
Krokante maïs is populair op het menu van restaurants, gefrituurde knapperige zoete maïskorrels worden in kruiden en sauzen gegooid.
knapperige maïs
Maak deze voor familie/vrienden en weet zeker dat ze verrast zullen zijn door de smaak.
Bekijk mijn pinda chaat recept en chili knoflook okra recept op deze website.
[feast_advanced_jump_to] 🥘 Ingrediënten
Hier zijn de eenvoudige ingrediënten die nodig zijn om deze knapperige maïs in restaurantstijl thuis opnieuw te creëren.
- Suikermaïs – Ik gebruikte bevroren suikermaïs, maar je kunt ook verse gebruiken. Ik vind diepvries handig en maakt het gewoon makkelijk om het gerecht in een handomdraai klaar te maken.
- Knoflook – Veel vers gehakte knoflook is de hoofdsmaak in dit gerecht.
- Gember – Fijngehakte gember gaat goed samen met knoflook en complimenteert elkaars smaak.
- Groene chili – Voegt extra pit toe aan het gerecht en smaak.
- Zwarte peper – Afgezien van knoflook is zwarte peper een magisch ingrediënt in dit gerecht dat zowel de smaak als de smaak verheft.
- Korianderblaadjes – Net als elk ander gerecht in restaurantstijl, geven korianderblaadjes veel geur aan het gerecht.
- Lente-ui – Omdat ik het als een fusion Indo-Chinese stijl heb gemaakt, voeg ik dit graag toe als garnering.
- Ui – Geeft uw gerecht een homogene textuur en smaak.
- Sojasaus – Voegt een taart toe om in balans te komen en alle smaken samen te brengen.
- Chili-tomatensaus – Zoetheid is een must voor dit gerecht dat uit de saus komt.
- Bloem voor alle doeleinden – Voor het coaten van de maïs. Het is ook bekend als Maida, gewone bloem. Ik heb een ongebleekte gebruikt.
- Rijstmeel – Voor knapperigheid en knapperigheid
- Maïsmeel – Bindend en knapperig
Zie receptenkaart voor hoeveelheden.
📸 Instructies
Breng eerst 5-6 kopjes water aan de kook.
Voeg daarna de maïs toe en kook 5-6 minuten met voldoende zout.
Als je klaar bent, laat je het uit het water lopen. Zorg ervoor dat er geen overtollig water is.
Houd alle ingrediënten klaar terwijl de maïs wordt afgekoeld.
Neem gekookte maïs in de mengkom. Voeg om te beginnen een eetlepel bloem voor alle doeleinden toe.
Voeg een flinke snuf zout, ¼ theelepel peperpoeder mee.
Zodra het gelijkmatig is bedekt, voeg je de andere bloem toe die goed is gemengd. Voeg het verdeeld niet allemaal samen.
Wees voorzichtig tijdens het coaten, gebruik een spatel om te mengen om te voorkomen dat bloem aan je handen blijft plakken.
De maïs moet volledig bedekt zijn met bloem en droog zijn, als afzonderlijke korrels.
Verhit olie in een brede pan. Voeg, zodra het heet is, de mais in porties toe. Lees de onderstaande veiligheidsinstructies.
Roer nu niet. Dek af met een deksel en laat voldoende ruimte over om stoom te laten ontsnappen.
Zodra het sputteren minder wordt en halverwege een keer roeren.
Zet het vuur lager en blijf voorzichtig braden tot de maïs goudbruin begint te kleuren.
Laat uitlekken in keukenpapier. Herhaal dit om te voltooien.
Verhit nu een pan met een eetlepel olie.
In gaat knoflook, gember, groene peper eerst en bak tot ze geurig zijn.
Voeg daarna de ui, het witte deel van de lente-ui toe en bak op hoog vuur tot ze zacht zijn.
Zet het vuur lager, voeg sojasaus, tomaten-chilisaus, zwarte peper, rode chilipoeder, weinig zout toe.
Meng verder goed.
Voeg gebakken maïs toe.
Voeg korianderblaadjes toe en meng goed.
Schakel de vlam uit. Krokante mais klaar! Voel je de knapperigheid?
Garneer tot slot met lente-ui en eventueel citroensap. Geef het een gooi.
Serveer onmiddellijk. Lekker als voorgerecht/snack en als zodanig ook lekker.
Krokante maïs💭 Vervangingen
- Rijstmeel – in plaats daarvan kunt u meer bloem voor alle doeleinden en maïsmeel toevoegen.
- Glutenvrij – gebruik alleen rijstmeel en maïszetmeel en laat bloem voor alle doeleinden weg.
- Korianderblaadjes – Sla het over en voeg alleen lente-ui toe.
📖 Variaties
Het krokante maisrecept kan op veel manieren worden gemaakt met kleine variaties. Zo kun je experimenteren met je eigen set kruiden en ingrediënten.
Ik heb dit recept hier geleerd.
- Pittig – voeg fijngehakte bird's eye chili toe
- Extra knapperig – Bestrooi met sodawater (gewone soda) en bedek de maïs.
- Kindvriendelijk – Vermijd chili en ga alleen met zwarte peperpoeder. Voeg driekleurige paprika toe samen met de ui.
Zie deze een andere versie van dit recept op mijn website!
🥗 Opslag
Na het mengen kun je het in de koelkast bewaren om later te frituren. zorg ervoor dat het mengsel droog en niet vochtig is. Anders blijft het aan elkaar plakken.
Serveer direct na het toevoegen van kruiden.
👩🏽🍳Toptip
Voor knapperige resultaten moet de maïs goed bedekt zijn met de bloem. Geen dunne laag maar een complexe laag.
De coating moet droog, niet vochtig of plakkerig zijn.
Gebruik suikermaïs voor sappige en knapperige resultaten. De gewone Indiase maïskolf zal niet goed zijn voor dit gerecht.
Krokant gerecht in maïsrestaurantstijl⚠️ Veiligheid
Er zijn enkele belangrijke dingen om op te letten voordat u het gerecht gaat maken.
Verplicht om een deksel te gebruiken tijdens het frituren. Omdat het zowel sputtert als willekeurig kan de pit knappen (barsten) tijdens het frituren. Gebruik dus een deksel en blijf op veilige afstand waakzaam.
Sluit de deksel ook niet helemaal. Sluit de e om er zeker van te zijn dat er stoom kan ontsnappen. Anders zal de stoom condenseren en zal er water in de olie druppelen, die op zijn beurt weer gaat sputteren.
Hoe voorkom je dat de mais barst?
- Kook de maïs grondig voor gebruik in het recept.
- In plaats van de suikermaïs te schillen, gebruik je een mes om de korrels van de kolf af te snijden. Deze snijdt het puntje van de pit af en laat stoom ontsnappen tijdens het bakken.
- De korrels beginnen te barsten als de olie te heet is. Zodra je een plop hoort, zet je het vuur zo laag mogelijk. Of zelfs uitschakelen en na een minuut weer inschakelen.
- Olietemperatuurregeling: Bij het vallen moet het heet genoeg zijn, dat het onmiddellijk stijgt. Later, na 30-50 seconden, kunt u de vlam verlagen / of verlagen wanneer een van de pits springt.
Receptkaart

Pin afdrukken
Krokante mais recept
Bekerafmetingen
- 2 kopjes suikermaïs heb ik diepvries gebruikt
- ui
- 1 eetlepel Knoflook opgehoopt, fijngehakt
- 1 theelepel Gember fijngesneden
- 1 Groene peper fijn gesneden
- 3 eetlepels lente-ui witte portie, gesnipperd
- 3 eetlepels lente-ui groene portie, gesnipperd
- ¼ kopje korianderblaadjes fijngehakt
- ½ theelepel Zwarte peperpoeder
- 1 theelepel Rode chilipoeder
- Olie indien nodig
- Zout indien nodig
-
Breng eerst 5-6 kopjes water aan de kook.
-
Voeg daarna de maïs toe en kook 5-6 minuten met voldoende zout.
-
Als je klaar bent, laat je het uit het water lopen. Zorg ervoor dat er geen overtollig water is.
-
Houd alle ingrediënten klaar terwijl de maïs wordt afgekoeld.
-
Neem gekookte maïs in de mengkom. Voeg om te beginnen een eetlepel bloem voor alle doeleinden toe.
-
Zodra het gelijkmatig is bedekt, voeg je de andere bloem toe die goed is gemengd. Een eetlepel per keer.
-
Voeg een flinke snuf zout, ¼ theelepel peperpoeder mee.
-
Wees voorzichtig tijdens het coaten, gebruik een spatel om te mengen om te voorkomen dat bloem aan je handen blijft plakken.
-
De maïs moet volledig bedekt zijn met bloem en droog zijn, als afzonderlijke korrels.
-
Verhit olie in een brede pan. Voeg als het warm is de maïs in porties toe. Lees de onderstaande veiligheidsinstructies.
-
Roer nu niet. Dek af met een deksel en laat voldoende ruimte over om stoom te laten ontsnappen.
-
Zodra het sputteren minder wordt en halverwege een keer roeren.
-
Zet het vuur lager en blijf voorzichtig braden tot de maïs goudbruin begint te kleuren.
-
Laat uitlekken in keukenpapier. Herhaal dit om te voltooien.
-
Verhit nu een pan met een eetlepel olie.
-
In gaat knoflook, gember, ui, wit deel van lente-ui één voor één en bak op hoog vuur tot geurig.
-
Knoflook moet goudbruin beginnen te worden.
-
Zet het vuur lager, voeg sojasaus, tomaten-chilisaus, zwarte peper, rode chilipoeder, weinig zout toe.
-
Meng verder goed. Voeg gebakken maïs toe en gooi op hoog vuur totdat het goed bedekt.
-
Voeg korianderblaadjes toe en meng goed.
-
Zet het vuur uit en garneer met lente-ui.