Makkelijke spaghettitaart

Bron

Een super scherp keukenmes kopen? Voor iedere kook fanaat hebben we wel iets zoals dit koksmes. Dit mes houdt makkelijk vast dat maakt snijden makkelijker en prettiger. Dit keukenmes gaat je helpen bij het bereiden van het diner.

Dit smakelijke gebakken gerecht is supergemakkelijk, cheesy en smaakvol! Voor het toevoegen van een beetje Italiaanse goedheid aan drukke doordeweekse avonden, is spaghettitaart het antwoord!

Deep-dish pastagerechten zijn enkele van mijn absolute favorieten. Je moet mijn gebakken manicotti , kippenspaghetti en ovenschotel met parmezaanse kip proberen! Ze hebben de BESTE textuur en zoveel ooey-kleverige kaas!

Taking a slice of spaghetti pie. Kaasachtig gebakken spaghettitaartrecept

Als je op mij lijkt, als je spaghetti maakt, verdien je genoeg om een leger te voeden. Hoe ik mijn spaghetti ook afmeet, dit lijkt altijd het geval te zijn! Dus als ik tonnen overgebleven noedels over heb, ben ik altijd op zoek naar manieren om ze te gebruiken! Hier is de oplossing. Spaghettitaart! Dit ongelooflijke recept heeft alle dingen die je leuk vindt aan traditionele spaghetti; de saus , het vlees, de kaas en natuurlijk noedels! Het is gewoon in de vorm van een braadpan. Dit specifieke recept gebruikt een taartvorm om te bakken, vandaar de naam spaghettitaart. Het maakt het gemakkelijk om in stukjes te snijden als het klaar is! Het is de perfecte manier om overgebleven pasta op te maken en een diner te maken waar je familie dol op zal zijn.

Hoewel het maken van spaghettitaart supereenvoudig is, is de smaak allesbehalve! De "korst" is spaghetti-noedels gemengd met boter, eieren en Parmezaanse kaas. Wanneer gebakken, creëert het de meest GEWELDIGE textuur en boterachtige smaak! Vervolgens voegen we lagen vlees, zelfgemaakte marinara , verse kruiden en alle kaas er bovenop. Ik hou ervan om deze stoute jongen te zien koken. De kaas wordt zo bruisend en verandert in een verbazingwekkende goudbruine kleur. Het ziet er eerlijk gezegd net zo goed uit als het smaakt. Mijn familie wordt gek als ik ze vertel dat ik spaghettitaart maak voor het avondeten! Ik combineer het met wat Olive Garden-copycat-broodstengels en alles wordt verslonden met de snelheid van het licht. Ik bedoel, wat is er beter dan een kaasachtige pasta in één handige taartvorm?

Benodigde ingrediënten voor Spaghetti Pie

Ik vind het geweldig dat dit recept zoveel overgebleven en pantry-nietje-ingrediënten gebruikt. Het maakt het nog makkelijker om samen te gooien! Voor een volledige lijst van ingrediënten en afmetingen, bekijk de receptenkaart aan het einde van de post!

Korst

  • Spaghetti Noodles: Je kunt je spaghetti vers maken of restjes gebruiken! Voel je ook vrij om te experimenteren met andere noedels zoals engelenhaar en bucatini.
  • Boter : Ik gebruik hier gezouten boter. Het zal helpen de smaak van de "korst" te verbeteren en rijkdom toe te voegen!
  • Ei : Het ei is super belangrijk. Het is wat alle korstingrediënten samenbindt en helpt om zijn vorm te behouden.
  • Parmezaanse kaas: Geraspte Parmezaanse kaas voegt een geweldige smaak en textuur toe aan de spaghettitaartbodem. Je kunt niet fout gaan met kaas!

Kaas laag

  • Ricotta Cheese : Romig en zoet, ricotta is perfect voor het balanceren van hartige smaken in dit gerecht.
  • Italiaanse kruiden : deze smaakmaker is het geheime wapen voor alles wat Italiaans is. Het is super makkelijk om thuis te maken! En je kunt je eigen melange naar wens aanpassen!

Vleeslaag

  • Mager Rundergehakt : Rundvleeskruimels maken dit recept heerlijk stevig. Dit is nog een geweldige plek om restjes te gebruiken!
  • Marinarasaus : Je kunt hier je favoriete merk gebruiken, maar ik maak thuis altijd graag marinarasaus omdat de smaak veel frisser is.

Topping

  • Mozzarella Kaas : Geraspte mozzarella is de perfecte topping voor dat kaasachtige effect. Het wordt zo rekbaar en melig als het wordt gebakken en is absoluut heerlijk!
  • Basilicum: Als je je baksel afwerkt met verse basilicum, krijg je de beste, aromatische smaak.

Process shots of preparing crust. Hoe maak je Spaghetti Pie

Spaghettitaart is perfect voor alle drukke moeders die er zijn. Het verbruikt niet alleen veel restjes, maar het is ook nog eens snel te maken! Slechts een paar minuten voorbereiding, en dan is het hands-off voor 20 minuten in de oven! Je kunt die tijd gebruiken om wat eenvoudige broodtwists of zelfs een salade te maken !

Voor de korst

  1. Verwarm Oven en Prep Dish : Verwarm eerst de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Spuit een taartvorm van 9 inch in met kookspray en zet opzij.
  2. Pasta koken : Kook vervolgens de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  3. Gooi met boter, ei en kaas : Gooi met de boter tot deze gesmolten is. Voeg het ei en de Parmezaanse kaas toe en roer tot alles gemengd is.
  4. Press Into Dish : Druk tot slot op de bodem en zijkanten van uw taartvorm. Het is klaar voor de volgende laag!

Om de kaaslaag te maken

  1. Mix Kaas en Kruiden Samen : Combineer de ricotta kaas en de Italiaanse kruiden. Verdeel vervolgens over de pasta.

Voor de vleeslaag

  1. Bereid vlees, voeg saus toe : In een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur, voeg het gehakt toe en kook tot het niet meer roze is. Voeg de marinarasaus toe. Verdeel over de kaaslaag.
  2. Bakken en serveren : Bestrooi met geraspte kaas en bak 20-25 minuten of tot ze goudbruin en bruisend zijn. Serveer eventueel met gehakte basilicum.

A spaghetti pie with a slice taken out of it.

De beste tips en trucs voor spaghettitaart

Dit diner is zo eenvoudig als maar kan. Het zit vol met vlees, kaas en lekkere gebakken noedels! Het eindresultaat wordt er een om niet snel te vergeten! Gebruik deze eenvoudige tips en trucs om ervoor te zorgen dat uw spaghettitaart de hoogste verrukking bereikt!

  • Sla het ei niet over : het gebruik van een ei in je korst is super belangrijk. Zonder dit zal je "taart" zijn vorm niet behouden en het zal een puinhoop zijn als je probeert op te schotelen.
  • Vleesalternatieven : Voel je vrij om je rundergehakt om te wisselen met kalkoen of kip voor een lichtere versie van dit gerecht.
  • Extra vullingen : U kunt naar wens andere groenten en smaken aan uw spaghettitaart toevoegen! Gehakte uien, knoflook en paprika's zijn slechts een paar smakelijke suggesties.
  • Serveren met : Ik serveer mijn spaghettitaart graag met soepstengels , broodkruimels of knoflookknopen als een klassieke kant. Voor een complete Italiaans geïnspireerde maaltijd kun je hem ook serveren met wat kip-gnocchisoep en een groene salade met huisgemaakte dressing ! Jij en je familie zullen er dol op zijn!
Overgebleven gebakken spaghettitaart bewaren

Spaghettitaart is een geweldige overgebleven maaltijd en smaakt net zo goed als toen het vers was gemaakt!

  • In de koelkast: Wikkel je spaghettitaart in plasticfolie voordat je hem opbergt. Het is 2-3 dagen houdbaar.
  • In de vriezer: Bereide spaghettitaart kan maximaal 3 maanden in de vriezer worden bewaard, verpakt in aluminiumfolie of plasticfolie. Laat een nacht in de koelkast ontdooien alvorens op te warmen.
  • Opwarmen : doe je spaghettitaart in de oven op 350 graden Fahrenheit. Kook gedurende 15-20 minuten of tot het is opgewarmd.

A slice of spaghetti pie on a stoneware dish.

Meer heerlijke gebakken pastagerechten

Hoe graag ik ook van traditionele pasta houd, iets over pastaschotels doet mijn hart sneller kloppen. Ze zijn zo stevig en cheesy en ik vind het heerlijk dat ze gemakkelijk in plakjes kunnen worden gesneden en aan een menigte kunnen worden geserveerd! Hier zijn meer heerlijke recepten voor gebakken pasta die je zeker zult maken in je normale dinerrotatie!

Diner

Beste ooit gebakken Rigatoni

Makkelijke Recepten

Klassieke Gebakken Spaghetti

Diner

Cheesy Cheddar Kip Spaghetti Braadpan

Diner

Kaasachtig Gebakken Ziti

Spaghettitaart afdrukken

Dit smakelijke gebakken gerecht is supergemakkelijk, cheesy en smaakvol! Voor het toevoegen van een beetje Italiaanse goedheid aan drukke doordeweekse avonden, is spaghettitaart het antwoord!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans, Italiaans Amerikaans
Trefwoord spaghettitaart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 sneetjes
Calorieën 307kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

Korst:

  • 6 ons spaghettinoedels
  • 2 eetlepels boter
  • 1 groot ei
  • 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas
Kaas Laag:

  • 6 ons ricotta kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
Vleeslaag:

  • 1/2 pond mager rundergehakt
  • 24 ounce pot marinara saus of zelfgemaakte marinara
Topping:

  • 2 kopjes geraspte mozzarella kaas
  • vers gehakte basilicum
instructies:

Om de korst te maken:

  • Verwarm de oven voor op 350 graden. Spuit een 9-inch taartvorm met kookspray en zet opzij. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Roer met de boter tot deze gesmolten is. Voeg het ei en de Parmezaanse kaas toe en roer tot alles gemengd is. Druk op de bodem en zijkanten van je taartvorm.
Om de kaaslaag te maken:

  • Combineer de ricotta kaas en de Italiaanse kruiden. Verdeel over de pasta.
Om de vleeslaag te maken:

  • Voeg in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur het gehakt toe en kook en verkruimel tot het niet meer roze is. Voeg de marinarasaus toe. Verdeel over de kaaslaag.
  • Bestrooi met geraspte kaas en bak 20-25 minuten of tot ze goudbruin en bruisend zijn. Serveer eventueel met gehakte basilicum.

Voeding

Calorieën: 307kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 21g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 1g | Cholesterol: 84 mg | Natrium: 741 mg | Kalium: 487 mg | Vezel: 2g | Suiker: 5g | Vitamine A: 805IE | Vitamine C: 6 mg | Calcium: 246 mg | IJzer: 2 mg

Tags:

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo