Kollu Kuzhambu-recept

Bron

Erg significant is het tomatenmesje niet, het is een bescheiden maar fijn mes. Het uiteinde is bij sommige tomatenmesjes gevorkt, dit is om de plakjes tomaat makkelijk op te pakken. Een tomaat valt tevens met een glad lemmet te bewerken waaronder een koksmes. Alleen moet deze wel fantastisch scherp zijn om door de tomaten vel te komen. Dankzij de fijne kartels aan het mesje is die tomaten schil kinderspel.

Kollu kuzhambu recept | Recept voor paardenjus, kollu kuzhambu-recept in dorpsstijl met volledige video en stapsgewijze foto's.

Kollu, in het Engels Horse gram genoemd, is een eiwitrijk superfood. Wij Zuid-Indiërs maken hier kollu rasam, kollu podi, kollu paruppu, kollu kuzhambu van. Ik heb ook de Noord-Indiase versie van Horse gram paratha geprobeerd. Paardengram helpt ook bij het afvallen.

Ik wilde deze kollu kuzhambu al heel lang proberen. Ik haalde Kollu toevallig uit de Indiase winkel in Hongkong en probeerde de kuzhambu thuis. Thuis was het een topper. De toevoeging van kleine uien en knoflook versterkte de smaak van de kuzhambu.

Kollu kuzhambu blijft een week goed in de koelkast. In dit recept voegen we geen kokos toe, dus het blijft lekker. Als je kokos aan deze kollu kuzhambu wilt toevoegen, kun je tijdens het malen 2 eetlepels kokos toevoegen.

Je kunt andere populaire kollu-recepten bekijken, Kollu podi , Kollu kara chutney , kollu rasam en Kollu thogayal

Kollu kuzhambu recept

Kollu Kuzhambu

Kollu Kuzhambu-recept afdrukken

Jus in dorpsstijl, gemaakt van paardengram, past goed bij rijst.
Cursuslunch, Hoofdgerecht
Cuisine Indiaas, Zuid-Indiaas
Trefwoord eenvoudige lunchrecepten, Zuid-Indiase jus, Zuid-Indiase lunchrecepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 40 minuten
Weektijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 55 minuten
Porties 5
Auteur Jeyashri Suresh
ingrediënten

  • ½ kopje paardengram | kollu
  • 3 el + 2 tl sesamolie
  • ½ tl mosterdzaad
  • 1 kop kleine uien | sjalotten
  • 15-20 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 kopje tamarinde-extract
  • 1 kopje water
  • 1 kopje water om de kollu . te koken
  • Zout indien nodig
  • 1 el sambarpoeder
  • 2 tl rode chilipoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • Paar kerrieblaadjes
instructies:

  • Was en laat de kollu 5 uur of een nacht weken.
    ½ kopje paardengram | kollu
  • Als je geen tijd hebt om de kollu te weken, rooster deze dan 10 minuten droog.
  • Voeg hier nu 1 kopje water aan toe en kook onder druk gedurende 5-6 fluitjes.
  • Houd het water apart, dit gebruiken we voor het maken van de kollu kuzhambu.
  • Voeg in een pan 2 tl olie toe en voeg de zwarte peper, 5 sjalotten en 1 grof gesneden tomaat toe.
    1 tl zwarte peper
  • Bak dit 2-3 minuten.
  • Voeg hieraan een halve portie van de gekookte kollu toe.
  • Koel dit af en maal dit tot een fijne pasta.
  • Voeg in een pan 2 el sesamolie toe en tl mosterdzaad.
  • Zodra het sputtert, voeg je de knoflookteentjes en 1 kopje kleine uien toe.
    15-20 teentjes knoflook
  • Voeg enkele kerrieblaadjes toe.
  • Fruit dit tot de uien en knoflook licht goudbruin kleuren.
  • Voeg hier nu de gemalen pasta aan toe.
  • Meng goed en voeg 1 kopje water toe.
  • Voeg nu het Kollu gekookte water toe aan de pan.
  • Meng goed en voeg hier het sambarpoeder, rode chilipoeder, zout en 1/2 tl kurkumapoeder aan toe.
    1 el sambarpoeder, 2 tl rode chilipoeder
  • Meng goed en voeg 1 kopje tamarinde-extract toe.
  • Voeg nu de overgebleven gekookte kollu toe | paard gram hieraan.
  • Ik heb hier 2 eetlepels van toegevoegd en de rest in mijn salade gebruikt.
  • Laat dit 7-8 minuten in een medium koken. Roer tussendoor.
  • De jus moet inmiddels de juiste consistentie hebben bereikt. Het zal de neiging hebben om dikker te worden als het afgekoeld is.
  • Zet het vuur uit en voeg 1 el sesamolie toe.
  • Kollu Kuzhambu | De paardenjus is klaar.
  • Serveer met hete rijst. Dit gaat ook goed met dosai.
Video

Opmerkingen:

1. Druk de kollu goed aan, anders past hij niet op de buik.
2. Als je de paardengram niet laat weken, rooster deze dan droog en kook voor 10-12 fluittonen.
3. Kollu kuzhambu blijft een week goed in de koelkast.

Hoe maak je Kollu kuzhambu

  • Was en laat de kollu 5 uur of een nacht weken.
  • Als je geen tijd hebt om de kollu te weken, rooster deze dan 10 minuten droog.
  • Voeg hier nu 1 kopje water aan toe en kook onder druk gedurende 5-6 fluitjes.
  • Houd het water apart, dit gebruiken we voor het maken van de kollu kuzhambu.

  • Voeg in een pan 2 tl olie toe en voeg de zwarte peper, 5 sjalotten en 1 grof gesneden tomaat toe.
  • Bak dit 2-3 minuten.
  • Voeg hieraan een halve portie van de gekookte kollu toe.

  • Koel dit af en maal dit tot een fijne pasta.

  • Voeg in een pan 2 el sesamolie toe en tl mosterdzaad.
  • Zodra het sputtert, voeg je de knoflookteentjes en 1 kopje kleine uien toe.
  • Voeg enkele kerrieblaadjes toe.
  • Fruit dit tot de uien en knoflook licht goudbruin kleuren.

  • Voeg hier nu de gemalen pasta aan toe.

  • Meng goed en voeg 1 kopje water toe.
  • Voeg nu het Kollu gekookte water toe aan de pan.

  • Voeg hieraan het sambarpoeder, rode chilipoeder, zout en kurkumapoeder toe.

Paardenjus

  • Voeg 1 kopje tamarinde-extract toe.

kollu kuzhambu recept

  • Voeg nu de overgebleven gekookte kollu toe | paard gram hieraan.
  • Ik heb hier 2 eetlepels van toegevoegd en de rest in mijn salade gebruikt.

Kollu Kuzhambu

  • Laat dit 7-8 minuten in een medium koken. Roer tussendoor.
  • De jus moet inmiddels de juiste consistentie hebben bereikt. Het zal de neiging hebben om dikker te worden als het afgekoeld is.

kollu kuzhambu

  • Zet het vuur uit en voeg 1 el sesamolie toe.

  • Kollu Kuzhambu | De paardenjus is klaar.
  • Serveer met hete rijst. Dit gaat ook goed met dosai.

Kollu-Kuzhambu recept

Het bericht Kollu kuzhambu recept verscheen eerst op Jeyashri's Kitchen .

Tags:

Voor keukenmessen tot keukenapparatuur
Logo