Matar ka halwa recept

Bron

Elke kokin weet wel dat goed materiaal in elke keuken thuis hoort. Elk keukenmes heeft zo z’n eigenschap, neem bijvoorbeeld het gregmes dit snijdt deze productgroep als de beste. Voor het betere snijresultaat is het handig dat je goed kan snijden, dan komt het mes extra goed tot haar recht.

Matar ka halwa, recept voor groene erwten halwa – Leer hoe je matar ka halwa maakt. Heerlijke verse groene erwten halwa met rietsuiker, recept volledige video en stap-voor-stap foto's.

EEN HEEL GELUKKIG NIEUWJAAR AAN U ALLEMAAL, MIJN BESTE LEZERS. Ik wens je een fantastisch nieuwjaar vol vreugde, vrede en een goede gezondheid. Bedankt voor je constante steun. Abonneer je op Jeyashri's kitchen op YouTube om onze nieuwste video's te zien.

Groene erwten, matar in het Hindi, zijn in de winter overal verkrijgbaar. We maken hier een grote verscheidenheid aan Noord-Indiase en Zuid-Indiase recepten van. We vriezen dit ook in en gebruiken het ook als diepvrieserwten voor de rest van het jaar. Naast de sabzi's kunnen we ook zoetigheden maken met Matar | doperwten.

Deze halwa is gemaakt met groene erwten, rietsuiker en khoya als hoofdingrediënten. Khoya geeft rijkdom aan de halwa, maar je kunt dit ook vervangen door melkpoeder of gulab jamun mix. Omdat verse doperwten in de winter volop verkrijgbaar zijn, kun je deze halwa ook met verse erwten maken.

Ik gebruikte khoya | mawa in dit recept om een rijke smaak aan de halwa te geven. Je kunt melkpoeder of gulab jamun-mix toevoegen in plaats van khoya. Deze matar ka halwa is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Ik heb dit recept hier aangepast.

Bekijk ook Groene erwten kheer , Ash kalebas halwa (kasi halwa), Fruit rabdi , Gajar ka halwa, Suikermaïs payasam , Rode biet halwa

Matar ka halwa recept

Matar ka halwa

Matar ka halwa recept afdrukken

Groene erwten halwa recept met erwten, khoya en rietsuiker als hoofdingrediënten
Natuurlijk Zoet
Indiase keuken
Trefwoord Diwali-recepten, snoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 3
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

  • 2 kopjes bevroren erwten
  • 3 eetlepels ghee
  • ½ kopje geraspte khoya
  • ½ kopje rietsuiker of suiker
  • ¼ tl bakpoeder
  • Een snufje zout
  • ¼ tl kardemompoeder
  • 2 el amandelschijfjes
instructies:

  • Voeg in een pan 2 kopjes water toe en voeg de Matar|erwten toe. Ik heb diepvrieserwten gebruikt.
  • Voeg hier een beetje zout en bakpoeder aan toe.
  • Zuiveringszout helpt bij het behouden van de levendige kleur van de halwa. Dit kun je ook overslaan.
  • Laat dit 5 minuten koken.
  • Als u verse erwten gebruikt, kook deze dan 12 minuten.
  • Giet het water volledig af en laat het door koud water lopen.
  • Maal dit tot een grove pasta. Tijdens het malen kunt u 2-3 eetlepels water toevoegen.
  • Voeg in een pan met dikke bodem 1 eetlepel ghee toe en voeg de gemalen matarpasta toe.
  • Laat dit 5 minuten op middelhoog vuur koken.
  • Roer tussendoor.
  • Ik voegde biologische poedersuiker toe. Als je voelt dat de rietsuiker onzuiverheden bevat, kook de rietsuiker dan in ¼ kopje water en filter dit vervolgens.
  • Als je suiker of poedersuiker toevoegt, voeg dit dan nu toe aan de pan.
  • Goed mengen. Zelfs als je rietsuikersiroop toevoegt, kook dit dan nog 2 minuten, dan zal het de juiste consistentie krijgen.
  • Roer goed en kook 5 minuten na het toevoegen van de rietsuiker.
  • Voeg de mawa toe | khoya hieraan.
  • Meng goed en kook een minuut.
  • Voeg het kardemompoeder en de amandelschijfjes toe.
  • Meng goed en zet het vuur uit.
  • Heerlijke rijke matar ka halwa is klaar om te serveren.
Video

https://youtu.be/RYkOQhwOKMM
Opmerkingen:

1. Als u verse erwten gebruikt, kook deze dan 12 minuten in water.2. Jaggery kan worden vervangen door witte suiker of bruine suiker.3. Khoya kan ook worden vervangen door melkpoeder of gulab jamun-mix.4. Matar ka halwa blijft 3-4 dagen goed in de koelkast.
  • Voeg in een pan 2 kopjes water toe en voeg de Matar|erwten toe. Ik heb diepvrieserwten gebruikt.
  • Voeg hier een beetje zout en bakpoeder aan toe.
  • Zuiveringszout helpt bij het behouden van de levendige kleur van de halwa. Dit kun je ook overslaan.
  • Laat dit 5 minuten koken.
  • Als u verse erwten gebruikt, kook deze dan 12 minuten.

  • Giet het water volledig af en laat het door koud water lopen.

  • Maal dit tot een grove pasta. Tijdens het malen kunt u 2-3 eetlepels water toevoegen.

  • Voeg in een pan met dikke bodem 1 eetlepel ghee toe en voeg de gemalen matarpasta toe.
  • Laat dit 5 minuten op middelhoog vuur koken.
  • Roer tussendoor.

  • Voeg ½ kopje rietsuiker toe.
  • Ik voegde biologische poedersuiker toe. Als je voelt dat de rietsuiker onzuiverheden bevat, kook de rietsuiker dan in ¼ kopje water en filter dit vervolgens.
  • Als je suiker of poedersuiker toevoegt, voeg dit dan nu toe aan de pan.
  • Goed mengen. Zelfs als je rietsuikersiroop toevoegt, kook dit dan nog 2 minuten, dan zal het de juiste consistentie krijgen.

  • Roer goed en kook 5 minuten na het toevoegen van de rietsuiker.

  • Voeg de mawa toe | khoya hieraan.

  • Meng goed en kook een minuut.
  • Voeg het kardemompoeder, 1 el ghee en amandelschijfjes toe.
  • Meng goed en zet het vuur uit.

  • Heerlijke rijke matar ka halwa is klaar om te serveren.

  1. Als u verse erwten gebruikt, kook deze dan 12 minuten in water.
  2. Jaggery kan worden vervangen door witte suiker of bruine suiker.
  3. Khoya kan ook worden vervangen door melkpoeder of gulab jamun-mix.

erwten halwa

Het bericht Matar ka halwa recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo