Kozhukattai-recept, Coconut poornam kozhukattai

Bron

Wat een genot is het om elke avond de keuken in te mogen gaan en je eigen creaties tot stand te brengen. In kookboeken zie je de meest lekkere creaties voorbij schieten, met wat inspanning kan jij dit ook bereiden? Nieuwe verse kruiden uitproberen is ook zoiets leuks. Je ruikt de lekkerste geuren al door het hele huis. Met de eigen geteelde groente van je dochtertje. Begint je maag al te knorren?

Kozhukattai Recept | Coconut Poornam Kozhukattai, Superzachte Modakam | Poornam Kozhukattai-recept met rauwe rijst, kokos en rietsuiker als hoofdingrediënten. Kozhukattai-recept met gedetailleerde stapsgewijze foto's en volledige video.

We maken kozhukattai meestal met zelfgemaakt rijstmeel of met in de winkel gekocht idiyappam-meel of rijstmeel. Ik heb al 4 manieren gepost om kozhukattai maavu te maken als een aparte post. Deze methode lijkt erg op degene die ik daarin heb gepost. Ik maak meestal kozhukattai met behulp van in de winkel gekochte idiyappam maavu.

Ik maak vrij zachte kozhukattais maar toch heb ik de kunst van mijn grootmoeder onder de knie. Ze maakt veerkrachtige zachte kozhakattais en ze blijven meer dan 7-8 uur zacht. Ook krijg je met deze methode zeker kraakvrije kozhukattais.

Maar mijn grootmoeder maakte vroeger kozhukattais met alleen zelfgemaakte rijstmeel. Ik wilde die kunst altijd onder de knie krijgen. Ik hou er gewoon van om modakam en ulundu poornam kozhukattais te maken en natuurlijk ook de schattigste ammini kozhukattais . Toen ik onlangs met de jongere zus van mijn moeder sprak, die een expert is in het maken van kozhakattais, deelde ze me 2 interessante manieren om de superzachte buitenhoes voor kozhakattai te maken.

Kan ik dit kozhukattai-beslag van tevoren maken? Ja, je kunt het een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Kan ik poornam maken met gedroogde kokosnoot? Ja, je kunt het maken. Bekijk dit recept voor meer details.

In dit recept kun je de tweede methode zien, de andere. Ik had geen tijd om te proberen een video te maken, maar zal het binnenkort delen. Bekijk onze complete verzameling Ganesh Chaturthi-recepten.

Kozhukattai recept – Kokos poornam kozhukattai

Kozhukatta

Afdrukken Modakam | Poornam Kozhukatta

Zachte kozhukattais met rauwe rijst en kokosnoot rietsuiker poornam
Cursus Festival recepten,, Zoet, Traditioneel zoet
Indiase keuken
Trefwoord Festivalrecepten, Ganesh chaturthi-recepten, snoep
Voorbereidingstijd 35 minuten
Kooktijd 30 minuten
Weektijd 2 uur
Totale tijd 3 uur 5 minuten
Porties 14 modakam
Auteur Jeyashri Suresh
Ingrediënten

Voor de buitenhoes

  • ½ kopje rauwe rijst
  • 1 tl sesamolie
  • 1 kopje water
  • Sesamolie om de kozhukattai . te maken
  • ¼ tl zout
Voor de coconut poornam

  • 1 kopje kokosnoot
  • ½ kopje poedersuiker
  • ½ tl kardemompoeder
instructies:

  • Laten we de rijst wassen en 2 uur weken.
  • Giet het overtollige water af en maal dit tot een fijne pasta.
  • Tijdens het malen kun je weinig water toevoegen. We gaan hiervoor het 1 kopje water gebruiken.
  • Bewaar dus 1 kopje water en gebruik een kleine portie om dit tot een glad beslag te malen.
  • Je kunt dit beslag malen en 1 dag in de koelkast bewaren.
  • Voordat u het deeg maakt, kunt u deze gemalen pasta indien nodig filteren.
  • Voeg in een pan 1 tl sesamolie toe en voeg het gemalen beslag toe.
  • Voeg hier het resterende water aan toe en meng goed.
  • Zet nu het fornuis aan.
  • Houd de vlam op medium.
  • Blijf roeren. Binnen een paar minuten begint het te verdikken.
  • Het zal in 3-4 minuten in een hele massa komen.
  • Schakel in dit stadium de vlam uit.
  • Bewaar dit afgedekt en houd apart.
Laten we de Poornam maken.

  • Voeg in een pan de rietsuiker en kokos toe.
  • Als je wilt, kun je eerst de rietsuiker toevoegen en een beetje water toevoegen en eerst de rietsuiker smelten.
  • Filter dit en verwijder de onzuiverheden en voeg het rietsuikerwater toe aan de pan en voeg dan de kokosnoot toe.
  • Meng de rietsuiker en kokos goed en in 2 minuten is het een hele massa.
  • Als je voelt dat het waterig is, voeg dan 1 theelepel rijstmeel toe en meng goed.
  • Voeg nu het kardemompoeder toe.
  • Goed mengen.
  • Schakel de vlam uit.
  • Coconut Poornam is klaar voor Modakam. Laat dit volledig afkoelen voordat je de kozhukattai propt.
  • Haal nu het deeg eruit en leg het op een breed bord.
  • Voeg hier 1 tl sesamolie aan toe.
  • Vet je handen in met olie.
  • Het deeg zal alleen een beetje warm zijn. Begin gewoon goed te kneden.
  • Kneed 2 minuten en maak een niet plakkerige deegbal.
  • Bewaar deze altijd afgedekt met een vochtige doek.
  • Neem nu een deegbal ter grootte van een citroen.
  • Vet je handen in en begin met het vormgeven van de modakam.
  • Zodra het kopje is gevormd, doe je hierin ½ theelepel – ¾ theelepel poornam.
  • Sluit deze voorzichtig en maak modakam.
  • Houd de modakam altijd bedekt met een vochtige doek totdat we klaar zijn met het maken van de rest.
  • Als u een grote batch maakt, rust dan niet te lang, de rietsuiker begint water uit te sijpelen en zal de buitenste laag bederven.
  • Verwarm water in een idli-pan.
  • Vet de idli-plaat in en schik hierop de kozhukattais.
  • Dek af en stoom gedurende 10 minuten.
  • Houd de vlam op medium.
  • Als het klaar is, zet je het vuur uit en laat je het 2 minuten afgedekt staan.
  • Open het deksel en laat 2 minuten afkoelen.
  • Haal het dan uit de idli-plaat.
  • Superzachte kozhukattais zijn klaar voor neivedyam.
Video

Opmerkingen:

  1. Dit is een no-fail methode en u hoeft zich geen zorgen te maken over het merk en de textuur van rijstmeel.
  2. Zorg er altijd voor dat je het beslag tot een zeer fijne pasta maalt, dit zorgt voor superzachte kozhukattais.
  3. U kunt in de winkel gekochte idiyappam maavu of kozhukattai maavu gebruiken voor het maken van kozhukattai | modakam.
  • Laten we de rijst wassen en 2 uur weken.
  • Giet het overtollige water af en maal dit tot een fijne pasta.

kozhukattai recept

  • Tijdens het malen kun je weinig water toevoegen. We gaan hiervoor het 1 kopje water gebruiken.
  • Bewaar dus 1 kopje water en gebruik een kleine portie om dit tot een glad beslag te malen.
  • Je kunt dit beslag malen en 1 dag in de koelkast bewaren.
  • Voordat u het deeg maakt, kunt u deze gemalen pasta indien nodig filteren.

Kozhukattai-recept

  • Voeg in een pan 1 tl sesamolie toe en voeg het gemalen beslag toe.
  • Voeg hier het resterende water aan toe en meng goed.
  • Zet nu het fornuis aan.
  • Houd de vlam op medium.

Kozhukattai-recept

  • Blijf roeren. Binnen een paar minuten begint het te verdikken.
  • Het zal in 3-4 minuten in een hele massa komen.
  • Schakel in dit stadium de vlam uit.
  • Bewaar dit afgedekt en houd apart.

Kozhukattai-recept

  • Laten we de Poornam maken.
  • Voeg in een pan de rietsuiker en kokos toe.
  • Als je wilt, kun je eerst de rietsuiker toevoegen en een beetje water toevoegen en eerst de rietsuiker smelten.
  • Filter dit en verwijder de onzuiverheden en voeg het rietsuikerwater toe aan de pan en voeg dan de kokosnoot toe.

kokosnoot poornam kozhukattai

  • Meng de rietsuiker en kokos goed en in 2 minuten is het een hele massa.
  • Als je voelt dat het waterig is, voeg dan 1 theelepel rijstmeel toe en meng goed.
  • Voeg nu het kardemompoeder toe.
  • Goed mengen.

Thengai Poornam

  • Schakel de vlam uit.
  • Coconut Poornam is klaar voor Modakam. Laat dit volledig afkoelen voordat je de kozhukattai propt.
  • Haal nu het deeg eruit en leg het op een breed bord.
  • Voeg hier 1 tl sesamolie aan toe.
  • Vet je handen in met olie.

Kozhukattai-recept

  • Het deeg zal alleen een beetje warm zijn. Begin gewoon goed te kneden.
  • Kneed 2 minuten en maak een niet plakkerige deegbal.

      Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
      Logo