Kozhukattai-deegrecept | Kozhukattai maavu

Bron

Het fileermes is een keukenmes met een lang flexibel lemmet die je in staat stelt om dicht langs graat te snijden. En logisch natuurlijk, het snijvlak is erg scherp, je snijdt er zonder moeite mee door vlees en vis.
Bestel iets uit onze verzameling fileermessen, je kan het al snel toevoegen aan je messenset.

Kozhukattai-deeg op twee manieren. Je kunt dit bereiden met zelfgemaakte rijstmeel of in de winkel kopen. Tips en trucs om een scheurvrije kozhukattai-huid te krijgen.

kozhukatta-deeg Zachte Kozhukattai maavu

Met Vinayagar Chathurthi om de hoek, weet ik zeker dat dit bericht je zal helpen, vooral als je nieuw bent in de keuken. Of, als je dat niet bent, om iets al te onthouden, weet je of je het moet perfectioneren.

Bekijk mijn complete gids over Vinayaka chaturthi festival met boodschappenlijstje, hoe ik vier, wat ik kook. Ook deze Ganesh Chaturthi festivalreceptenverzamelingspost helpt je bij het plannen en beslissen over je menu!

[feast_advanced_jump_to] Ingrediënten

Gebruik voor het beste resultaat rijstmeel van goede kwaliteit. Verwerkt rijstmeel geeft het beste resultaat. Dus ik gebruik Idiyappam-meel.

  • Idiyappam meel
  • Sesamolie voor zachtheid
  • Zout
  • Water

Zie receptenkaart voor hoeveelheden.

Hoe het werkt?

Dus hoe krijg je een zachte kozhukattai-huid? Hoe werkt dit?

De sleutel bij het bereiden van het deeg, het moet voor 90% gaar zijn. Op deze manier zal het niet barsten als je het vormt.

Tijdens het stomen wordt het dubbel gekookt voor de zachtste resultaten.

Dus wat zoeken we hier? Om het deeg te koken terwijl je het klaarmaakt!

In mijn geval is het idiyappam-meel of zelfgemaakte bloem al verwerkt, dus het wordt zo gemakkelijk gekookt.

zacht-kozhukatta-deeg Kozhukattai-deeg voor de zachtste kozhukattai zonder scheurenVideo

Is video meer jouw ding? Bekijk de video op mijn Youtube-kanaal.

Wanneer is Vinayagar chathurthi 2021?

Ganesh Chaturthi 2021 valt op vrijdag 10 september.

wissels

Al meer dan 12 jaar gebruik ik idiyappam-meel voor het maken van kozhukattai-deeg en het werkt als een charme.

Ik blijf bij hetzelfde merk, dus mijn resultaten zijn consistent. Stel hetzelfde ook voor, zoek een rijstmeel van goede kwaliteit. Het liefst van een gerenommeerd merk zodat het altijd voorradig is en je je aan een recept/verhouding kunt houden.

Op deze manier krijgt u ook consistente resultaten en perfectioneert u het recept terwijl u het maakt.

Ik gebruik altijd Baba's Idiyappam-meel (Maleisisch merk) dat altijd in Singapore verkrijgbaar is.

Hier zijn enkele andere opties om in het deeg te gebruiken, hoe het te gebruiken.

  • In de winkel gekocht gewoon rijstmeel – Kies het fijnste meel dat er wit uitziet (goede kwaliteit). De hoeveelheid water kan in dit geval variëren, afhankelijk van de aard van rijstmeel.
    Sommige bloem neemt meer water op en heeft meer tijd nodig om gaar te worden.
  • Kozhukattai/ puttu podi – Deze twee zijn enigszins grof, vooral de putti podi. Als het als alles in één wordt verkocht (idiyappam, appam & puttu-meel), kun je doorgaan en gebruiken.
  • Zelfgemaakt rijstmeel – U kunt uw eigen rijstmeel een paar dagen van tevoren thuis maken (het meel roosteren of in de schaduw drogen). Je kunt rijst wassen, drogen in de schaduw en ook malen in de molen als je er toegang toe hebt.

Dus mijn moeder zegt over het algemeen dat het een verhouding van 1: 2 is (meel: water)

variaties

Er zijn dus twee manieren waarop ik kozhukattai-deeg bereid.

1e manier – Voeg de benodigde hoeveelheid kokend heet water toe aan de bloem om het deeg te maken.

2e methode – Kook een afgemeten hoeveelheid water en voeg er bloem aan toe en kook het om deeg te krijgen.

Zie dit ammini kozhukattai-recept op mijn website, waar ik de tweede methode heb gebruikt. Het is hetzelfde.

Alle andere kozhukattai-recepten zijn gemaakt met de 1e methode en volgen deze altijd elke keer omdat het voor mij gemakkelijker is.

Mijn notities

De eerste methode om indien nodig kokend heet water aan bloem toe te voegen, werkt alleen het beste met procesmeel (zoals idiyappam-meel) of zelfgemaakt rijstmeel.

Maar zorg ervoor dat het water aan het koken is om de bloem (bijna) te koken.

Als je gewoon in de winkel gekocht rijstmeel gebruikt, ga dan voor de tweede methode.

Opslag

Houd het deeg altijd bedekt met een laag olie die erop is gesmeerd om uitdrogen te voorkomen.

Uitdroging leidt tot scheuren in de huid van de kozhukattai.

Stel voor om al het deeg vers op te gebruiken. Als je restjes hebt en het deeg in de koelkast bewaart, maak dan ammini kozhukattai.

Top Tip

  • Het gebruik van sesamolie in deeg is het geheim van een vochtige, zachte en barstvrije kozhukattai-huid.
  • Mijn idiyappam-meel bevat zout, dus ik voeg minder toe. Pas het zout aan naar uw voorkeur.
  • Werk elke keer aan het deeg, kneed het voordat je kozhukattai vormt, om het glad te maken.

Receptkaart

kozhukattai-maavu

Pin afdrukken

Nog geen beoordelingen

Kozhukattai-deegrecept

Leer hoe je zachte kozhukattai maakt met dit perfecte kozhukattai-deeg (maavu) deze Vinayagar chathurthi. Elke keer zachte resultaten!
Cursus Kruiden
Indiase keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Porties 12 kozhukatta
1x2x3x

Bekerafmetingen

Ingrediënten

Manier #1

  • ½ kopje rijstmeel Ik gebruikte Idiyappam-meel *zie opmerkingen
  • 1,5 kopjes Water Ongeveer
  • 1 theelepel Sesamolie
  • Zout – Naar behoefte
Manier #2

  • ½ kopje rijstmeel Ik gebruikte idiyappammeel
  • 1 kopje water
  • 1 theelepel Sesamolie
  • Zout – Naar behoefte
KookmodusVoorkom dat je scherm donker wordt
instructies:

Manier 1

  • Kook eerst water, totdat het aan de kook komt.
  • Neem rijstmeel in een mengkom. Voeg het benodigde zout, sesamolie toe aan de bloem.
  • Voeg nu beetje bij beetje het kokende hete water toe aan rijstmeel en meng terwijl je toevoegt.
  • Gebruik een spatel of de achterkant van een pollepel om te mengen. Ik gebruik hier graag mijn siliconen spatel voor, omdat dit het beste werkt.
  • Zodra het een deeg vormt, afgedekt 2 minuten laten staan.
  • Kneed nogmaals met ingevette handen (sesamolie) om het glad te maken.
  • Houd het voorbereide deeg altijd afgedekt. Kozhukattai maavu klaar.
Manier 2

  • Breng in een vat met een zware bodem 1 kopje water aan de kook.
  • Voeg het benodigde zout, sesamolie toe aan het kokende water.
  • Zet het vuur lager en voeg ½ kopje rijstmeel toe en roer stevig door.
  • Het wordt snel gekookt en voor een deeg. Blijf dus mixen zodat alle bloem is opgenomen.
  • Schakel de vlam uit. Mix tot puree zodat er geen meel meer over is.
  • Als het niet goed gaar is en je ziet veel rauwe bloem, zet dan weinig heet water klaar en voeg toe aan het deeg, blijf koken tot het voor 90% gaar is.
  • Sprenkel er wat sesamolie over en houd afgedekt.
  • Als het eenmaal warm genoeg is om te hanteren, kneed het opnieuw om het volledig glad te maken.
  • Houd het deeg altijd afgedekt. Kneed elke keer de deegbal zodat deze glad is.
  • Dit kozhukattai-deeg geeft het zachtste resultaat, geen scheuren!
Video

Opmerkingen:

* U kunt in de winkel gekocht meel, idiyappam-meel of zelfgemaakt rijstmeel gebruiken.
YoutubeHoud je van korte video's? Abonneer nu!
InstagramVermeld @rakskitchen of tag #rakskitchen als je dit recept hebt geprobeerd.

Stapsgewijze foto's

Methode 1

1. Kook eerst water, totdat het aan de kook komt.

stap1 rollend koken

2. Neem ondertussen rijstmeel in een mengkom. Voeg het benodigde zout, sesamolie toe aan de bloem.

stap2 zout olie

3. Voeg dan beetje bij beetje het kokende hete water toe aan rijstmeel en meng terwijl je toevoegt.

stap3 voeg een beetje toe

4. Gebruik een spatel of de achterkant van een pollepel om te mengen. Ik gebruik hier graag mijn siliconen spatel voor, omdat dit het beste werkt.

stap4 mix

5. Als het deeg eenmaal is gevormd, afgedekt 2 minuten laten staan. Kneed nogmaals met ingevette handen (sesamolie) om het glad te maken. Houd het voorbereide deeg altijd afgedekt. Kozhukattai maavu klaar.

stap 5 klaar Kozhukattai-deegmethode 2

1. Breng in een vat met zware bodem 1 kopje water aan de kook. Voeg het benodigde zout, sesamolie toe aan het kokende water.

stap1 olie

2. Zet de vlam lager en voeg ½ kopje rijstmeel toe en roer stevig door.

stap3 bloem toevoegen

3. Het wordt snel gekookt en voor een deeg. Blijf dus mixen zodat alle bloem is opgenomen.

stap4 stevigstep5 deeg

4. Schakel de vlam uit. Mix tot puree zodat er geen meel meer over is.

stap6 gekookt

5. Als het niet goed gaar is en je ziet veel rauwe bloem, zet dan weinig heet water klaar en voeg toe aan het deeg, blijf koken tot het voor 90% gaar is.

6. Sprenkel er tot slot wat sesamolie over en houd afgedekt.

stap7 dekking

7. Als het eenmaal warm genoeg is om te hanteren, kneed het opnieuw om het volledig glad te maken.

stap8 maavu

Houd het deeg altijd afgedekt. Kneed elke keer de deegbal zodat deze glad is.

Dit kozhukattai-deeg geeft het zachtste resultaat, geen scheuren!

perfect-kozhukattai-deeg Hoe maak je kozhukattai maavuKozhukattai recepten

Bekijk de kozhukattai-recepten op mijn website om er een te maken!

  • Ulundu kozhukattai recept, Hoe maak je uppu kozhukattai
  • Kozhukatta-recept | Kadalai paruppu pooranam kozhukatta

Het bericht Kozhukattai-deegrecept | Kozhukattai maavu verscheen eerst op Raks Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo