Krokante Airfryer Kikkererwten (3 Manieren!)

Bron

Kokkerellen kent vrolijke ogenblikken voor het diner, bijvoorbeeld nieuwe combinaties uitproberen en daarna met z’n allen beoordelen. Op tv zie je de meest lekkere creaties de revue voorbij komen, dit zou jij toch ook wel willen? Met al je vaardigheden je gerecht alle liefde geven die je hebt. Je ruikt de pan inhoud al voordat je de keuken in komt. Mooi groen en vers geplukt uit eigen moestuin. Begint het al te kriebelen?

Kikkererwten uit de Airfryer zijn krokant en perfect op smaak! Met drie verschillende manieren om ze te kruiden, is er voor elk wat wils. Deze knapperige, geroosterde kikkererwten worden je nieuwe go-to-snack!

Airfryerrecepten zijn op dit moment een rage, en met een goede reden! Ze zijn zo makkelijk en goed! Probeer mijn favoriete kip, frietjes en zelfs deze heerlijke zalm!

A bowl of roasted, seasoned chickpeas. Waarom Kikkererwten uit de Airfryer de BESTE zijn!

De meeste mensen hebben gehoord van hummus, gemaakt van kikkererwten. Maar als je dit soort knapperige kikkererwten nog niet hebt geprobeerd, staat je een traktatie te wachten! Kikkererwten zijn een fantastisch gezond tussendoortje! Maar soms kunnen ze moeilijk gelijkmatig worden geroosterd. Als je ze in de oven kookt, kun je doorweekte en verbrande tegelijk hebben! Door ze in een heteluchtfriteuse te koken, wordt elke kikkererwten erin krokant en perfect geroosterd.

Dag oven en hallo airfryer! Deze kikkererwten uit de airfryer zijn in minder dan 15 minuten klaar om te eten. Deze vormen een fantastische snack en geven je precies de juiste hartige crunch die je nodig hebt om de middag door te komen. Mijn kinderen eten deze zelfs graag, dus je weet dat ze goed moeten zijn! Bovendien zijn er drie verschillende manieren om ze op smaak te brengen, zodat ze elke keer weer anders smaken!

Ingrediënten om knapperige kikkererwten uit de Airfryer te maken

Als je je blik kikkererwten eenmaal in de hand hebt, kun je ze meteen op smaak brengen! Ik wed dat je de meeste andere ingrediënten al in je keuken hebt staan. Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.

  • Kikkererwten: Kikkererwten uit blik moeten worden afgespoeld en gedroogd voordat je ze kruiden.
  • Olijfolie: Dit bedekt de kikkererwten zodat de kruiden blijven plakken.
  • Knoflookpoeder: Dit gaat zo goed samen met de paprika!
  • Zout en peper: deze zullen de smaken in het recept versterken.
  • Paprika: Paprika is een zoetere specerij die veel diepe smaak toevoegt.

Parmezaanse Knoflook Kikkererwten

  • Kikkererwten: Het hoofdingrediënt van het recept, deze worden knapperig nadat ze gaar zijn!
  • Olijfolie: dit helpt de smaakmakers om aan de kikkererwten te plakken.
  • Parmezaanse kaas: U kunt vers geraspte gebruiken of u kunt de soort in het blik in uw koelkast gebruiken.
  • Knoflookpoeder: Je kunt niet fout gaan door knoflook en Parmezaanse kaas te mengen voor een geweldige smaak!
  • Zout: Het zout zal de smaken van Parmezaanse kaas en knoflook versterken.

Taco Kruiden Kikkererwten

  • Kikkererwten: De kikkererwten zullen beter koken als je ze droog dept voordat je kruiden toevoegt.
  • Olijfolie : als je ze erin gooit, kan de smaakmaker de kikkererwten grondiger omhullen.
  • Zelfgemaakte taco-kruiden: je kunt in de winkel gekochte taco-kruiden gebruiken als je dat bij de hand hebt, maar de zelfgemaakte taco-kruiden tilt dit echt naar een hoger niveau en is zo goed!

Laten we wat kikkererwten in de lucht bakken tot knapperige perfectie!

Deze kikkererwten uit de airfryer nemen slechts TWEE stappen! Voor je het weet, snack je er elke dag van omdat ze zo simpel en lekker zijn.

  1. Afspoelen, drogen en combineren: Spoel het blik kikkererwten af, laat uitlekken en dep ze droog. Meng in een kom de kikkererwten, olijfolie, knoflook, zout, paprika en peper. (Of gewenste kruiden.)
  2. Koken: Bestrijk het mandje van de Airfryer met olijfolie. Doe de kikkererwten 10-12 minuten in de airfryer op 350 graden, schud het mandje halverwege om

2 pictures showing how to add seasoning to chickpeas and place them in an air fryer.

Tips en trucs voor heteluchtfriteuse

Of je nu nieuw bent in het koken met een airfryer of een oude pro, ik heb tips en trucs bedacht die iedereen moet weten bij het koken in een airfryer! Probeer deze eens uit en je luchtfriteuse zal elke keer weer perfect zijn.

  • Zorg ervoor dat de mand niet overvol is: de sleutel tot het gelijkmatig koken van uw voedsel in een heteluchtfriteuse is ervoor te zorgen dat u uw voedsel niet opstapelt. Zorg ervoor dat u de mand niet overvol maakt en niet te veel voedsel tegelijk inpakt. Het zal ZO veel beter koken als je een paar kleinere porties maakt in plaats van één grote.
  • Vergeet niet te spiegelen! Bij de meeste voedingsmiddelen uit de luchtfriteuse moet je het voedsel halverwege omdraaien of als het te klein is (zoals deze kikkererwten), schud je het mandje. Hierdoor kookt je eten gelijkmatig en verbrandt het niet.
  • Verwarm de Airfryer voor: Net zoals je je oven zou voorverwarmen voordat je gaat koken, kun je je Airfryer voorverwarmen! Sommige hebben hier een knop voor. Als de jouwe dat niet doet, zet hem dan gewoon op de temperatuur die je recept nodig heeft en laat hem ongeveer 2-3 minuten staan voordat je je eten erin doet.

Roasted chickpeas in an air fryer basket.

Hoe bewaar je overgebleven kikkererwten?

Kikkererwten uit de Airfryer worden geroosterd tot de perfecte knapperige textuur en je wilt je restjes zo houden! Hier leest u hoe u ze kunt bewaren om er zeker van te zijn dat ze een tijdje meegaan!

  • Op het aanrecht: Zodra de kikkererwten zijn afgekoeld, plaatst u ze in een papieren zak. Rol de bovenkant losjes op om hem gesloten te houden. Deze geroosterde kikkererwten zijn tot wel 2 weken houdbaar bij kamertemperatuur!

Air fryer chickpeas in a bowl.

Meer van de BESTE Airfryer-recepten!

Het ontdekken van nieuwe recepten voor airfryers wordt steeds populairder! Je kunt er van alles en nog wat in koken en de textuur en smaak is elke keer weer perfect! Dag oven, hallo airfryer! Probeer deze geweldige airfryerrecepten eens uit. Ze zijn beproefd en waar en je zult het moeilijk vinden om je favoriet te kiezen!

Bijgerechten

De BESTE Airfryer "Geroosterde" Aardappelen

Avondeten

Perfecte Airfryer Garnalen van 10 minuten

Avondeten

Air Fryer Gegrilde Kaas- De Beste Gegrilde Kaas Sandwich…

Avondeten

Airfryer Knoflook Steak Bites

Print Crispy Airfryer Kikkererwten (3 Manieren!)

Kikkererwten uit de Airfryer zijn krokant en perfect op smaak! Met drie verschillende manieren om ze te kruiden, is er voor elk wat wils. Deze knapperige, geroosterde kikkererwten worden je nieuwe go-to-snack!
Cursus Snack
Keuken Amerikaans
Trefwoord airfryer kikkererwten, kikkererwten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 108kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 1 (15 ounce blik) kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflook
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel paprika
  • 1/4 theelepel peper
Parmezaanse Knoflook Kikkererwten

  • 1 (15 ounce blik) kikkererwten
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Knoflook
  • ½ theelepel zout
Taco Kruiden Kikkererwten

  • 1 (15 ounce blik) kikkererwten
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 ½ eetlepel Huisgemaakte Taco Kruiden
instructies:

  • Spoel het blik kikkererwten af, laat uitlekken en dep ze droog. Meng in een kom de kikkererwten, olijfolie, knoflook, zout, paprika en peper. (Of gewenste kruiden.)
  • Bestrijk het mandje van de Airfryer met olijfolie. Doe de kikkererwten 10-12 minuten in de airfryer op 350 graden en schud het mandje halverwege om.

Voeding

Calorieën: 108kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 1g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Cholesterol: 2 mg | Natrium: 698 mg | Kalium: 17 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 231IU | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 34 mg | IJzer: 1 mg

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo