MAPLE BANAAN CAKE MET YOGHURT GLAZUUR

Bron

Wat ga je bestellen als je van koken houdt?, wat dacht je van een fileermes? Een nieuw vlijmscherp mes staat garant voor vernieuwde energie en inspiratie bij het koken. Met gemak door het brood snijden en dat in 1 keer. Daarna even onder de keukenkraan afspoelen en aan de magneetstrip ophangen. Maak je mes eerst schoon, doe dit gewoon onder de kraan, in de wasmachine gaat het handvat kapot.

DSC01085.jpg

Ik wilde dit echt als een smashcake-idee pushen, maar ik moet je zeggen dat het bij het opnieuw testen nogal delicaat is. Het is HEERLIJK, maar het is geen stevige, makkelijk in te vriezen cake. Ik geef het je direct voor het geval je droomt van een Pinterest-waardige strooi-droomtaart. We gebruiken hier banaan en esdoorn, en met de zoetheid en de smaak van het glazuur, is het allemaal in evenwicht om een heerlijke traktatie te zijn. Ik heb het getest met zowel esdoorn als suiker, de voorafgaande resulteerde in een meer vochtige cake, en zeker minder zoet, en de laatste wat traditioneler (en gemakkelijker te bevriezen). Het krijgt zoetheid van overrijpe bananen, en ik gebruikte Griekse yoghurt om het te "bevriezen". Weet dat Griekse yoghurt niet langer dan een uur goed blijft op kamertemperatuur, dus ik raad aan om de cake van tevoren te maken en deze vlak voor het serveren met de yoghurt samen te voegen. Als alternatief, als je het nodig hebt om meer dan een uur te zitten, of sterker te houden voor het decoreren, zou ik een halve batch van dit glazuur maken, en gewoon rustig aan doen met de hoeveelheid. Dit zijn zoveel suggesties! Het spijt me, maar er is cake.

MAPLE BANAAN CAKE MET YOGHURT GLAZUUR

Maak een taart van 20 cm

Ik pleit voor snelle haver, dat klinkt misschien vervelend en je kunt ouderwetse havermout met een beetje puls in een keukenmachine of blender gebruiken om ze een beetje af te breken. Als je een cake met een mooiere textuur wilt, minder dicht, zal cakemeel op zijn plaats hier helpen. Als je je leven niet timet om op tijd bruine bananen te hebben, doet pompoen in blik de truc.

Een hoog vetgehalte Griekse yoghurt is hierbij belangrijk. Gewone yoghurt of iets vloeibaars zal niet werken.

Eivrij: Maak een lijnzaadei door het lijnmeel te mengen met een eetlepel. water tot het begint in te dikken. De banaan helpt om dingen vast te houden, dit werkt niet zo goed met de pompoenswap.

Glutenvrij: gebruik een GF 1:1-bloem in plaats van het volkoren deegmeel.

Ingrediënten

1/2 kopje ahornsiroop
1 eetl. citroensap
3/4 kop gepureerde, overrijpe bananen (ongeveer een medium)
1/3 kopje kokosolie, opgewarmd
1 theelepel. vanille-extract
2 eieren, kamertemperatuur

1 kopje bloem voor alle doeleinden of cakemeel
3/4 kop snelkokende haver of gepulseerde haver (gemalen in een keukenmachine of blender)
1 theelepel. natriumcarbonaat
1/2 theel. kaneel
snufje zeezout

YOGHURT GLAZUUR

2 eetlepels. boter, kamertemperatuur
2 eetlepels. roomkaas, kamertemperatuur
6 oz. Volle Griekse yoghurt
1 kop poedersuiker voor een steviger glazuur, esdoorn werkt
scheutje vanille-extract

Routebeschrijving

Verwarm de oven voor op 350'. Vet een bakvorm van 8 inch of drie cakerondes van 6-8 inch in en bedek ze met bakpapier (dit levert veel dikkere lagen op).

In een grote mengkom, of mixer met peddelbevestiging, combineer je de esdoorn, karnemelk, bananen, kokosolie, vanille en eieren. Meng goed om te combineren. Voeg de bloem, gepulseerde haver, bakpoeder, kaneel, zout toe en roer het nog een paar keer om het te combineren. Doe het in de pan en bak 30 minuten, tot het in het midden gaar is. Verwijder om volledig af te koelen.

Meng in een mixer de boter en roomkaas tot een gladde en luchtige massa. Voeg de yoghurt, poedersuiker, vanille toe en mix tot alles gecombineerd en glad is. Dit kan van tevoren worden gedaan en een paar dagen in de koelkast worden bewaard. Chill om het steviger te maken nodig.

Als je dit als een 8-inch cake laat, hoef je het alleen maar in te vriezen en te genieten. Als je een smashcake maakt, gebruik dan een ronde tupperware, pot of groter glas om 2 tot 3 cirkels van de cake te krijgen en eet de restjes op. Laag de cakes met wat glazuur tussen, en dan over de zijkanten en bovenkant. De cake is gemakkelijker om mee te werken als hij koud is! Het moet wel in de koelkast worden bewaard als het eenmaal bevroren is!

DSC01102.jpg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo