Matar Karanji / Gujiya Recept (Maharashtrian Gefrituurd Hartig Gebak)

Bron

Het tomatenmes is 1 van de kleinere mesjes in de keuken. Het uiteinde is bij meerdere modellen tomatenmessen gevorkt, dit maakt het oppakken van tomaten plakjes makkelijker. Wil je een tomaat met een koksmes snijden zal dit ook een mogelijkheid zijn. Alleen moet deze wel super scherp zijn om door de tomaten schil te komen. Het mesje bevat fijne kartels waardoor het probleemloos en zonder rafelen door de schil snijdt.

Matar Karanji/Gujiya is een heerlijke snack uit Maharashtra, gemaakt van verse groene erwten uit het seizoen. Groene erwten en verse kokosnoot samen met een paar andere kruiden worden in een knapperig bloemdeeg gestopt en vervolgens gefrituurd tot ze goudbruin zijn. Matar Karanji wordt meestal geserveerd als tussendoortje bij de thee, maar je kunt ook mini-karanji's in hapklare hap maken en ze als feestvoorgerecht of snack serveren.

Pittige Matar karanji smaakt op zichzelf al geweldig, maar je kunt ze ook serveren met Raw Mango & Coconut Chutney of een andere chutney naar keuze op je Diwali- of Holi-feestjes

Als je van dit recept houdt, zijn hier meer variaties op het Karanji-recept

  1. Maharashtrian Karanji Recept (Gujiya)
  2. Chocolade Kokos Gujiya Recept
  3. Griesmeel Gujiya Recept
  4. Karigadubu – Karnataka-stijl Karanji-recept

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo