Kreeft Raviolisaus

Bron

Het beste aan keukengerei is iets dat elke keuken wel nodig heeft, zelfs als je nog nooit eerder hebt gekookt. Je producten gaan snijden met het het mes dat er voor bedoeld is zoals het FILEERMES is dan ook het beste. Voor het beste snijresultaat is het praktisch dat je goed kan snijden, dan komt het mes extra goed tot haar recht.

Raviolisaus van kreeft is rijk en romig, boordevol verse kruiden en knoflook! Het barst van de smaak en is de perfecte aanvulling op al je favoriete pastagerechten.

Kreeft maakt elk gerecht lekkerder! Je moet kreeft mac en kaas, bisque en mijn favoriete recept voor kreeftenstaart proberen!

Lobster ravioli in a gray stoneware plate. Kreeft Ravioli Roomsaus Recept

Fijne Valentijnsdag, allemaal! Wat is een betere manier om de dag van de liefde te vieren dan met kreeft? Het recept van vandaag is een GEWELDIGE romige kreeftensaus, gevuld met knoflook, sjalot en kruiden. Het is perfect hartig en toegeeflijk. Zeker om indruk te maken op je date of de meisjes voor Galentine's! Je krijgt al die geweldige kreeftsmaak zonder het gedoe van het verwijderen van schelpen. (Tenzij je dat ook wilt, dan is mijn boter-knoflookkruid-kreeftenstaart een must-try!)

Deze dikke en romige saus bedekt pasta zo perfect! Ik gebruik het graag over ravioli, in het bijzonder. Een hapje kreeft eten met lekkere pasta gevuld met kaas is een droom. Je kunt zelfs met kreeft gevulde ravioli gebruiken voor een extra shot smaak! Penne en andere saus-grijpende pasta's werken ook geweldig. Raviolisaus van kreeft is supereenvoudig, super indrukwekkend en suddert in minder dan 30 minuten. Alleen omdat het Valentijnsdag is, wil nog niet zeggen dat je in de keuken moet zwoegen! Vind hier meer makkelijke Valentijnsrecepten.

Kreeft Ravioli Saus Ingrediënten

Breng de kreeft en de wijn mee, en je keuken heeft de rest! Deze kreeft ravioli saus heeft alle wow-factor met de meest simpele ingrediënten! Het is het soort recept waar je naar terug wilt komen – speciale gelegenheid of niet! Zoals altijd zijn de afmetingen voor de onderstaande ingrediënten te vinden in de receptenkaart aan het einde van het bericht.

  • Boter : Boter is de beste vriend van kreeft! Voeg het toe aan je kreeft-raviolisaus voor rijkdom en smaak.
  • Sjalot : In blokjes gesneden sjalotten voegen een zoete maar scherpe smaak toe die de perfecte aanvulling is op elke saus.
  • Knoflook: Voegt die geweldige hartige smaak toe aan de saus.
  • Gedroogde tijm en basilicum : tijm is aards en muntachtig, terwijl basilicum peperig en aromatisch is. Beide vullen deze saus heel goed aan!
  • Droge witte wijn : toegevoegd voor een complexere smaak en aroma. Koken met witte wijn helpt om de rijkdom in evenwicht te brengen.
  • Heavy Cream : De romige basis van deze saus! Het maakt het absoluut decadent.
  • Old Bay Seasoning : Voegt een vleugje warmte en peperige smaak toe!
  • Koosjer zout : ik gebruik koosjer zout vanwege het grove formaat. Het helpt ook om de smaak zuiverder en minder bitter te houden.
  • Black Pepper : Voor een beetje extra kick!
  • Kreeft: Gehakt en gekookt, klaar om aan de saus toe te voegen.
  • Verse peterselie en Parmezaanse kaas: voeg een beetje toe voor die perfecte garnering!
  • Kreeftravioli of Kaasravioli : u kunt beide gebruiken! Je favoriete pasta kan ook worden geruild.

Process photos of preparing sauce and ravioli over stove. Laten we saus maken!

  1. Sauteer Sjalot en Knoflook : In een grote sauspan, verwarm de boter op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak 3 minuten tot ze zacht is. Voeg vervolgens gehakte knoflook toe en kook nog een minuut.
  2. Kruiden toevoegen : Voeg vervolgens de gedroogde tijm en basilicum toe aan de pan en kook gedurende 1 minuut tot ze geurig zijn.
  3. Roer met een houten lepel de droge witte wijn erdoor en kook 1-2 minuten.
  4. Voeg room, kruiden en sudderen toe: Voeg langzaam de slagroom en oude laurierkruiden toe. Klop om alle ingrediënten te combineren en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken tot de saus iets begint in te dikken.
  5. Bereiden Kreeft: Terwijl de saus suddert, bereidt u de ravioli volgens de instructies op de verpakking. Zet gekookte ravioli opzij terwijl je de saus afmaakt.
  6. Roer de Ravioli erdoor : Voeg de gekookte stukjes kreeft toe aan de saus. Roer en kook 5 minuten. Haal van het vuur.
  7. Serveer : Bord de ravioli en voeg de saus toe. Garneer met vers gehakte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Genieten van!

Lobster ravioli sauce in a saucepan.

Tips en variaties

Hier zijn een paar eenvoudige manieren om dit gerecht aan te passen en te perfectioneren! Ik verzeker je dat deze kreeft-raviolisaus een nieuwe favoriet van je zal worden!

  • Tomatenpuree toevoegen: door een klodder tomatenpuree toe te voegen, krijgt u meer een rosa-saussmaak. Het is ook een geweldige manier om kleur aan je saus toe te voegen.
  • Maak het pittig : als je meer warmte wilt, voeg dan gerust extra Old Bay-kruiden of zelfs een scheutje Cajun-kruiden toe!
  • Citroenschil: Het toevoegen van citroenschil of citroensap is een geweldige manier om smaken in evenwicht te brengen. Het geeft je saus ook een mooie, heldere smaak.
  • Serveren bij : Ik serveer mijn kreeftravioli graag met soepstengels, bruschetta of crostini! Je kunt het brood gebruiken om in deze geweldige saus te dippen.
Restjes bewaren

Nu je deze ongelooflijke saus hebt gemaakt, laat hem dan niet verloren gaan! Je kunt het opwarmen voor een snelle en heerlijke lunch op doordeweekse dagen!

  • In de koelkast: In een luchtdichte verpakking is je kreeft-raviolisaus 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.
  • Opwarmen: Om de saus opnieuw op te warmen, stop je de saus met tussenpozen van 10 seconden in de magnetron tot hij warm is. Je kunt het ook op middelhoog vuur boven het fornuis opwarmen tot het door en door is opgewarmd. Als je overgebleven saus te dik is, kun je zo nodig een eetlepel water toevoegen tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Picking up lobster and ravioli with a fork.

Meer Zeevruchten Pasta Recepten

Zeevruchten en pasta zijn een match made in heaven! Hier zijn een paar van mijn favoriete recepten met verse zeevruchten bedekt met de meest verbazingwekkende sauzen. Deze line-up valt zeker in de smaak! U hoeft niet te reserveren bij dat lokale visrestaurant, het smaakt vanaf het begin beter.

Avondeten

Romige Citroen Knoflook Zeevruchten Pasta

Avondeten

Citroen Knoflook Parmezaan Garnalen Pasta

Avondeten

Gezonde Citroen Parmezaan Sardine Pasta

Avondeten

Romige Knoflook Garnalen Alfredo Pasta

Raviolisaus van kreeft afdrukken

Raviolisaus van kreeft is rijk en romig, boordevol verse kruiden en knoflook! Het barst van de smaak en is de perfecte aanvulling op al je favoriete pastagerechten.
Cursus Diner
Keuken Zeevruchten
Trefwoord kreeft ravioli, kreeft ravioli saus, kreeft saus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 574kcal
Auteur Alyssa Rivers
ingrediënten

  • 2 Eetlepels boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theelepel knoflook, gepeld
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 3/4 kop droge witte wijn
  • 2 kopjes slagroom
  • 1 theelepel oude laurierkruiden
  • 1 theelepel koosjer zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 1/2 kopjes gekookte kreeft, gehakt
  • verse peterselie en Parmezaanse kaas voor garnering
  • 12 ons kreeftravioli of kaasravioli
instructies:

  • Verhit boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak 3 minuten tot ze zacht is. Voeg gehakte knoflook toe en bak nog een minuut.
  • Voeg de gedroogde tijm en basilicum toe aan de pan en kook 1 minuut tot ze geurig zijn.
  • Roer met een houten lepel de droge witte wijn erdoor en kook 1-2 minuten.
  • Voeg langzaam de slagroom en oude laurierkruiden toe. Klop om alle ingrediënten te combineren en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken tot de saus iets begint in te dikken.
  • Terwijl de saus suddert, bereidt u de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet gekookte ravioli opzij terwijl je de saus afmaakt.
  • Voeg de gekookte stukjes kreeft toe aan de saus. Roer en kook 5 minuten. Haal van het vuur.
  • Bord de ravioli en voeg de saus toe. Garneer met vers gehakte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Genieten van!

Voeding

Calorieën: 574kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 18g | Vet: 50g | Verzadigd vet: 31g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 1g | Cholesterol: 291 mg | Natrium: 1055 mg | Kalium: 337 mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1954IE | Vitamine C: 1 mg | Calcium: 177 mg | IJzer: 1 mg
Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo