en fijngehakte kerrieblaadjes toe.
  • Laat de mosterdzaadjes sputteren en de dals worden goudbruin.
  • Voeg hier de asafoetida aan toe.
  • Voeg hier nu 1,5 kopjes water aan toe.
  • Voeg 3 eetlepels kokos en zout toe.
  • Laat dit lekker koken.
  • Laat de vlam sudderen en voeg het gepulseerde gierst- en dalmengsel toe.
  • Roer dit goed door en zorg dat er geen klontjes zijn.
  • Dek dit af en kook dit.
  • Roer dit tussendoor.
  • Dit duurt 7-8 minuten om dit gaar te krijgen. Laat dit water verdampen.
  • Als het klaar is, dek je dit af en houd je het apart.
  • Als het warm is, vet je je handen in met olie en neem je een mengsel ter grootte van een citroen van de gekookte gierst.
  • Maak een langwerpige of ronde vorm.
  • Maak pidi kozhukattais met het resterende mengsel.
  • Doe deze in een ingevette stoompan.
  • Dek af en stoom gedurende 12 minuten op middelhoog vuur.
  • Zet de kachel uit en houd deze 2 minuten gesloten.
  • Afhalen en genieten van de Kara kozhukattais.
  • Serveer met een chutney naar keuze of mor kuzhambu.
Video

Opmerkingen:

  1. Het pulseren van de gierst zal helpen bij het binden van de kozhukattais.
    2. Je kunt toor dal gebruiken in plaats van moong dal om deze Millet pidi kozhukattai te maken.
    3. Je kunt geraspte wortel of fijngehakte kool toevoegen aan de gierst pidi kozhukattai
  • Voeg in een mixiepot de moong dal, peper, komijnzaad en rode chili toe.

  • Pulseer dit een paar keer.

  • Voeg nu de gierst toe. Ik heb Kodo-gierst gebruikt, je kunt ook vossenstaartgierst, kleine gierst of elke andere gierstsoort gebruiken.
  • Pulse dit gewoon twee keer. Het pulseren van de gierst is optioneel, maar ik raad dat ten zeerste aan omdat het gemakkelijk zal zijn tijdens het vormen van de pidi kozhakattias.

gierst pidi kozhukattais

  • Voeg in een pan olie, mosterdzaad, urad dal, chana dal en fijngehakte kerrieblaadjes toe.
  • Laat de mosterdzaadjes sputteren en de dals worden goudbruin.
  • Voeg hier de asafoetida aan toe.

  • Voeg hier nu 1,5 kopjes water aan toe.
  • Voeg 3 eetlepels kokos en zout toe.
  • Laat dit lekker koken.

  • Laat de vlam sudderen en voeg het gepulseerde gierst- en dalmengsel toe.

  • Roer dit goed door en zorg dat er geen klontjes zijn.
  • Dek dit af en kook dit.
  • Roer dit tussendoor.

  • Dit duurt 7-8 minuten om dit gaar te krijgen. Laat dit water verdampen.
  • Als het klaar is, dek je dit af en houd je het apart.

gierst kara kozhukatta

  • Als het warm is, vet je je handen in met olie en neem je een mengsel ter grootte van een citroen van de gekookte gierst.
  • Maak een langwerpige of ronde vorm.
  • Maak pidi kozhukattais met het resterende mengsel.

gierst pidi kozhukatta

  • Doe deze in een ingevette stoompan.
  • Dek af en stoom gedurende 12 minuten op middelhoog vuur.
  • Zet de kachel uit en houd deze 2 minuten gesloten.

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo