Krokante Parmezaanse Knoflook Kip Met Courgette

Bron

Dit fileermes bezit een prachtig lang slank en bovenal buigzaam lemmet om precies langs bot te snijden. En logisch natuurlijk, het lemmet is fantastisch scherp, je snijdt er zonder moeite mee door vlees en vis. De fileermessen die wij in ons aanbod hebben voegen een prima meerwaarde aan ieders messenset.

Krokante Parmezaanse Knoflookkip met Courgette is een fantastische eenpansmaaltijd waar het hele gezin dol op zal zijn. Krokante kip is gepaneerd met een geweldige Parmezaanse knoflookkorst gecombineerd met malse courgette gesauteerd tot in de perfectie!

Met gemakkelijke voorbereiding, geen rommel en een grote smaak, zijn eenpansmaaltijden de beste! Groentecurry , chili-limoenkip en fajitas zijn enkele van mijn andere favorieten om deze week toe te voegen aan de line-up voor het diner!

Cooked parmesan garlic chicken and zucchini in a white bowl. Eenpans Parmezaanse Knoflook Kip Met Courgette Recept

Courgette is mijn favoriete groente, dus zoals je je kunt voorstellen, word ik behoorlijk opgewonden als het echt in het seizoen is! Mijn favoriete manier om courgette te eten is om het te sauteren tot het gaar is. Ik besloot om mijn favoriete texturen samen te voegen in dit gerecht: verse en malse courgette met smaakvolle, knapperige kip. Het verbeteren van deze smakelijke gerechten met de geweldige smaken van parmezaanse kaas en knoflook leek de beste manier van handelen vanaf dat moment, en jongen, het creëerde een overheerlijk gerecht! Het bedekt de kip perfect en geeft het hele gerecht een ongelooflijke knapperige textuur. Het leuke van dit recept is dat ik alle ingrediënten in huis had. Dus voor die momenten waarop je diep in je voorraadkast staart en je afvraagt wat je kunt maken dat lekker, gezond en niet al te tijdrovend is, is dit krokante kip met courgette recept het antwoord.

Mijn hele familie verslindt het. We kunnen geen genoeg krijgen van de knapperige smaakvolle korst op de kip. En het beste van alles? Het zit boordevol eiwitten en is laag in vetten en koolhydraten! Eerlijk gezegd is dit het gezonde, KFC-achtige diner van mijn dromen. Alsof je meer redenen nodig hebt om dit te maken, alles gaat in één pan, waardoor je minder afwas hoeft te doen! Slechts 30 minuten zorgt voor een voedzame, keto-vriendelijke maaltijd boordevol hartige en knapperige goedheid. Je portemonnee, dieet en maag zullen je dankbaar zijn.

Kip Met Courgette Ingrediënten

Dit is het perfecte recept om restjes courgette en kipfilets te gebruiken! Slechts een paar extra pantry-nietjes zorgen voor het meest smaakvolle, heerlijke resultaat. In onderstaande receptenkaart vind je elke individuele maatvoering terug.

  • Kippenborsten : Voor dit recept gebruik ik kippenborsten zonder botten en zonder vel. Je kunt 2 grote borsten doormidden snijden of 4 dunne kippenborsten gebruiken.
  • Boter : dit wordt gebruikt om te bakken. Het geeft je kip en courgette ook een smakelijke rijke smaak en helpt ze perfect te garen.
  • Italiaanse broodkruimels : Ik gebruik graag Italiaanse broodkruimels voor een vleugje smaak, maar je kunt ook kiezen voor volkoren broodkruimels om het gezondheidsbewust te houden.
  • Geraspte Parmezaanse kaas : Parmezaanse kaas geeft je gerecht zijn perfecte, kaasachtige smaak. Het wordt ook perfect krokant om u te helpen de beste textuur te bereiken!
  • Meel : Ik gebruik bloem voor alle doeleinden in dit recept om structuur te geven aan het paneren. Als alternatief kunt u ook volkoren meel gebruiken.
  • Courgette : Ik gebruik in dit recept middelgrote courgette, in plakjes.
  • Knoflook : Verse knoflook maakt het verschil om de perfecte, hartige smaak te krijgen. Gehakte kruidnagel werkt het beste.

Hoe maak je krokante Parmezaanse kaas Knoflook Kip en Courgette?

Je zult het geweldig vinden hoe gemakkelijk dit recept samenkomt voor die snelle doordeweekse diners! U krijgt smaken van restaurantkwaliteit zonder alle moeite.

  1. Bereid de koekenpan: smelt in een grote koekenpan op middelhoog vuur 2 eetlepels boter.
  2. Brood Kip : Smelt de resterende 4 eetlepels boter in een ondiepe schaal. Meng in een andere ondiepe schaal broodkruimels, Parmezaanse kaas en bloem. Doop de kip in de boter, wentel ze door het paneermeelmengsel en leg ze in de pan.
  3. Koken : Bak aan elke kant ongeveer 3-4 minuten tot de buitenkant krokant is en de kip helemaal gaar is. Zet apart op bord.
  4. Sauteer Courgette : Voeg 2 eetlepels boter toe aan de pan en bak de gehakte knoflook een minuut. Voeg de courgette toe aan de pan en bak tot ze gaar zijn. Zout en peper naar smaak en voeg 1 eetlepel Parmezaanse kaas toe. Doe de kip terug in de pan en verwarm nog een minuut of zo. Serveer onmiddellijk.

The process of making chicken and zucchini in a skillet.

Parmezaanse kaas Knoflook Kip en Courgette Snelle Tips

Dit gerecht is supergemakkelijk en superlekker, maar probeer een paar van deze eenvoudige tips om elke keer het beste resultaat te krijgen!

  • Seizoen kip : U kunt uw kip kruiden met zout en peper of Italiaanse kruiden voordat u ze paneert voor een extra vleugje smaak.
  • Paneren blijft niet plakken: Als je problemen hebt om je paneermeel te laten kleven, zorg er dan voor dat je koekenpan heet is en de boter gesmolten is. Als je de kip eenmaal aan de pan hebt toegevoegd, probeer hem dan niet te verplaatsen totdat die kant helemaal gaar is. Voortijdig verplaatsen kan alle knapperige goedheid weghalen.
  • Gebruik een thermometer : Om te voorkomen dat je kip te gaar wordt, raad ik altijd aan om een thermometer te gebruiken. Stop met koken zodra uw interne temperatuur 165 graden Fahrenheit bereikt. Anders krijg je kip die te droog is.
  • Courgette : elke courgette die je gebruikt, moet een beetje stevig zijn. Als het te zacht is, krijgt het niet die perfecte malse gesauteerde textuur. Houd ook de huid aan! Het is niet moeilijk om door te bijten en heeft veel voedingsvoordelen, zoals het stimuleren van de collageenproductie en het stimuleren van je immuunsysteem!
  • Uniforme plakjes: Het is belangrijk om te proberen courgetteplakken ongeveer even groot te houden, zodat ze in dezelfde snelheid garen.
Overgebleven Parmezaanse kaas Knoflookkip en Courgette bewaren

Dit recept is niet alleen gemakkelijk te maken, maar het is ook nog eens als een kampioen te bewaren! Kinderen kunnen het gemakkelijk opwarmen voor een smakelijke, voedzame lunch.

  • In de koelkast: Kip en courgette zijn 3-4 dagen houdbaar in een luchtdichte verpakking.
  • In de vriezer: Bewaar uw kip en courgette in een luchtdichte verpakking tot 2 maanden in de vriezer. Een nacht ontdooien voordat u het weer opwarmt.
  • Opwarmen: De beste manier om vocht in uw kip vast te houden en tegelijkertijd krokant te houden, is door hem in een koekenpan op te warmen. Kook op medium tot de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit bereikt. Roer de courgettestukjes vaak om ervoor te zorgen dat ze volledig gaar zijn.

Close-up of crispy parmesan garlic chicken and zucchini.

Wat te serveren met krokante Parmezaanse kip met knoflook?

Parmezaanse knoflookkip en courgette is een gerecht dat gemakkelijk op zichzelf kan worden geserveerd. Maar voor meer gezonde koolhydraten kun je dit serveren met een bolletje bruine rijst. Het smaakt ook geweldig naast andere knapperige gerechten zoals friet of chips. Heb je een overload aan courgettes in huis? Je kunt zelfs gebakken courgettefriet maken als een gezondere kant.

Bijgerechten

Geweldige Airfryer Franse frietjes

Bijgerechten

Airfryer Krokante Parmezaanse Courgette Chips

Bijgerechten

Airfryer Aardappelchips

Bijgerechten

Knapperige Knoflook Zoete Aardappel Friet Recept

Slice cut out of parmesan garlic chicken with zucchini.

Meer Courgette-favorieten

Mijn familie en ik kunnen geen genoeg krijgen van deze veelzijdige zomergroente! Of je het nu als bijgerecht of voorgerecht gebruikt, de zachte textuur en het vermogen om smaak te absorberen is ongeëvenaard. Profiteer van het seizoen van courgette en probeer enkele van mijn andere favoriete courgetterecepten! Ze zijn zo heerlijk, ik weet dat jij en je familie er gek op zullen worden!

Bijgerechten

Geroosterde Parmezaanse kaas Knoflook Courgette Spears

Bijgerechten

Kaasachtige Courgette Rijst

Bijgerechten

Ongelooflijke Parmezaanse Courgettegratin (courgetteschotel)

Bijgerechten

Gegrilde Courgette

Print Krokante Parmezaan Knoflook Kip Met Courgette

Krokante Parmezaanse Knoflookkip met Courgette is een fantastische eenpansmaaltijd waar het hele gezin dol op zal zijn. Krokante kip is gepaneerd met een geweldige Parmezaanse knoflookkorst gecombineerd met malse courgette gesauteerd tot in de perfectie!
Cursus Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord kip en courgette, krokante kip en courgette
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 Porties
Calorieën 418kcal
Auteur Alyssa Rivers
Ingrediënten

  • 2 Kippenborsten in tweeën gesneden, of 4 dunne kippenborsten
  • 8 Eetlepels boter verdeeld
  • ½ kopje Italiaanse broodkruimels
  • ½ kopje plus 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas verdeeld
  • ¼ kopje meel
  • 2 middelgrote courgettes in plakjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
instructies:

  • Smelt in een grote koekenpan op middelhoog vuur 2 eetlepels boter. Om de kip te maken: Smelt de resterende 4 eetlepels boter in een ondiepe schaal. Meng in een andere ondiepe schaal broodkruimels, Parmezaanse kaas en bloem. Doop de kip in de boter, wentel ze door het paneermeelmengsel en leg ze in de pan.
  • Bak aan elke kant ongeveer 3-4 minuten tot de buitenkant krokant is en de kip helemaal gaar is. Zet apart op bord.
  • Voeg 2 eetlepels boter toe aan de pan en fruit de gehakte knoflook een minuut. Voeg de courgette toe aan de pan en bak tot ze gaar zijn. Zout en peper naar smaak en voeg 1 eetlepel Parmezaanse kaas toe. Doe de kip terug in de pan en verwarm nog een minuut of zo. Serveer onmiddellijk.
Opmerkingen:

Bijgewerkt op 4 augustus 2021 Oorspronkelijk geplaatst op 24 juli 2016

Voeding

Calorieën: 418kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 27g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 133 mg | Natrium: 532 mg | Kalium: 453 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 763IE | Vitamine C: 2 mg | Calcium: 42 mg | IJzer: 2 mg

Sparen

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo